مردم لبنان چقدر از حزب‌الله حمایت می‌کنند؟

گشودن جبهه پشتیبانی از غزه توسط حزب‌الله آیا تصمیمی درون‌حزبی بوده یا حزب‌الله به فضای افکار عمومی لبنان نیز توجه داشته است؟ حزب‌الله در این جبهه چقدر از حمایت لبنانی‌ها برخوردار است؟
در طول حدوداً یک سالی که از عملیات طوفان الاقصی و ورود حزب‌الله به‌عنوان جبهه پشتیبان از مقاومت فلسطینی در نوار غزه می‌گذرد، این سؤال مطرح می‌شود که حزب‌الله با چه پشتوانه‌ای وارد این نبرد شده؟ آیا این ورود تصمیمی درون حزبی بوده یا از حمایت مردمی در لبنان نیز برخوردار بوده؟ و اینکه افکار عمومی لبنان چه نگاهی به طوفان الاقصی دارد؟نظرسنجی انجام شده در لبنان، 7 روز پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی نشان می‌دهد، 80 درصد لبنانی‌ها عملیات طوفان الاقصی را تأیید و 75 درصد از مذاهب و فرقه‌های مختلف بی‌طرفی در مقابل این نبرد را رد کرده‌ بودند.همچنین بیش از نیمی (54 درصد) از لبنانی‌ها از اقدام حزب‌الله در مشغول کردن اسرائیل در جبهه شمالی فلسطین اشغالی حمایت کرده و 32 درصد خواهان ورود حزب‌الله به جنگ با این رژیم شده بودند.نتایج این نظرسنجی نشان داد که نزدیکی بسیاری بین دیدگاه‌های دو طایفه شیعی و سنی لبنان در حمایت از عملیات حزب‌الله وجود دارد و هر دو طایفه از واکنش مقاومت حمایت کرده‌اند.همچنین، بسیاری از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی آمریکا و اسرائیل را مسئول تشدید تنش در منطقه دانسته و مواضع آمریکا، اروپا، اعراب خلیج و مصر در قبال عملیات طوفان الاقصی را محکوم کرده بودند.این نظرسنجی به شکلی ویژه برای اطلاع از میزان حمایت لبنانی‌ها از عملیات پشتیبانی حزب‌الله و اطلاع از دیدگاه‌ها و مواضع آنها توسط مرکز مشاوره برای مطالعات و مستندسازی لبنان، بین 400 شهروند لبنانی (51.5 درصد مرد و 48.5 درصد زن) انجام شده بود.
شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به این سؤال که آیا عملیات طوفان الاقصی را حمایت می‌کنید؟ 80 درصد حمایت خود را از این عملیات اعلام کردند، در مقابل 20 درصد که مخالف این عملیات بودند. 42 درصد از مخالفان عملیات طوفان الاقصی دلیل مخالفت خود با این عملیات را مخالفت آنها با هر نوع جنگ، 27 درصد حمایت از صلح و 25 درصد بی‌فایده‌بودن آن عنوان کرده بودند.این نظرسنجی نشان داد، عملیات طوفان الاقصی از حمایت گسترده مذاهب و فرقه‌های مختلف لبنانی مواجه است، 98 درصد شیعیان، 86 درصد اهل‌سنت و دروزی‌ها و 60 درصد مسیحی‌های لبنان حمایت خود را از این عملیات اعلام کرده بودند. در پاسخ به این سؤال که لبنان باید چه واکنشی در قبال تجاوز اسرائیل به نوار غزه داشته باشد؟ 52 درصد موافق عملیات حزب‌الله در مشغول کردن اسرائیل در جبهه شمالی فلسطین اشغالی بودند، درحالی‌که 32 درصد با گشودن جبهه جنوب و ورود به نبرد موافقت کرده بودند. در مقابل 26 درصدی که خواهان بی‌طرفی لبنان در جنگ اسرائیل علیه نوار غزه شده بودند، 74 درصد با این بی‌طرفی مخالفت کرده بودند.در مورد گزینه گشودن فوری جبهه جنوب و ورود به نبرد، نیمی از شیعیان، یک‌سوم اهل‌سنت، 13 درصد مسیحیان و 40 درصد دروزی‌ها با این گزینه موافقت کرده بودند.اما درباره مسئول تشدید تنش در منطقه، بیش از 47 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی آمریکا را مسئول این وضعیت دانسته بودند، در مقابل 34 درصد اسرائیل، 13 درصد ایران و 5 درصد جنبش حماس.در این میان 64 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی بر این باور بودند که تنش‌ها به سمت جنگ تمام‌عیار سوق پیدا نمی‌کند. این دیدگاه نزد شیعیان 42 درصد، اهل‌سنت 36 درصد، مسیحیان 30 درصد و دروزی‌ها 40 درصد بود.

