هشدار عراقچی به وزیر خارجه بلغارستان درباره مشارکت در جنگ

وزیر امور خارجه امروز در تماس تلفنی همتای بلغارستانی موافقت دولت بلغارستان با استقرار هواپیماهای نظامی آمریکا در پایگاه هوایی بزمر را ناقض منشور ملل خواند و با بیان اینکه انتظار داريم دولت بلغارستان با فوریت در تصمیم اتخاذ شده تجدیدنظر کند، گفت: هر طرفی که به هر نحوی در ارتکاب جنایت تجاوز علیه ایران مشارکت کند، باید مسئولیت تبعاتش را بپذیرد.
گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ولیسلاوا پترووا وزیر امور خارجه بلغارستان امروز (پنجشنبه) هشتم مردادماه با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران تلفنی گفت‌وگو کرد.وزیر خارجه بلغارستان در این در تماس تلفنی با یادآوری پیشینه روابط خوب دو کشور، تصریح کرد که بلغارستان قصد مشارکت در جنگ علیه ایران را ندارد و بر حمایت از دیپلماسی و کاهش تنش در منطقه تأکید می‌کند.اخیراً پارلمان بلغارستان با استقرار موقت هواپیماهای سوخت‌رسان نیروی هوایی آمریکا در پایگاه نظامی «بزمر» موافقت کرد.

* دولت بلغارستان در تصمیم اتخاذ شده تجدیدنظر کند

وزیر امور خارجه ایران هم در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به مصوبه پارلمان بلغارستان در خصوص صدور صدور مجوز استفاده آمریکا از پایگاه‌های این کشور برای تدارک عملیات‌های تجاوزکارانه علیه ایران، خاطرنشان کرد: موافقت دولت بلغارستان با درخواست آمریکا برای استقرار هواپیماهای نظامی این کشور در پایگاه هوایی «بزمر» با هدف پشتیبانی از تجاوز نظامی علیه ایران، ناقض اصول منشور ملل متحد و قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل و مغایر با روابط دوستانه دو ملت است و انتظار داريم دولت بلغارستان با فوریت در تصمیم اتخاذ شده تجدیدنظر کند.عراقچی همچنین با استناد به ماده ۳ قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تعریف تجاوز، تصریح کرد: «در اختیار قرار دادن قلمرو یک دولت برای استفاده دولت دیگر با هدف ارتکاب عمل تجاوز علیه دولت ثالث، از مصادیق عمل تجاوزکارانه محسوب می‌شود.»

* در دفاع از منافع و امنیت ملی خود تردید نمی‌کنیم

وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر اهتمام ایران نسبت به تداوم روابط دوستانه با بلغارستان بر مبنای احترام متقابل، یادآوری کرد که جمهوری اسلامی ایران در دفاع از منافع و امنیت ملی خود در برابر هرگونه تعرض و اقدام خصمانه تردید نخواهد کرد و قطعاً هر طرفی که به هر نحوی در ارتکاب جنایت تجاوز علیه ایران مشارکت کند، باید مسئولیت تبعات آن را بپذیرد.روز دوشنبه پنجم مردادماه نیز اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه درباره موافقت پارلمان بلغارستان عنوان کرد: اطلاع داریم پیش‌تر بلغارستان اجازه استفاده از فرودگاه صوفیه را برای استقرار و استفاده هواپیماهای آمریکایی برای پشتیبانی از تجاوز علیه ایران داده بودند. این اقدام مغایر با اصول بنیادین منشور، مبانی حقوق بین‌الملل و می‌تواند مصداق عمل تجاوزکارانه طبق قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تلقی شود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: تصمیم‌گیران بلغارستان باید در قبال این تصمیم ناموجه و خطرناک، که عملاً می‌تواند کشورشان را در حد همدست و همکار آمریکا و رژیم صهیونیستی در یک تجاوز نظامی علیه ایران تقلیل دهد، پاسخگو باشند.این تصمیم پارلمان بلغارستان با واکنش ساکنان روستای بزمِر در استان یامبول در جنوب‌شرق بلغارستان همراه بود و آنها در اعتراض به موافقت پارلمان این کشور با استفاده ارتش آمریکا از این پایگاه هوایی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
16:43 - 8 مرداد 1405
سیاست خارجی
آمریکا و اروپا

