خطر انقراض یوز ایرانی، آهسته برانید

«جان آخرین یوزهای ایرانی، در دست مسافران نوروزی است.» این بخشی از صبحت‌های یکی از محیط‌بان‌های پارک ملی توران است.
۴ MB
طی سفرهای جاده‌ای در نوروز گذشته و تابستان امسال، ۴ یوز به دلیل تصادفات جاده‌ای تلف شدند و حالا تنها حدود ۲۰ یوز ایرانی دیگر باقی مانده که محیط‌بان‌های عباس‌آباد توران و همیاران محیط‌زیست برای جلوگیری از انقراض آن‌ها دست به کار شده‌اند. همزمان با سفرهای نوروزی امسال، این افراد تلاش می‌کنند با پایش جاده‌ای و تابلوهایی که روی خودروهای خود نصب کرده‌اند، در طول مسیر ۴۰ کیلومتری از جاده عباس آباد در سمنان، به راننده‌ها هشدار دهند که مراقب یوزهایی که از جاده عبور می‌کنند، باشند.
ششم فروردین ۱۴۰۲، یوزپلنگ بارداری با نام «ماجراد» که دارای ۳ جنین بود، بر اثر تصادف با یک خودرو در جاده عباس آباد تلف شد و دوست‌داران محیط‌زیست را در شوک فرو برد.‌
به گفته همیاران محیط‌زیست، با آهسته راندن و احتیاط در جاده عباس‌آباد تنها ۱۰ دقیقه از لحاظ زمانی به مسیر رانندگان افزوده می‌شود اما با این کار می‌توان از انقراض یوز ایرانی جلوگیری کرد.
17:41 - 29 اسفند 1402





1 پاسخ