پیام‌های قرآنی در آیین وداع؛ آیا انتخاب آیات هدفمند بود؟

در مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب، برای برخی از هیئت‌های خارجی آیاتی از قرآن کریم تلاوت شد؛ آیاتی که از نگاه بسیاری از ناظران، متناسب با جایگاه، پیشینه یا نوع روابط آن کشورها با جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده بود.اگر این برداشت درست باشد، این مراسم تنها یک آیین تشریفاتی نبود؛ بلکه جلوه‌ای از دیپلماسی قرآنی بود؛ جایی که مفاهیم الهی، پیام‌های دوستی، مقاومت، وحدت و مسئولیت را بدون نیاز به سخنرانی‌های طولانی به مهمانان منتقل می‌کرد.هرچند تاکنون توضیح رسمی درباره معیار انتخاب این آیات منتشر نشده است، اما هم‌نشینی قرآن و دیپلماسی در چنین مراسمی، توجه بسیاری را به پیام‌های عمیق و نمادین این انتخاب‌ها جلب کرده است.
۳ MB
19:42 - 3 جولای 2026




7 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه سادات‌
@fatemehosadat2 روز پیش
اگر انتخاب آیات قرآن برای هر هیئت آگاهانه و متناسب با مخاطب انجام شده باشد، نشان می‌دهد قرآن می‌تواند زبان مشترک و پیام‌رسانی عمیق میان ملت‌ها باشد.

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه سادات‌
@fatemehosadat2 روز پیش
گاهی یک آیه قرآن، پیامی را منتقل می‌کند که ده‌ها سخنرانی از بیان آن ناتوان است. این همان زیبایی دیپلماسی قرآنی است.

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه سادات‌
@fatemehosadat2 روز پیش
چه زیباست که پیام‌های قرآن، محور گفت‌وگو با ملت‌ها باشد؛ زبانی سرشار از حکمت، عزت، رحمت و دعوت به حق.

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه سادات‌
@fatemehosadat2 روز پیش
اگر این انتخاب‌ها هدفمند بوده باشد، نشان می‌دهد حتی جزئیات یک مراسم رسمی نیز می‌تواند حامل پیام‌های عمیق فرهنگی و قرآنی باشد.

تصویر نمایه‌ی ‌علیرضا‌
در پاسخ به
شک نکنید که آیات متناسب با میهمانان انتخاب شده بود مخصوصا مراسم صبح که بیشتر گروه‌های مردمی و مقاومت از کشورهای مختلف بودند باز هم آیات متناسب بود

تصویر نمایه‌ی ‌سرباز و فدائی ولایت فقیه‌
@Sarbazevelayatmadar2 روز پیش
آیاتی هم اکه انتخاب شده باشد هوشمندی رهبر عزیزمان آقا مجتبی بوده

تصویر نمایه‌ی ‌زیبا فهندژسعدی‌
@Ziba_fahandezh_saadi2 روز پیش
در پاسخ به
با زبان قرآن، سخن بگوییم