به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، داود تنی پور مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) و دبیر هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل در حاشیه افتتاح این موزه گفت: بیش از 50 قطعه اشیاء باستانی، عکس های قدیمی و همچنین پوشش و صنایع دستی مردمان شمیلات در این موزه به نمایش درآمده است.
وی با بیان اینکه اشیاء به نمایش گذاشته شده در این موزه نشان از نوع زندگی پیشینیان است، افزود: حفظ میراث فرهنگی و جلوگیری از خروج اشیاء قدیمی و باستانی و همچنین معرفی آن به گردشگران از مهمترین اهداف راه اندازی موزه مردم شناسی در مرکز بخش شمیل است.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) مرکز بخش شمیل شهرستان بندرعباس ادامه داد: در این موزه انواع و اقسام ظروف و ابزار آلات پیشینیان نظیر وسایل سنتی شکار، پاپوش(سواس)، آسیاب دستی سنتی(هاش)، ادوات کشاورزی سنتی، ابزار بسیار قدیمی ماهیگیری، خمره های نگهداری آب، پوشش زنان و مردان قدیم نگهداری می شود.
وی با بیان اینکه این موزه عصرها از ساعت 16 تا 19 میزبان علاقه مندان خواهد بود، اظهار کرد: موزه مردم شناسی به صورت موقت در طبقه دوم حسینیه انصارالحجه(عج) قرار دارد.
هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل از ۱۳ تا ۱۸ بهمن ماه سال ۱۴۰۲ با شعار «هویت تاریخی، فرهنگ و نشاط اجتماعی» برگزار شد.
مرکز اسناد تاریخی شمیل راه اندازی شد
داود تنی پور، مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) و دبیر هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل در آیین افتتاح این مرکز گفت: مرکز اسناد تاریخی شمیل به همت کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) و با هدف معرفی پیشینه و قدمت شمیلات و معرفی بیش از پیش هویت تاریخی شمیل راه اندازی شده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 100 سند تاریخی مربوط به منطقه شمیل و شمیلات در مرکز اسناد تاریخی شمیل نگهداری می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) مرکز بخش شمیل شهرستان بندرعباس ادامه داد: بخشی از این اسناد از مرکز اسناد استان هرمزگان و مرکز اسناد کتاب خانه ملی جمع آوری شده است.
وی با بیان اینکه بخش دیگری از این اسناد نیز توسط مردم اهدا شده است، عنوان کرد: مرکز اسناد تاریخی شمیل در طبقه دوم حسینیه انصارالحجه(عج) قرار دارد. هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل از ۱۳ تا ۱۸ بهمن ماه سال ۱۴۰۲ با شعار «هویت تاریخی، فرهنگ و نشاط اجتماعی» برگزار شد.
شمیل، در شمال شرق استان هرمزگان و بین شهرستان های میناب و بندرعباس و در ۸۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد و شغل اکثر اهالی آن، کشاورزی و دامداری است.
پایان پیام/