ادامه حمایت از عملیات‌ حزب‌الله

پس از آن و با ادامه جنگ اسرائیل در نوار غزه، در فوریه 2024 نظرسنجی دیگری انجام می‌شود. نتایج این نظرسنجی که 4 ماه بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی و گشودن جبهه پشتیبانی حزب‌الله از غزه انجام شد، نیز نشان می‌دهد، افکار عمومی لبنان همچنان به حمایت خود از مقاومت حزب‌الله در عملیاتش مقابل اسرائیل ادامه می‌دهد.بر اساس این نظرسنجی 90 درصد لبنانی‌ها آمریکا را عامل ادامه جنگ اسرائیل در غزه و لبنان می‌دادند. همچنین دو سوم لبنانی‌ها بر این باورند، حزب‌الله در موضع پشتیبانی خود از ملت فلسطین، منافع ملی لبنان را هم در نظر می‌گیرد.60 درصد تأکید کردند، عرض‌اندام مقاومت اسرائیل را از تجاوز به لبنان بار می‌دارد و وجود لبنان در محور مقاومت موضع بازدارندگی آن را تقویت می‌کند، علاوه بر اینکه اسرائیل آن‌گونه که نشان می‌دهد، قدرتمند نیست و امکان شکست آن در آینده نزدیک وجود دارد.این نظرسنجی نیز توسط «مرکز مشاوره برای مطالعات و مستندسازی» و همانند نظرسنجی اول بین 400 شهروند با پراکندگی 51.2 درصد مرد و 48.8 درصد زن، از طوایف و فرقه‌های مختلف لبنانی انجام شده بود.نکته حائز اهمیت در نظرسنجی جدید دیدگاه مردم لبنان به عامل اصلی ادامه جنگ اسرائیل در نوار غزه بود که آن را در «آمریکا» می‌دیدند. 94 درصد شیعیان، 92 درصد اهل‌سنت، 83 درصد مسیحیان و 92 درصد دروزی‌ها بر این باور بودند که اسرائیل بدون حمایت‌های آمریکا نمی‌تواند، به جنگ خود در غزه ادامه دهد.همچنین 91 درصد شیعیان، 66 درصد اهل‌سنت، 54 درصد دروزی‌ها و 40 درصد مسیحیان تأکید کردند که حزب‌الله در حمایت و پشتیبانی خود از ملت فلسطین منافع ملی لبنان را در نظر می‌گیرد و بر اساس این منافع عمل می‌کند.
از سویی، 91 درصد شیعیان، 57 درصد اهل‌سنت، 50 درصد دروزی‌ها و 33 درصد مسیحیان لبنان بر این باور بودند که قدرت‌نمایی و عرض اندام حزب‌الله، اسرائیل را از جنگ فراگیر علیه لبنان باز می‌دارد. افزون بر آن، 92 درصد شیعیان، 60 درصد دروزی‌ها، 55 درصد اهل‌سنت و 31 درصد مسیحیان بر این باورند که وجود لبنان در محور مقاومت موضع این کشور و توان بازدارندگی آن را تقویت می‌کند.در پاسخ به این سؤال که آیا با مواضع دولت لبنان در قبال تجاوز اسرائیل به غزه موافق هستید، 54 درصد اعلام کردند که مواضع کشورشان در محکومیت این تجاوز و حمایت از ملت فلسطین را تأیید می‌کنند.نکته قابل توجه اینکه 93 درصد شیعیان، 61 درصد اهل‌سنت، 60 درصد مسیحیان و دروزی‌ها موضع عربستان سعودی در قبال تجاوز اسرائیل به نوار غزه را محکوم کردند.

