مطالبه های اهل فرهنگ و هنر خراسان جنوبی
اهل فرهنگ، هنر و رسانه استان در نشستی که با استاندار خراسان جنوبی داشتند از مطالبه ها , کم و کاستی ها این حوزه ها گفتند.
خبرگزاری فارس - خراسان جنوبی؛ لطفات این جلسه به واسطه مهمانان ویژه آن بیش از دیگر جلسات بود و آن چه در این جلسه موج می زد حس غریب و لطیف شاعرانه، قلم زدن در رسانه، اجرای هنرمندانه، نواختن نوای موسیقی مقامی در گوش ایران و جهان، مفتخر به برگزاری یابود ها برای پدران علم، شاعران و علمای خراسان جنوبی، برپایی نمایشگاهی از جنس هنر و... بود.آن تنها لطفات شاعرانه به تحریر درآوردن، به نمایش گذاشتن، بر روی سن اجرا نبود که اهالی فرهنگ، هنر و رسانه خراسان جنوبی در این محفل از آن سخن به میان آوردند از ترش رویی ها، از زخمتی ها، بی خانمانی ها، از پروژه های نیمه فرهنگی، از اجاره های بالا و... هم گفتند.استاندار خراسان جنوبی هم گلایه ها و خواسته های یک یک مهمانان را شنید قول برای تحقق و پیگیری آن داد.شامگاه امشب اهالی فرهنگ، هنر و رسانه بدون متولی این حوزه یعنی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دیداری با استاندار خراسان جنوبی داشتند تا بتوانند بی پرده از مطالبه ها و خواسته ها، کم و کاستی ها بسیار این حوزه بگویند.ابتدا هم سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی با اشاره به شخصیت های برجسته ای که این استان در حوزه های مختلف اظهارداشت: این نشست ها همچنان مستمر و به صورت تخصصی ادامه خواهد داشت.وی گفت: از دستگاه های اجرایی خواسته است تا آن چه را نیاز دارند از تولیدات استان چه در عرصه هنر و فرهنگ و چه دیگر تولیدات تهیه کنند.وی به استعدادهای بالقوه خراسان جنوبی در عرصه های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: خراسان جنوبی در همه حوزه ها نیازمند توسعه است و در حوزه فرهنگ هم این موضوع بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.
اهل فرهنگ و هنر بدون خانه
ابتدا هم مهدی افتخاری، مسئول انجمن آثار و مفاخر خراسان جنوبی باب سخن را گشود از راه اندازی این انجمن از سال گذشته در استان گفت و این که امسال با همکاری این انجمن بزرگداشت شاعر آیینی ابن حسام خوسفی و آیت الله تهامی برگزار شد.بعلاوه در گذشته هر دوشنبه جلسه ای در این انجمن برگزار می شد اما مدتی که این جلسه ها هم تعطیل شده است.محمد علی رحیمی، که به نمایندگی از حوزه فرهنگ و هنر شهرستان ها در این جلسه حضور داشت و گفت: 4 دوره است رئیس شورای شهر خوسف است و با شعر دل دیار گل های نرگس را به تسخیر خویش در آورده است.وی با بیان این که وضعیت شهرستان ها به لحاظ سخت افزار با مشکل مواجه است به مجتمع فرهنگی و هنری خوسف اشاره کرد که سال هاست اسلکت آهنی آن برپاست همانند تخت جمشید باید به آثار تاریخی تبدیل شود.به گفته وی وضعیت مجتمع های فرهنگی و هنری دیگر شهرستان ها نیز وضعیت همانند شهر خوسف دارد.دیگر این سالن علامه فرزان بیرجند که چند سال قبل در آتش سوخت نیازمند تامین اعتبار است تا اهالی فرهنگ و هنر از بی خانمانی خارج شوند.وی خواستار باز شدن در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به روی هنرمندان شد چرا که در این سال ها در آن به روی تعداد اندکی باز بوده است.هادی مساح، رئیس اتحادیه تشکل های قرآنی خراسان جنوبی نیز با گلایه از اجاره بهای بالا در مرکز استان تصریح کردک همین اجاره های گزاف سبب شده تا بسیاری از تشکل های قرآنی بساطشان را جمع کنند.البته این در حالی است که دستگاه های اجرایی به ویژه اوقاف و امور خیریه اماکن بلااستفاده بسیاری دارند که این ادارات هم با قیمت های بنگاهی این اماکن را در اختیار تشکل های قرآنی قرار می دهند.
