اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

حرم شاهچراغ؛ مدفن مردانی از خاندان زند

حرم مطهر احمد بن موسی(ع)، نگین فیروزه‌ای شهر شیراز است که مدفن بزرگان و علما و فضلای بسیاری در طول تاریخ بوده و برخی از آنها نیز تاکنون ناشناخته مانده‌اند و شاید کمتر کسی بداند که مردانی از خاندان زندیه در این حرم مطهر آرمیده‌اند.

حرم شاهچراغ؛ مدفن مردانی از خاندان زند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پایتختی شیراز در دولت زندیه و وجود آثار باستانی این دوران و خدماتی که در این دوره انجام شد، برگ زرینی در تاریخ شهر شیراز است که روح شجاعت و پاکدستی و نجابت این افراد، در نمادهایی همچون ارگ کریم خان و حمام و بازار وکیل و دیگر آثار باقی مانده از این دوره نفس می‌کشد.

بسیاری از خیابان‌ها و اماکن تارخی شهر شیراز به نام افرادی از خاندان زند است ولی کمتر کسی می‌داند که مردان بزرگی از این خاندان تاریخ‌ساز در حریم احمدی و محمدی(ع) دفن شده‌اند.

دفن افراد در اماکن متبرکه نشان از ارادت آن افراد است و دین مداری خاندان زند و عدالت محوری کریم خان در میان پادشاهان ایرانی سرآمد است.

در جستجوی مدفونین در حرم امن حضرت احمدبن موسی(ع)، دو تن از مردان این خاندان  نیز وجود دارد که مختصری از زندگی‌شان را بیان می‌کنیم.
 
یکی از این افراد صادق خان زند است، وی که یکی از رجال مهم دوران حکومت زندیه و برادر کریم‌خان زند مشهور به وکیل الرعایا است، در  سال ۱۱۴۲ هجری قمری در شیراز متولد شد.

او پس از سالها خدمت به مردم شهر علم و ادب، به عنوان یاری صدیق درکمک به برادرش کریم‌خان زند که در واقع دوستدار خدمت صادقانه به هم‌نوعان خود بود با کارنامه‌ای درخشان سرانجام درسال ۱۱۹۷ هجری قمری در سن ۵۵ سالگی به دستور آقا محمدخان قاجار نابینا شد و سپس به قتل رسید و در حجره داخل ایوان آستان مقدس احمدی و محمدی (علیهما السلام) که دفتر نذور فعلی می‌باشد دردیوار شمالی به خاک سپرده شد و هم اکنون سنگ مقبره آن مرحوم در ورودی موزه آستان مقدس نگهداری می‌شود.

جعفر خان زند

جعفر خان زند یکی دیگر از مردانی است که در این حریم امن مدفون است، این شخص شریف  در سال ۱۱۶۳ هجری قمری در شیراز دیده به جهان گشود.

او فرزند صادق خان و پدر لطفعلی خان زند بود که فرزندش یعنی همان لطفعلی خان زند آخرین فرد رشید، مبارز و جوانمرد خاندان زندیه بود.

 جعفر خان زند پس از سالها خدمتگزاری به مردم شریف و نجیب شیراز و با داشتن همتی بلند در افتخارآفرینی برای این سرزمین ادب پرور سرانجام درسال ۱۲۰۳ هجری قمری درسن ۴۰ سالگی به دستور آقا محمدخان قاجار ابتدا مسموم و سپس به قتل رسید.

جسد وی را در حجره داخل ایوان آستان مقدس احمدی و محمدی (علیهما السلام) در محل فعلی دفتر نذورات در دیوار جنوبی به خاک سپردند و هم اکنون سنگ مقبره ایشان در ورودی موزه آستان مقدس نگهداری می‌شود.

بسیاری از خادمان و پیرغلامان و ارادتمندان به خاندان نبوت و امامت(ع) و علما و بزرگان نیز در این حرم مدفون هستند که در روزهای آتی شرح حالی از زندگی آنان ارائه می‌گردد.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول