سناریوی آمریکا و اسرائیل در لبنان چیست؟

چرا آمریکا و اسرائیل باوجود تفاهم درباره پایان جنگ در تمام جبهه‌ها پروژه جدیدی در لبنان شروع کردند؟
بند اول تفاهم ایران و آمریکا به‌صراحت درباره توقف جنگ در تمام جبهه‌ها است. تمام جبهه‌ها یعنی لبنان، یمن، عراق و تمامی محورهای جنوبی ایران در حاشیه خلیج فارس.بعدازاین تفاهم، به یکباره مذاکرات دولت لبنان با اسرائیل نیز شروع شد. جالب آنکه این مذاکرات بسیار زودتر از آنکه کسی تصور می‌کرد به نتیجه رسید! بر اساس این تفاهم بنا است تا زمان خلع سلاح حزب‌الله لبنان، اسرائیل از مواضع فعلی خود عقب‌نشینی نکند.نتانیاهو این اتفاق را دستاورد بزرگ نامید و از آن تمجید کرد.علت خوشحالی بسیار زیاد نتانیاهو چیست؟اول اینکه آمریکا و اسرائیل را باید در یک خط تحلیلی بررسی کنیم. هیچ دوگانگی و اختلاف‌فازی میان این دو وجود ندارد. یک پروژه مشترک در لبنان توسط آمریکا و اسرائیل پیش رفت و در نهایت توانستند لبنان را دو بار در سیاست بفروشند؛ اولین‌بار در تفاهم اسلام‌آباد و دومین بار در مذاکرات دولت لبنان و اسرائیل. اولین‌بار مابه ازای آن توقف جنگ بود و دومین بار مابه ازای آن خلع سلاح حزب‌الله لبنان است.دومین مکر و حیله آمریکا و اسرائیل این است که تلاش خواهند کرد تفاهم میان دولت لبنان و اسرائیل را بر تفاهم اسلام‌آباد غلبه دهند. یعنی در عمل با توجیه اینکه دولت لبنان خود با اسرائیل به تفاهمی رسیده، نظر و دیدگاه سایرین از جمله ایران را بی‌اعتبار کنند و مقدمه نقض بند اول تفاهم، البته با روکشی کاملاً سیاسی فراهم سازند.
سومین دستاورد آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها این است که حداقل در لبنان یک اختلاف داخلی را شعله‌ور سازند. مشخص است که حزب‌الله لبنان زیر بار چنین طرحی نخواهد رفت و قطعاً سلاح را زمین نخواهد گذاشت که در این صورت مقدمه درگیری دولت و حامیانش با حزب‌الله و حامیانش فراهم خواهد شد. این کمترین دستاورد دشمنان لبنان است که می‌تواند باعث تضعیف لبنان در برابر رژیم صهیونی شود. چهارمین مسئله تأثیر تضعیف حزب‌الله لبنان در عرصه منطقه‌ای است. درصورتی‌که دشمن در این فرآیند بتواند به هدف خود در تضعیف حزب‌الله برسد در صحنه منطقه‌ای نیز می‌تواند یکی از عناصر نزدیک به ایران را از صحنه نبرد خارج کند. در چنین شرایطی طمع دشمن برای شروع جنگ با ایران بیشتر خواهد شد.چنین پازلی تنها با دولت همسوی لبنان با جریانات دست‌نشانده سعودی و همسوی با غرب ممکن بود تکمیل شود.اکنون باید توجه کرد که آمریکا برای بند اول تفاهم اسلام‌آباد در چنین سطحی طراحی و سناریو اجرا کرده است و قطعاً باقی امتیازاتی که در تفاهم با ایران آمده است با همین دست‌فرمان دچار مکر و حیله خواهد شد. هیچ اقدام ساده‌ای در برابر ایران نیست. مسیر تفاهم اسلام‌آباد سخت‌تر از آن است که پیش‌بینی می‌شد. دشمن هر لحظه یک برگ جدید وارد میدان می‌کند و بازی پیچیده‌تر از قبل می‌شود.در کنار تمام این وضعیت سخت سیاسی، آمریکایی‌ها در حال بازسازی پایگاه‌های آسیب‌دیده خود هستند. تردد هواپیماهای ترابری نظامی در روزهای گذشته بسیار مشهود است. به نظر می‌رسد دشمن مجهزتر از آن است که شروع جنگی دیگر چندان طول بکشد. اکنون باید فرصت را برای تکمیل چرخه‌های دفاعی، تهاجمی و مخصوصاً ایده‌پردازی‌های جدید جنگی غنیمت شمرد. آمریکایی‌ها بعید است به‌سادگی عقب‌نشینی کنند.
00:45 - 6 تیر 1405