اختصاص کرسی به تشکل های قرآنی
وی خواستار اختصاص یک کرسی به تشکل های قرآنی در شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی نیز شد. بعلاوه ضرورت دارد تا در قالب شورای توسعه فرهنگ عمومی منابع اعتباری که در دستگاه های اجرایی در حوزه قرآنی دارند منسجم شود تا به توان اقدامی اساسی در این حوزه انجام داد. روح الله محمدی مسئول انجمن هنرمندان و هنرمندان مستقل خراسان جنوبی نیز با اشاره به حدود 300 تا 400 نفر عضوی که این انجمن در عرصه های مختلف دارد اظهارداشت: هنرمندان این انجمن چندان چشم داشتی از دولت ندارند اما حق دارند که در فرهنگ و ارشاد اسلامی استان حضور داشته باشند. به گفته وی برخی ها غربالی به دست گرفته و نخود غیر نخودی در بین نحله های هنری استان ایجاد کرده اند به طوری که بسیاری از استعداد های هنری خراسان جنوبی با فرهنگ و ارشاد اسلامی قهر هستند. می گویند هنر را به مساجد ببریم آخر چطور می شود تئاتر، نمایش، موسیقی و... را به مسجد برد. محمود حیدری، عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات خراسان جنوبی نیز با بیان این که بسیاری از نیروهای توانمند عرصه مطبوعات به دلیل مشکلات خاص از این حوزه خارج شدند افزود: اکنون با کمبود نیروها در این عرصه مواجهیم و رسانه ها استان چه چاپی و چه برخط وضعیت خوبی ندارند. وی با اشاره به وجود 90 روزنامه و پایگاه خبری در خراسان جنوبی خواستار اختصاص بودجه برای آموزش خبرنگاران نوجوان و جوانان در عرصه مطبوعات استان شد. دیگر خواسته وی تخصیص اعتبار برای اجرای فاز دوم خانه مطبوعات خراسان جنوبی بود.
رویداد تولید محتوای دیجیتال
سجاد رضایی، مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی هم با اشاره به برگزاری جشنواره هایی چون جشنواره مطبوعات شرق کشور، کنگره ملی ابن حسام خوسفی، بزرگداشت آیت الله تهامی، طرح 313 برای حافظان قرآن و جشن های مردمی به منظور نشاط اجتماعی و امید آفرینی در جامعه از موفقیت های بسیار فضای مجازی و دیجیتال بسیج رسانه استان در جشنواره مختلف سخن به میان آورد. وی در ادامه نیز خبر از برگزاری رویداد تولید محتوای دیجیتال به منظور معرفی توانمندی های اقتصادی خراسان جنوبی با همکاری منطقه ویژه اقتصادی استان در پایان این هفته خبر داد. مریم پنچابی، سرپرست خبرگزاری ایرنا در خراسان جنوبی نیز با بیان این که اهل رسانه استان می تواند بازوی حمایتی خوبی برای توسعه خراسان جنوبی باشند افزود: خیلی سخت می توان اطلاعات لازم را از مدیران برای نوشتن گزارش های تحلیلی و تحقیقی گرفت و همین موضوع خبرنگاران با چالش مواجه می کند. اکبر پور، مسئول موسسه فرهنگی و هنری عرفان نیز گفت: با این که موسسه های فرهنگی و هنوری بازوی قوی برای برگزاری جشنوارها، جشن ها، کنسرت ها و... در استان به حساب می آیند اما بی مهری های شهرداری و پرداخت مالیات های گزاف آن ها را دل سرد می کند.د.
