اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فعالیت 75 حزب ، جمعیت و جریان سیاسی در انتخابات پیش رو در استان فارس

براساس اخرین آمار کسب شده، در استان فارس ۷۵ حزب، جمعیت و جریان سیاسی فعال بوده که از این تعداد ۳۰ حزب اصولگرا، 36 حزب اصلاح طلب و 9 حزب مستقل هستند.

فعالیت 75 حزب ، جمعیت و جریان سیاسی در انتخابات پیش رو در استان فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در سال های اخیر احزاب و گروه‌های سیاسی در جریان انتخابات تاثیرات متفاوتی از خود برجای گذاشته اند و مبنایی برای تقسیم نظام های انتخاباتی به اکثریت و تناسب شده اند.

بنابراین تاثیرات گوناگون این جریان های سیاسی بر نحوه برگزاری انتخابات و انتخاب نمایندگان قانون گذار و همچنین تعیین ساختارهای اجتماعی امر ضروری به نظر میرسد.

در همین زمینه  براساس اخرین آمار کسب شده، در استان فارس ۷۵ حزب، جمعیت و جریان سیاسی فعال بوده که از این تعداد ۳۰ حزب اصولگرا، ۳۶ حزب اصلاح طلب و ۹ حزب مستقل هستند.

در این راستا از احزاب شاخص اصولگرای استان فارس می توان به جامعه اسلامی کارگران، جامعه اسلامی مهندسین، حزب موتلفه اسلامی، جمعیت حامیان انقلاب اسلامی و جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در کنار احزاب شاخص اصلاح طلب مانند حزب اعتماد ملی، حزب اسلامی کار، حزب اعتدال و توسعه ، مجمع نمایندگان ادوار، مردم سالاری، تشکیلات خانه کارگر و حزب همبستگی دانش آموختگان ایران که دارای نماینده و دفاتر در استان هستند؛  اشاره کرد.

برخی از این احزاب هم مانند حزب اسلامی ایران زمین، جامعه اسلامی نمایندگان ادوار فارس، جامعه اسلامی کارمندان فارس، مجمع اسلامی کارمندان خط امام (ره) در استان فارس نماینده و رابط‌ی نداشته و فعالیتی ندارند.

در کنار احزاب شاخص اصولگرا و اصلاح طلب تعدادی احزاب مستقل نیز در استان مشغول به فعالیت بوده که می توان به حزب مستقل و اعتدال ایران متمایل به اصلاح طلب، جمعیت جوانان انقلاب اسلامی متمایل به اصولگرایان اشاره کرد.

با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال جاری تاکنون احزاب اصولگرایان استان هنوز به طور قطعی بر سر گزینه های خود برای معرفی به عنوان کاندیدای مورد حمایت به توافق و جمع بندی نرسیده اند و احزاب اصلاح طلب نیز با توجه به رد صلاحیت بعضی از چهره های شاخص خود اعلام کرده اند که هیچ گزینه ای نداشته و از هیچ فردی نیز حمایت نخواهند کرد.

حال این سوال به وجود می آید که آیا رفتار انتخاباتی شهروندان همواره متأثر از احزاب و جناح‌های سیاسی خواهد بود؟ 

در پاسخ به این موضوع می توان گفت در زمان های گوناگون و برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی این اثرگذاری با فراز و نشیب‌های متفاوتی همراه بوده است ولی به صورت کلی  اثرگذاری جناح‌های سیاسی بر رفتار انتخاباتی شهروندان رو به رشد بوده و در سالیان اخیر نقش بسزایی را ایفا کرده است.

این نکته را نیز می توان متذکر شد که احتمالاً درصد کمی از افراد جامعه به صورت حزبی و جناحی فکر و رفتار کنند ولی برای عموم مردم این امر مهم است که احزاب و جناح‌های سیاسی از چه کسی حمایت می‌کنند و به واقع یکی از ملاک‌های مردم در رأی دادن محسوب می‌شود. 

در هر حال باید تا زمان نزدیک به انتخابات صبر کرد تا آرایش انتخاباتی جریان‌های سیاسی در استان فارس مشخص شود.

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول