نسوزهایی که واردات را خاموش کردند

روزی صنعت فولاد کشور چشم‌انتظار مواد نسوز خارجی بود، اما امروز کوره‌ها با محصولاتی گرم می‌شوند که از خاک همین سرزمین جان گرفته‌اند. «نسوزهایی که واردات را خاموش کردند» روایت تلاش کارآفرینی است که باورداشت خودکفایی، از دل معدن و باتکیه‌بر دانش بومی آغاز می‌شود.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ جهان هستی همواره در خدمت انسان‌هایی بوده است که با تلاش و تعهد خود، مسیر پیشرفت را هموار می‌کنند. در دنیای امروز که کنترل تورم و رشد تولید، دغدغه‌ای مهم برای اقتصاد کشورهاست، مشاهده کارآفرینانی که توانسته‌اند از ظرفیت‌های موجود حداکثر بهره را ببرند و گامی مؤثر در شکوفایی اقتصاد و صنعت بردارند، همواره الهام‌بخش است.در دل معادن منیزیت استان خراسان جنوبی، مردی ایستاده که سال‌هاست باتکیه‌بر دانش، تجربه و عشق به کار، مسیر تولید و صنعت کشور را هموار کرده است. محمدعلی محمدی نوده، رئیس بهره‌برداری و تولید مواد نسوز کشور، می‌گوید: همیشه معتقدم هر تولیدی که با عشق و تعهد آغاز شود، نه‌تنها اقتصادی بلکه اجتماعی و فرهنگی هم اثرگذار است.

از معادن تا کارخانه

محمدعلی محمدی نوده، یکی از این چهره‌هاست. او می‌گوید: با توجه به ظرفیت معادن منیزیت استان، در سال ۱۳۶۸ تصمیم به راه‌اندازی کارخانه‌ای جهت فرآوری این محصول برای تهیه جرم‌های نسوز و اکسید منیزیم گرفته شد. با افزایش ظرفیت‌ها و توسعه معادن، تولید آجرهای نسوز نیز در دستور کار قرار گرفت.امروز، ظرفیت کارخانه تولید مواد نسوز کشور به ۵۰ هزار تن اکسید منیزیم زینتر در سال می‌رسد که برای مصارف نسوز، فولاد و سیمان کاربرد دارد. این کارخانه، ابتدا با بهره‌برداری از معادن منیزیت استان، محصول اولیه را فرآوری می‌کرد و پس از گذر زمان و کسب دانش فنی داخلی، تولید محصولات نهایی مانند جرم‌های نسوز و آجرهای فولادسازی نیز آغاز شد.محمدی نوده ادامه می‌دهد: کارخانه تولید جرم‌های نسوز در سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی شد و در سال ۱۳۹۹ با افزایش ظرفیت معادن، کارخانه در شهرک صنعتی بیرجند احیا گردید تا بتوانیم تولید خود را گسترش دهیم. محصولات این کارخانه، عمدتاً در کارخانه‌های فولادسازی کشور استفاده می‌شوند و امکان ذوب و انتقال فولاد مذاب را فراهم می‌کنند.

اشتغال و اثر اجتماعی

یکی از دستاوردهای مهم این مجموعه، ایجاد اشتغال گسترده است. درگذشته، حدود ۵۰۰ نفر در فراوری اکسید منیزیم فعالیت می‌کردند، اما اکنون تعداد کارکنان به بیش از هزار نفر رسیده است. این افراد از معدن تا خط تولید و بخش‌های اداری و حمل‌ونقل، همگی سهمی در شکوفایی صنعت کشور دارند.محمدی نوده می‌گوید: «وقتی می‌بینم یک جوان تازه‌کار بعد از آموزش در کارخانه، توانسته در تولید محصولی استراتژیک نقش داشته باشد، حس غرور و مسئولیت دوچندان می‌کنم. این احساس انرژی مضاعفی برای ادامه مسیر فراهم می‌کند.»

مهار تورم با تولید داخلی

تجربه محمدی نوده نشان می‌دهد که رشد تولید، یکی از مؤثرترین راهکارهای مقابله با تورم است. او می‌گوید: با افزایش راندمان، کاهش توقفات تولید و جلوگیری از واردات بی‌رویه، توانسته‌ایم قیمت تمام‌شده محصولات را کاهش دهیم و سهم خود را در اقتصاد مقاومتی ایفا کنیم. تولید داخلی یعنی اقتصاد پویا، اشتغال بیشتر و کاهش فشار اقتصادی بر مردم.

عبور از شکست‌ها

زندگی کارآفرین هیچ‌گاه بدون چالش نیست. محمدی نوده می‌گوید: در مسیر تولید با مشکلات فراوان روبه‌رو شدیم؛ از نوسانات قیمت مواد اولیه تا مشکلات لجستیکی و کمبود تجهیزات. اما هر شکست، فرصتی بود برای یادگیری و بهبود. ما با همفکری تیم تحقیق و توسعه و ارتباط مستقیم با مشتریان، مشکلات را شناسایی و حل کردیم.او تأکید می‌کند: موفقیت واقعی حاصل هم‌افزایی علم و تجربه است. مشاهده اثرات مثبت تلاش نیروی انسانی، امید و انگیزه مضاعفی به تولیدکننده می‌دهد. اشتیاق، خلاقیت و استمرار، ستون‌های اصلی هر کسب‌وکار موفق هستند.

آینده‌ای روشن

محمدی نوده با نگاهی امیدوارانه به آینده می‌گوید: تمام تلاش ما این است که بیشترین سهم را در تأمین نسوزهای موردنیاز فولادسازی کشور داشته باشیم و کیفیت محصولات خود را در سطح بین‌المللی تثبیت کنیم.پیام او به نسل جوان واضح است: کار برای شماست. به مهارت‌ها و توانمندی‌های خود ایمان داشته باشید، از فرصت‌ها استفاده کنید و با تلاش و همدلی، مسیر رشد صنعت و اقتصاد کشور را هموار سازید.
این روایت، تصویر روشن و الهام‌بخشی از صنعتی حیاتی در کشور ارائه می‌دهد؛ صنعتی که با تلاش یک کارآفرین متعهد و نیروی انسانی متخصص، نه‌تنها به اقتصاد کشور خدمت می‌کند، بلکه الگویی زنده برای نسل جدید تولیدکنندگان است.#صنعت#مواد_نسوز#کارآفرینی#اقتصاد_مقاومتی#محمدعلی_محمدی_نوده
16:01 - 29 اردیبهشت 1405
اقتصاد
استان ها
خراسان جنوبی