وزیر اقتصاد: برای مقابله با ترامپ برنامه داریم

به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران تجربه فشار حداکثری را دارد و برای مقابله با دولت دوم ترامپ برنامه داریم.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگوی خبری گفت: تراز تجاری کشور در ۱۰ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر منفی شد، از منهای ۱۴ میلیارد دلار به منهای ۸ میلیارد دلار رسید و از این رقم ۶.۵ میلیارددلار طلا وارد شد.وی گفت: ما از بورس حمایت می کنیم نه این که فقط از بورس تامین مالی کنیم بلکه عمق بازار را بیشتر کنیم.به گفته وزیر اقتصاد، شرکت‌های سهام عام پروژه وارد بورس می شود.همتی وزیر اقتصاد در مورد آمدن ترامپ، گفت: سیاست فشار حداکثری به گفته خود آمریکائیها شکست خورد، حتی سال ۹۹ که هم ترامپ بود و هم کرونا، درآمد نفت ما ۸ تا ۹ میلیارد دلار شد و گذشت، الان هم ما برنامه ریزی کردیم و مشکلی پیش نخواهد آمد. فکر می کنم آنها هم عاقلانه عمل خواهند کرد.وزیر اقتصاد گفت: برای رسد اقتصاد محی، کسب و کار را رونق می دهیم،اقتصاد رقابتی شود. انحصار حذف و ازرقیمت دستوری خودداری می کنیم، البته موارد شکست بازار را هم قبول داریم و دولت ورود می کند. اما از قیمت گذاری دستوری خودداری می‌شود. وی بیان داشت: ۵ میلیارددلار خط اعتباری روسیه برای تکمیل کریدور شال جنوب رشت استارا، تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر و نیروگاه سیریک و تکمیل ۵ میدان نفتی جنوب و غرب کشور می شود. همتی این رودهم گفت: علاوه بر به کارگیری ارزهای ملی روبل و ریال، شعبه بانک vtb و میر بیزینس بانک در ایران و روسیه افتتاح می‌شود .وی همچنین گفت ، پیام رسانهای داخلی و محلی به جای سوئیفت استفاده خواهد شد.تا مبادلات دو کشور ایران و روسیه با پیام‌رسانی داخلی و ارزهای محلی صورت گیرد.
همتی بیان داشت: خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری روسیه برای کریدور رشت استارا، نیروگاه ۲ و ۳ بوشهر و نیروگاه سیریک استفاده می شود.وزیر اقتصاد در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما عنوان کرد، حجم تجارت ایران و روسیه نزدیک ۴ میلیارد دلار است. صادرات آنها ۳ برابر صادرات ماست و تأکید ما این بود که به توازن برسد که طرف روسی نیز این موضوع را قبول دارد.همتی وزیر اقتصاد گفت: تعداد زیادی کالا در قالب همکاری کشورهای عضو اوراسیا تبادل می‌شود که روند رو به رشدی داشته است و مشمول تحریم‌های آمریکا نیز نمی‌شود.وزیر اقتصاد عنوان کرد: تراز تجاری بهبود یافته است به نحوی که در سال گذشته در ۱۰ ماهه تراز تجاری منفی ۱۴ میلیارد دلار بود که یک و نیم میلیارد دلار آن واردات طلا بوده است، اما امسال در این ۱۰ ماه درست است که ۸ میلیارد دلار همچنان تراز تجاری منفی است، اما 6.5 میلیارد دلار آن واردات طلا بوده است و این یعنی ما ذخایر طلا را افزایش داده‌ایم.
وی افزود: حجم تجارت ایران و تاجیکستان با رشد ۵۰ درصدی به ۳۸۰ میلیون دلار است که باید به ۵۰۰ میلیون دلار برسد و تا ۴ سال به یک میلیارد دلار افزایش یابد.وی بیان داشت: روادید بین ایران و تاجیکستان برداشته شد.
وزیر اقتصاد گفت: تحقق درآمد مالیاتی در ۱۰ ماه ۹۱ درصد محقق شد که تا آخر سال ۹۶ درصد از درآمد ۱۲۲۰ همتی محقق می‌شود.وی با بیان این که فضای کسب و کار باید فعال شود، گفت، دراین راستا هفته قبل مجوز ۱۷ هزار درخواست کسب و‌ کار بعد از اتمام مهلت دستگاه‌های مجوز دهنده به صورت خودکار صادر شد.‌وی رشد فضای کسب و کار را زمینه تحقق رشد اقتصاد عنوان کرد و گفت: در عین حال برای تحقق بهره وری باید دولت کم کم پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد و فضای کار بخش خصوصی و تعاونی را فراهم کند.وزیر اقتصاد عنوان کرد: به نظر می رسد درآمد مالیاتی تا آخرسال رشد ۴۷ درصدی را محقق کند. تا کنون ۹۱ درصد درامد ۱۰ ماهه محقق شده است.همتی ابراز داشت: از کل خصوصی سازی ۸ تا ۱۱ درصد به بخش خصوصی بوده و بقیه در قالب رد دیون یا واگذاری به بانک‌ها و مؤسسات عمومی بوده است.وزیر اقتصاد تاکید کرد برای هر استان یکی دو پروژه مهم راه اندازی می کنیم کا در قالب شرکت سهامی عام پروژه اجرا خواهد شد.وی گفت: برای رشد اقتصادی باید کیک اقتصاد بزرگ شود، بازار سرمایه عمق پیدا کند و مردم در اقتصاد مشارکت داشته باشند.
به گفته وزیر اقتصاد، امسال ۳۶ همت از مالیات ارزش افزوده برای سلامت داده شد، ۲۲ همت استرداد مالیات صادر کنندگان انجامشد ، وصل کردن مالیات افراد به پروژه مد نظر انجام شد، ۳۵۰ هزار مودی انتخاب محل خرج کردن مالیات را خودشان انتخاب می کنند.مثل این که آبرسانی، مدرسه، خانه بهداشت با مالیات ساخته شود.
به گفته همتی، از ۸ درصد رشد اقتصاد هدفگذاری شده سالانه، باید ۲.۸ درصد از بهره وری و ۵.۲درصد از سرمایه گذاری جدید تامین شود.همتی بیان داشت: برای سرمایه گذاری هم تامین مالی از بازار سرمایه با ورود شرکت‌های پروژه محور، هم مشارکت مردم و بانک‌ها و هم مولد سازی دارایی استفاده می کنیم.به گفته وزیر اقتصاد امسال قرار بود ۴۰ همت از مولدسازی دارایی درآمد کسب کنیم. در یک قلم مولدسازی ۳۵ همت درآمد کسب شد که صرف آبرسانی اصفهان خواهد شد.
22:27 - 20 يناير 2025

1 إعادة النشر4 التفاعل
140k من المشاهدات


26 الإجابة

‌وثوق وثوق‌ صورة الملف الشخصي
@ghasem_vosugh20 يناير 2025
تعليقًا على
‌از برکات دولت نمیتوانیم ! آقای پزشکیان در کل زمان تبلیغات همش میگفتن نمیشه و نمیتوانیم خوب نتیجه اون تبلیغات همین نشدنهاست ! بعدا نمیدونم مردم از چی ناراضی هستن ؟؟؟ دوستان خودتون نمیتوانیم رو انتخاب کردید ! تراز هم منفی شده ، خوب نمیتونیم مثبتش کنیم !

@user17078468566420 يناير 2025
تعليقًا على
بعد از از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی ( منجر به کشته شدن اعضای حزب جمهوری اسلامی که در مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت عضویت داشتند، شد.)دیگه مجلس قوی نداشتیم

@misafgh1404020 يناير 2025
تعليقًا على
آخه توی بی‌کفایت چه برنامه ای داری از راه نرسیده دلار رو ۹۰ هزار بالا بردی و سفره مردم رو با تفکرات نئولیبرالی‌ات ویران کردی

@user17135476899720 يناير 2025
تعليقًا على
از طنز روزگاره همتی وزیر اقتصاد هستبرنامه جز گران سازی نداره اگه داشت خبر کنید

‌سید حسینی‌ صورة الملف الشخصي
@Hossini20 يناير 2025
سال 99 که 300 تا 400 هزار تا بشکه نفت صادرات داشتید درآمد نفت 8 تا 9 هزار میلیارد دلار شد؟! بشکه ای چند؟!

@Terekh20 يناير 2025
تعليقًا على
همتی ، من از درس اقتصادی که خوندی چیزی نمی دانم , خدا نابودت کند . کاهش ارزش پول ملی و افزایش ارز های خارجی تنها ثمره تحصیلات عالیه شما و دیگر متخصصان است . چرا چند سال از عمر گرانبهای خود را صرف تحصیل کردید . هریک از دلالان میدان فردوسی و سبزه میدان قطعاً و مطمئناً از شما بهتر می توانند این کار را …أظهر المزيد

@NKN22821 يناير 2025
تعليقًا على
ما اگر بتوانیم نفت صادر وپول را بگیریم ترامپ دیگه هیچ غلطی نمی تواند بکند آنهم ما عضو شانگهای وبریکس شده ایم با کشورهای تولید کننده نفت هم رابطه مان خوب است از قبل بسیار قویتریم جای هیچگونه نگرانی نیست

@user17080756565321 يناير 2025
تعليقًا على
شما هیچ برنامه ایی ندارید

‌مهدی حسنی‌ صورة الملف الشخصي
@Mehdihassani21 يناير 2025
تعليقًا على
تمام برنامه های شما برای مقابله با فقراست و بس !

@user17309206294121 يناير 2025
تعليقًا على
فقط میتونم در موردت یک کلمه بگم "دلقک"

@user17365091578621 يناير 2025
تعليقًا على
کی اون روز میرسه که نباشی راحت شیم؟

@al_aghsa21 يناير 2025
تعليقًا على
از امثال همتی بیشتر باید ترسید تا ترامپ،ضربه ای که خودی ها میزنند بیش از دولت ها غرب و امریکاست

‌حسن الطافی‌ صورة الملف الشخصي
@user17079316365521 يناير 2025
تعليقًا على
تو خودت کلا برنامه ای ترامپ را میخواهی چه کنی

@user17080937717121 يناير 2025
تعليقًا على
میشه بیشتر از برنامه هاتون بفرمایید ؟؟!!!!

‌مهدی غلامپور‌ صورة الملف الشخصي
@mgh6121 يناير 2025
تعليقًا على
دوستان من چندان از اقتصاد سر در نمیارم. اینکه دولت پول هنگفتی بده، چیزی مثل طلا بخره، بیاره کشورش چه عوارضی یا فوایدی داره؟ دوستی هست که جواب بده؟ برام سوال هست.

‌علی‌ صورة الملف الشخصي
@altest21 يناير 2025
تعليقًا على
برنامه همتی برای کمک به ترامپ:https://farsnews.ir/altest/1737435227460490528
‌علی‌ صورة الملف الشخصي
علی

@altest  •  21 يناير 2025

تعليقًا على
ترامپ همچنین مدعی شد: «ما باز خواهیم گشت تا ایران را مؤاخذه کنیم و بهره برداری آن از پول نفت برای تامین مالی سازمان‌های تروریستی را متوقف کنیم».نه ممنون؛ FATF و افسادطلبان هستند.

@user17079710808221 يناير 2025
تعليقًا على
با نگاهی به گذشته و عملکرد شما فکر نمی کنم برنامه خاصی جز دست درازی به جیب مردم و چند ده برابر کردن قیمت اجناس داشته باشید.