2 بازنشر3 واکنش
25٫6k بازدید



14 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌ناصر‌
@Naser_011011103 ساعت پیش
در پاسخ به
این موضوعات رو هم از آقای قالیباف هم بپرسید حزب الله خط مقدم دفاع هست سرنوشت حزب الله هم مثل سوریه شد

تصویر نمایه‌ی ‌رحیم حسنیان‌
@Rahbareshahid3 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌رحیم حسنیان‌
رحیم حسنیان

@Rahbareshahid  •  3 ساعت پیش

آخرین تحولات بین ایران و آمریکا از حمله آمریکا به مناطق ساحلی ایران تا توافق بین اسرائیل و لبنان


@user17091005274173869823 ساعت پیش
در پاسخ به
مسئولان کشور، سریعتر بمب اتم بسازند. الان جنگ بعدی شروع میشه.#باید_بمب_اتم_بسازیم

@irgha3 ساعت پیش
در پاسخ به
تنها راه خارج شدن از گوشه رینگ بمب اتمی هست وگرنه خدا به داد ما برسد؟

@user17091014934404932323 ساعت پیش
در پاسخ به
مردم میدونستن این تفاهم خسارت محض..علت اینکه پزشکیان و قالیباف و دارو دسته وفاقی طبق چ منطقی این تفاهم‌نامه امضا کردن خدا میدونه؟ از ترس؟ از خیانت؟ از احمقیت؟تنگه رو باز کردید ب گفته خودشون چهار هفته مونده بود ذخایرشون تمام بشه؟؟ بعد گرانی بنزین و هرج و مرج در آمریکا و بازدارندگی واقعی ایجاد میشد

@user17091012419388395213 ساعت پیش
در پاسخ به
آخه عقل هم خوب چیزی هست جنگ جدید با چه کیفیتی و با چه هدفی تو ۴۰ روز چه غلطی کردن که در بعد بکنند هدف شما از درج این مهملات سمی چیست؟پایگاهش را باز سازی میکند که دوباره ما نابودش کنیم ؟یا مجدد حمله میکند که ما مجدد تنگه را ببندیم ؟

@user17091012419388395213 ساعت پیش
در پاسخ به
انقدر حرف کلیشه ای تو ذهن مردم فرو کردن که توان تعقل از بین رفته نیاز به نفت دائمی است ذخایر هم دائم پر و خالی میشوند چه قبل انتخابات و‌چه بعد انتخابات با یک ماه کم و زیاد کردن‌ زمان بستن هم هیچ چیز تغییر نمیکند

@user17091012419388395213 ساعت پیش
در پاسخ به
من دلخوشی از پزشکیان‌ ندارم چون در کشور داری بی سواد و بی عرضه است اما کسی حق ندارد مقامات کشور را متهم‌ به خیانت کند

@user17091017061507525583 ساعت پیش
در پاسخ به
در برابر هر نقض آتش بس دشمن جواب محکمی بدهید وکاری به پیمانهای دیگر نداشته باشید.

تصویر نمایه‌ی ‌رضا پویا‌
@poyan13693 ساعت پیش
در پاسخ به
🔻خیلی مهمه که دقیقاً بعد از اعلام این توافق درگیری در جنوب بیشتر بشه نه کمتر تا همه بی ارزش بودن این توافق را حس کنندحزب‌الله باید پاسخ این چند روز نقض آتش بس را همین الان بدهد

@Seyed_m_m2 ساعت پیش
در پاسخ به
این مسیر پیش روی ما مسیر نابودی ایران و یا جبهه مقاومت نیست بلکه راه ناهمواری است به سمت نابودی اسرائیل که بالاخره هم هزینه دارد و هم زمان نیاز دارد تا به سرانجام برسد.

@user1709105851222 ساعت پیش
در پاسخ به
بله اقایون سازشگر اینم لبنان که از دستتون رفت!! انقدر دست دست کردید تا الان اسرائیل کامل ابتکار عمل رو در لبنان در دست داره حزب الله شدیدا تحت فشار هست و اصلا معلوم نیست تا دو ماه دیگه وجود داشته باشه یا نه سوریه از دست رفت اینم از لبنان خب بعدش ببینیم نوبت کیه؟!!!!!!!!!!!!!!!

تصویر نمایه‌ی ‌ملیکا کشاورز‌
@melika_keshavarz2 ساعت پیش
در پاسخ به
لبنان🇱🇧🖤

@user170909997526746949246 دقیقه پیش
در پاسخ به
بعد رقیق کردن اورانیوم 60درصد خواهید دید ک آمریکای بزدل چه بلایی سرمون بیاره!