3 بازنشر5 واکنش
57٫6k بازدید



15 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌پژمان‌
@pejmaaaan8 مرداد 1405
در پاسخ به
بی­زار زجنگیم ولی مرد جهادیمدادیم سر و دست ولی باج ندادیمما منتظر خبطی از سوی حجازیمتا بین بقیعش حرمی ناب بسازیمشمشیر عجم منتظر رخصت جنگ استمکه بشود مرکز شیعه چه قشنگ استیا حیدر کرار زند نقش به زودیبر پرچم سبز عربستان سعودی🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷

@Hando18 مرداد 1405
در پاسخ به
دولت با این سیاست عقب نشینی و بستن دست و پای نیروهای مسلح در مجازات کشورک ها،کشورهای جهان رو گستاخ کرد.

تصویر نمایه‌ی ‌خون‌خواه رهبر شهید‌
@Keshvardoost8 مرداد 1405
در پاسخ به
آقای عراقچی در دنیایی که قانون جنگل بر آن جاری است انقدر از منشور حقوق بشر نگید! مقتدر و محکم صحبت کنید.

@user1778043880418 مرداد 1405
عراقچی اینقدر لطیف رفتار میکنه که هیچ کس حساب نمیبره چون طرف مقابل یه وحشی بی تمدنه، تو یه تهدید درست و حسابی بکن تهدیدی که پشتش نیروهای مسلح شلیک کنن بعد ببین کی دیگه جرئت ماجراجویی داره

@elm42008 مرداد 1405
در پاسخ به
حالا این کارهای خبر برنامه ها نیرو نظامی، یا واقعا هشداره؟!مثلا تهدید قبلی در رابطه با اوکراین چه تاثیری داشت؟! تازه این رو رسما برعهده گرفت، نهایت اینکه دفعه ات بعدی که قطعا شرکت خواهد کرد، گردن اونطوری نمی گیره.

@Enghelaby8 مرداد 1405
در پاسخ به
نکشیمون عباس آقا

@user17091009959681903428 مرداد 1405
در پاسخ به
تو هشدار نده صورتت چروک میشه

@user1752349527928 مرداد 1405
در پاسخ به
شور نزن عباس آقا پیر میشی،با رایزنی مثل اوکراین حلش کن

@user172909018458 مرداد 1405
در پاسخ به
آقای عراقچی عزیز دیگه اینقدر محکم تهدید نکنید لطفاً. بنده خدا بلغارستان مرد از ترس.

@user1729568964578 مرداد 1405
در پاسخ به
دعاگوی مردان دیپلماتمان هستیم

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه کریمی‌
@FATEMEH_KARIMI85139 مرداد 1405
در پاسخ به
https://www.aparat.com/v/lopy7waاز مدافعان دهه هشتادی هرمز تا داغ دوباره مینابمحمدامین سلیمی، مجری و فعال رسانه‌ای در قسمت 153 «فرهیختگان گپ» مشاهدات میدانی خود از دفاع جانانه قشرهای مختلف مردم در جریان نبرد هرمز را بیان کرد.

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه کریمی‌
@FATEMEH_KARIMI85139 مرداد 1405
در پاسخ به
روایتی تکان دهنده از مادری که ۳بار فرزندش را دفن کردhttps://www.aparat.com/shorts/2082482242298212352

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه کریمی‌
@FATEMEH_KARIMI85139 مرداد 1405
در پاسخ به
داستان کودکانی که پیکرشان در ایران تکثیر شدhttps://www.aparat.com/shorts/2082482871221514240

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه کریمی‌
@FATEMEH_KARIMI85139 مرداد 1405
در پاسخ به
انتقام بچه‌هایمان را نه! انتقام آقا را می‌خواهیمhttps://www.aparat.com/shorts/2082483920348487680

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه کریمی‌
@FATEMEH_KARIMI85139 مرداد 1405
در پاسخ به
*ویژه برنامه تلویزیونی زنده " زمانه" با موضوع جنایت هولناک ۱۸ و ۱۹ دیماه ۱۴۰۴ میدان شهید علیخانی اصفهانزمان پخش: ۸ و ۹ مرداد حوالی ساعت ۲۲۰۰شبکه دوسیما*