بیماری که به دلیل مصرف کنسرو نجوشیده 26 روز در بیمارستان بستری بود

بیمار ۴۴ساله مشهدی که در پی مصرف کنسرو ماهی بدون حرارت ( نجوشیده)، دچار مسمومیت با سم بوتولیسم و علائمی همچون؛ ضعف عضلانی شدید، تاری دید، دوبینی و گسترش ضعف عضلانی و نارسایی تنفسی شده بود، پس از بستری ٢۶ روزه‌ ترخیص شد.
گروه سلامت خبرگزاری فارس: کنسرو مواد غذایی با پیشرفت زندگی ماشینی و افزایش مشغولیت‌های بیرون از خانه بیشتر و بیشتر در زندگی شهری جا بازکرده است. این روزها بسیاری از مردم زمان کافی برای پخت‌وپز و صرف وقت زیاد برای تهیه یک وعده‌غذایی ندارند. در فرآیند تهیه کنسرو در کارخانجات مواد غذایی، چنانچه قوطی کنسرو حاوی مواد غذایی تحت دمای بالای کافی قرار نگیرد، باکتری کلستریدیوم بوتولینوم موجود در ماده غذایی در شرایط بی‌هوازی سمی کشنده به نام بوتولیسم تولید می‌کند که مقادیر بسیار جزئی از آن می‌تواند یک انسان بالغ را به مرگ بکشاند. ازآنجایی‌که در غذاهای کنسرو شده مانند کنسرو تن‌ماهی، خورش‌ها و سبزیجات هوا وجود ندارد، این میکروب قادر به فعالیت خواهد بود.سم تولید شده توسط این میکروب در ابتدای ورود به بدن علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال و مشکلات تنفسی را برای فرد دارد. علائم معمولاً تا هشت ساعت بعد از مصرف غذای کنسروی بروز می‌کنند.تاری دید، دوبینی، خشکی زبان، سستی، خستگی، مشکل در تکلم و یبوست و نهایتاً مرگ به‌خاطر فلج شدن عضلات سیستم تنفسی و مرگ جزء سایر علائم مسمومیت با بوتولیسم است.
رضا بصیری، فوق تخصص بیماری های ریه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشک معالج این بیمار گفت: پیرامون پروسه درمانی این بیمار اظهار کرد: طبق علائم ظاهر شده در پی مصرف کنسرو ماهی، بررسی مسمومیت با بوتولیسم، با استفاده از آزمایش مدفوع برای بیمار انجام شد و نتایج حاصله مسمومیت با سم بوتولیسم را تأیید کرد.وی افزود: خوشبختانه بیمار با قرارگرفتن تحت درمان‌های حمایتی، پس از چند روز از دستگاه مکانیکال ونتیلاسیون جدا و تنفس، ضعف عضلانی و توانایی حرکت چهار اندام و دوبینی و پتوز پلک ( افتادگی پلک) او در روند بهبودی قرار گرفت، اما باتوجه‌به اینکه، مدت ٢۶ روز در بیمارستان بستری بود، فیزیوتراپی تنفسی و اندام‌ها برای وی تجویز شد.بصیری با اشاره به سابقه بیماری عصبی این بیمار، گفت: پس از مشورت با متخصصین نورولوژیست، سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی برای وی انجام شد که ضایعه خاصی گزارش نشد. همچنین باتوجه‌به عدم وجود تب و شواهدی مبنی بر عفونت واضح، بیماری عفونی مطرح نشد و با انجام آندوسکوپی مشکل خاصی در مری وی وجود نداشت.فوق‌تخصص بیماری‌های ریه به رضایت بیمار از درمان‌های حمایتی انجام شده و بهبودی شرایط وی اشاره و تأکید کرد: باتوجه‌به اینکه این بیمار متأسفانه به دلیل مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، دچار علائم مسمومیت ناشی از سم بوتولیسم قوطی کنسرو شده بود، لذا به مردم توصیه می‌شود جهت پیشگیری از بروز این نوع از مسمومیت حتماً غذاهای کنسرو را به مدت لازم جوشانده و سپس مصرف کنند.پایان پیام/#کنسرو#ماهی#مسمومیت#بوتولیسم
13:34 - 28 آبان 1403

2 إعادة النشر
1191 من المشاهدات


1 الإجابة