وی با اشاره به این که از حداقل زیرساخت به ویژه تنها یک سالن در شهر بیرجند برای برگزاری محافل و مجالس مختلف برخوداریم ادامه داد: همین موضوع سبب شده تا شهرداری بیرجند مصوبه های غیر کارشناسی به جای کمک به حوزه فرهنگ و هنر مصوب کند به عنوان مثال یک کنسرت در بیرجند برگزار شد که 2 هزار نفر از خراسان رضوی به بیرجند آمدند اما شهردای گفت برای یک شب اجرای کنسرت در سالن شهرداری باید 10 درصد هزینه بلیت فروخته شده به آن ها اختصاص یابد که برای یک شب 300 میلیون تومان می شد.
اجاره های بالا
وی از استاندار خراسان جنوبی خواست در هر حوزه ای برای خود مشاوره داشته باشد چرا رشد اقتصادی هنر با توسعه اقتصادی خراسان جنوبی پیوند خورده است. کمالی، مسئول موسسه افق هزاره نیز با اشاره به برگزاری جشنواره ها توسط این موسسه ها به منظور نشاط اجتماعی و امید آفرینی از پرداخت نشدن تسهیلات تبصره 18 به این موسسه ها گلایه کرد. وی نیز به اجاره های بالایی که باید برای برگزاری جشنواره ها به شهرداری برای اجاره سالن آن موسسه های هنری بپردازند نیز گلایه کرد و گفت: جشنواره موسیقی مقامی شرق کشور به واسطه نبود زیرساخت و هزینه ها بالای در نقطه ای دور از شهر برگزار شد به همین واسطه مردم نتوانستند از آن بهره لازم را ببرند.مهدی ذبیحی، نویسنده و شاعر نیز خواستار ثبت دوم بهمن ماه سالروز تاسیس مدرسه شوکتیه در بیرجند به عنوان روز بیرجند در تقویم ملی کشور شد و دیگر خواسته اش هم راه اندازی باشگاه فوتبال نیروی زمینی در استان بود. گلرو مسئول چاپ و نشر گلرو نیز با گلایه از اختصاص نیافتن زمین برای ایجاد مرکز چاپ و نشرش و این که به این واسطه اکنون در شهرک صنعتی خوسف واحد تولیدش را راه اندازی کرده از قطع بودن 40 روزه آب بخشی از شهرک و همچنین نداشتن گاز به مدت 8 ماه خبر داد. این نکته را نیز متذکر شد که سال 1400 تسهیلات سرمایه در گردشش را تسویه کرده اما از آن زمان هنور نتوانسته تسهیلاتی دریافت کند. سلم آبادی که استاد حوزه موسیقی مقامی خراسان جنوبی به همراه 14 نفر از اعضای خانواده اش به حساب می آید نیز به افتخاراتی که در این حوزه برای استان کسب کرده است اشاره کرد. رئیس هنرستان زیبای بانوان بیرجند نیز به مشکل استجاری بودن مکان این مدرسه هنری اشاره کرد.
کاظمی تبار، مسئول مرکز سراج خراسان جنوبی نیز گزارشی کوتاهی از فعالیت 10 ساله این مرکز در استان ارائه داد. محمدیان نیز یکی از هنرمندان خراسان جنوبی نیز به مهاجرت هنرمندان استان اشاره کرد. مسول انجمن حوزه مد و لباس خراسان جنوبی نیز از نداشتن مکان بعد از دو سال تاسیس گلایه داشت.حسن پور، فعال رسانه ای و فعال حوزه سینمای استان درخواست آشتی مردم را با 3 سینمای موجود در خراسان جنوبی کرد و خواستار برگزاری جشنواره هنری های تجسمی تالاب مجی نمکزار نهبندان شد. از حاشیه ها این جلسه هم این بود از مجموعه انجمن نمایش خراسان جنوبی به خاطر اعتراض به سیستم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کسی در این جلسه حضور نیافته بود. حاشیه ها مسئول موسسه فرهنگی و هنری عرفان هم لحاظ این که نام وی در فهرست افرادی که می خواستند از مطالبه هایشان بگویند گنجانده نشده بود بلند شد که جلسه را ترک کند اما با خواسته استاندار دوباره نشست. #مطالبه_های #فرهنگ_و_هنر 15:35 - 15 دی 1403