نظرسنجی فارین آویرز درباره حزب‌الله

اما نظرسنجی نشریه آمریکایی «فارین آویرز» در ژوئیه 2024 نشان می‌دهد، حزب‌الله دارای جایگاه سیاسی و مردمی بالایی در لبنان است و محبوبیت این حزب‌ بعد از جنگ غزه در میان لبنانی‌ها افزایش‌یافته است. در این نظرسنجی اذعان شده، حزب‌الله قدرت سیاسی بزرگی در لبنان است و از حمایت گسترده همه طوایف و فرقه‌های لبنان برخوردار است.این نشریه آمریکایی تأکید می‌کند، لبنانی‌ها علاوه بر اینکه باقدرت از حقوق فلسطینی‌ها حمایت و جنایات اسرائیل در غزه را محکوم می‌کنند، از عملیات‌ پشتیبانی حزب‌الله حمایت می‌کنند.به گفته فارن آویرز جبهه پشتیبانی حزب‌الله از غزه موجب شده تا حامیان غیر شیعی حزب در لبنان افزایش یابند. این درحالی است که لبنانی‌ها از همه طوایف و مذاهب از سال 2022 نشان داده‌اند، از گسترش و افزایش نقش منطقه‌ای حزب‌الله و حمایت و این ایفای نقش تأیید کرده‌اند.فارین آویرز اذعان می‌کند، حمایت از حزب‌الله در حملاتش علیه اسرائیل افزون بر شیعیان، در میان اهل‌سنت، مسیحیان و دروزی‌های لبنان افزایش یافته است.این نشریه آمریکا بر این باور است، هرقدر هم جنگ اسرائیل علیه نوار غزه به درازا بکشد، باز هم حزب‌الله به عملیات پشتیبانی خود از غزه ادامه خواهد داد، موضوعی که طی یک سال گذشته نشان داده، موجب افزایش محبوبیت و حمایت از حزب‌ در میان لبنانی‌ها شده است.نکته قابل‌تأمل در این نظرسنجی اینکه در قبال کاهش محبوبیت آمریکا در میان مردم لبنان، محبوبیت ایران به‌ویژه در بین طوایف غیر شیعی افزایش‌یافته است. به گفته فارن آویرز نگاه مثبت مردم لبنان به آمریکا از 42 درصد در سال 2022 به 27 درصد در ژوئیه 2024 کاهش‌یافته است.
بررسی فضای افکار عمومی در لبنان نشان می‌دهد که نه تنها شیعیان و اهل سنت، بلکه اکثر مسیحیان لبنان نیز عملکرد حزب‌الله در جنوب را تایید می‌کنند، «جبران باسیل»، رئیس بزرگترین جنبش مسیحی لبنان بارها از عملیات مقاومت در جنوب قدردانی و تاکید کرده، رزمندگان حزب الله شجاعانه به تجاوزات دشمن صهیونیستی پاسخ می‌دهند و ما در مقابله با اسرائیل در کنار حزب‌الله هستیم.------------------------ 54% مع خيار المقاومة إشغال العدو على الحدود | 75% من اللبنانيين: لا حياد في الحرب على غزةhttps://al-akhbar.com/Palestine/372304- استطلاع رأي: أكثر من نصف اللبنانيين يؤكدون أن المقاومة تردع الاحتلال عن شن حرب على لبنانhttps://www.almayadeen.net/news/politics/- استطلاع.. اكثرية اللبنانيين تؤيد عمل المقاومة بمواجهة العدو الاسرائيليhttps://www.almanar.com.lb/11666569- "فورين أفيرز": استطلاع يُظهر نسبة تأييد "حزب الله" في لبنانhttps://www.annahar.com/arabic/section/- 90% من اللبنانيين: أميركا تتحمّل مسؤولية العدوان | 60%: المقاومة تردع العدوhttps://al-akhbar.com/Palestine/376647- ازدياد شعبية حزب الله بين اللبنانيين بعد طوفان الأقصىhttps://ar.webangah.ir/2024-07-13/news=152027/
12:38 - 10 مهر 1403

5756 بازدید



1 پاسخ