چهارگانه قدرت ساز در ایران

اگر بخواهیم تحولات قدرت را در مورد یک کشور ارزیابی کنیم، نکته اصلی این است که باید نگاهی جامع و کامل به مقوله قدرت‌سازی داشته باشیم.صرف نگاه‌های مادی و حتی رئالیستی در روابط بین‌الملل برای فهم منشا قدرت کفایت نمی‌کند. در پرتو تحولات جنگ رمضان و حیرت جامعه جهانی از مقاومت ایرانیان در برابر قدرت اول نظامی جهان این سؤال مطرح است که این ظرفیت و قدرت مقاومت از کجا آمده است. همچنانکه «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان در تازه‌ترین اظهارات خود با اشاره به جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونی علیه ایران اعتراف کرد که «ایرانی‌ها قوی‌تر از آن چیزی هستند که تصور می‌شد.»
به اجمال می‌توان گفت یک چهارگانه قدرت‌ساز در ایران داریم که از سوی دشمنان و معاندان ایران به خوبی درک نشده است و همین هم عامل شکست مجدد آنها در جنگ سوم شد. آن چهارگانه قدرت‌ساز ایران عبارت است از: تاریخ بلند، فرهنگ مقاومت، جغرافیای خاص و مردمی دلیر و بصیر. این چهارگانه باعث شده معادلات و محاسبات دشمن پیرامون عمق قدرت ایران، دقیق نباشند و دچار خطای در تحلیل شوند. اولین مولفه قدرت‌ساز ایران عمق تاریخی است. تاریخ بلند ایران به‌عنوان کشوری قدرتمند با قدمتی ۷۰۰۰ ساله فراز و نشیب‌های بلندی داشته و این قدمت باعث شده ایرانیان به خصوص پس از انقلاب و توسعه سواد و مطالعه این تاریخ بلند در پرتو خودباوری انقلابی ملت ایرانیان شیوه جدیدی برای مواجهه با مهاجمان آموخته و با موفقیت بار‌ها اجرا کرده‌اند. این هویت تاریخی و عبرت‌های متعدد درس‌آموز تولید قدرت برای ما کرده است در حالی که هژمون ظاهری جهان یعنی آمریکا نهایتا تاریخی ۵۰۰ ساله دارد.
علاوه بر تاریخ و قدمت پرشکوه، ایرانی‌ها با فرهنگ آمیخته از ارزش‌های متعالی الهی و برگرفته از حماسه‌های ملی و دینی و طرفداری از خیر و عدالت در برابر متجاوز به شدت مقابله می‌کنند. به خصوص پس از اسلام هر بار که به ایران حمله شده، مهاجم نتوانسته به راحتی از دست ایرانی‌ها فرار کند. حتی اگر ایران اشغال شده، ایرانی‌ها ماجرا را رها نکرده‌اند. اشغال سرزمین ممکن است رخ داده باشد، اما اشغال فرهنگی اتفاق نیفتاده و مهاجمان خود جذب و منحل در فرهنگ ایران شده‌اند و ایران فرهنگ خود را حفظ کرده است. اوج این قدرت گیری فرهنگی، بعد از انقلاب اسلامی است که روحیه «ما می‌توانیم» به رهبری امامین انقلاب در ذهن ایرانیان حک و تثبیت شده است. این فرهنگ انقلابی متشکل از آموزه‌های ناب شیعی و ارزش‌های جوانمردانه مؤثر در اخلاق ایرانی یک الگوی تراز در مقاومت، استقامت و پایداری به جهان معرفی کرده است. سومین عامل قدرت ایران، جغرافیای خاص این سرزمین است. ایرانیان به واسطه این جغرافیا به مثابه یک نعمت ویژه خدادادی از قدرت بالای ژئوپولیتیک برخوردارند. امروز اگر ما از مدیریت تنگه هرمز خلق قدرت می‌کنیم، نمونه‌ای است از تأثیر جغرافیا و هوشمندی در بهره گیری از این نعمت خدادادی که در بزنگاه تاریخی، رخ نموده است.
اما عامل چهارم تولید قدرت در ایران، مردم این قلمرو هستند. ملت ایران مردمی هستند که همزمان با جنگ اخیر ترکیبی دشمن، از همان ابتدا وارد خیابان‌ها شدند و همسو با اهداف امام شهید و سایر شهیدان به نیرو‌های مسلح اعلام کردند که «میدان از شما، خیابان از ما»، و نقشه‌های شوم ناآرام‌سازی دشمن را با سیل حضور خود از بین بردند. تقریبا ۶۰ روز حضور بدون توقف مردم در خیابان در تاریخ روابط بین‌الملل و ملت‌ها بی نظیر است.اگر بخواهیم به عنصر مردم بیشتر توجه کنیم، باید گفت با توجه به ایجاد وحدت و نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب هم در پیام اول خودشان فرمودند، مردم خود کشور را رهبری کردند. در واقع، در کنار وطن‌دوستی و فرهنگ ناب شیعی نکته دیگری هم وجود دارد: بصیرت بالای سیاسی مردم و شناخت مسائل روز.به این ترتیب حضور فعلی در خیابان‌ها صرفاً یک جوشش حسی نیست. ملت ایران نوعی سواد و بصیرت سیاسی بالا دارند که در بسیاری از ملت‌های حتی توسعه یافته مشاهده نمی‌شود. مردم ایران خود به خوبی شرایط را تحلیل می‌کنند و منتظر نمی‌مانند تا رسانه‌ها یا نخبگان برای آنها با تأخیر نظریه بدهند.در بسیاری از موارد بعد از انقلاب شاهدیم مردم حتی از نخبگان و رسانه‌ها جلوتر هستند. و بالاخره باید گفت؛ این دشمن شناسی و به روز و بلکه به لحظه عمل کردن عالمانه و شجاعانه که از دید رهبران سایر کشور‌ها از جمله رئیس‌جمهور روسیه دور نمانده و در دیدار اخیر با آقای عراقچی شجاعت ایرانیان را تمجید کرده‌اند، خود می‌تواند موضوع تحقیقات دانشگاهی باشد.#حسام_الدین_برومند
10:05 - 8 اردیبهشت 1405



6 الإجابة

‌..sa...‌ صورة الملف الشخصي
@user1775286560418 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
‌..sa...‌ صورة الملف الشخصي
..sa...

@user177528656041  •  7 اردیبهشت 1405

مواردی که صدا و سیمامداحان مسئولین برگزاری تجمعات شبانهمطالبه نمی شودنمی خوان شروط نائب امام زمان عج توسط مسئولین پیگیری بشه(#شعام) ریاست جمهوری #کوتاگرچی ها کیا بودن چرا محاکمه نمیشن
أظهر المزيد

إظهار هذا الموضوع


‌علیرضا زیگلری‌ صورة الملف الشخصي
@AlirezaZieglari8 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
مهمترین بخش مردم هستند! و در این جنگ حریف با فشار اقتصادی قصد کلافه کردن مردم را دارد! لذا مسئولان و همه دلسوزان باید ضمن یاد اوری واقعبینانه این موضوع مهم؛ راه کارهای رفع این فشار را ضمن بررسی هم جانبه، در صورت لزوم بدون فوت وقت عملیاتی کنند! نباید زمان را از دست داد!

‌مم محبی‌ صورة الملف الشخصي
@mkasra8 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
دیگه عمرا این گروهی که از اینترنت پرو سود چند صد همتی به جیب میزنند اجازه بدهند اینترنت عادی شود