نامه ایران به شورای امنیت در پی حمله به فولاد مبارکه و خوزستان

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در پی حملات اسرائیل و آمریکا به فولاد مبارکه و خوزستان در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت اعلام کرد که ایران حق ذاتی دفاع مشروع خود را محفوظ داشته و همه تدابیر لازم و متناسب را برای صیانت کامل از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی خود اتخاذ خواهد کرد.
گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل، به دبیرکل و رئیس شورای امنیت درباره حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات فولاد مبارکه اصفهان و خوزستان نامه نوشت.وی نوشته است: بنا به دستور دولت متبوع خود و در ادامه نامه‌های پیشین اینجانب در خصوص اعمال تجاوز مستمر و جنگ تحمیلی از سوی ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، بدین‌وسیله حملات هوایی اخیر مورخ ۲۷ مارس ۲۰۲۶ توسط رژیم اسرائیل علیه تأسیسات صنعتی غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران را به استحضار می‌رساند. این حملات به‌طور مشخص مجتمع فولاد مبارکه اصفهان و شرکت فولاد خوزستان را هدف قرار داده و موجب وارد آمدن خسارت به واحدهای اصلی تولید و زیرساخت‌های وابسته این تأسیسات شد. این تأسیسات به‌طور گسترده به‌عنوان اجزای اساسی پایه صنعتی و اقتصادی غیرنظامی ایران شناخته می‌شوند که به تولید فولاد خام و نیمه‌تمام برای استفاده در بخش‌های ساخت‌وساز، حمل‌ونقل و سایر حوزه‌های غیرنظامی می‌پردازند.
وی می‌افزاید. این نخستین موردی نیست که رژیم اسرائیل به‌طور عامدانه زیرساخت‌های حیاتی و غیرنظامی را هدف قرار داده است. از تاریخ ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ و در چارچوب جنگ تجاوزکارانه جاری از سوی ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران، زیرساخت‌های غیرنظامی به‌صورت نظام‌مند مورد هدف قرار گرفته‌اند. نمونه‌ای به‌ویژه فاحش در تاریخ‌های ۷ و ۱۸ مارس ۲۰۲۶ رخ داد، زمانی که انبارها و مخازن نفتی در تهران و نیز پالایشگاه‌های گاز در منطقه پارس جنوبی در شمال خلیج فارس هدف حمله قرار گرفتند. این تأسیسات، زیرساخت‌های حیاتی غیرنظامی محسوب شده و برای تأمین انرژی، ثبات اقتصاد ملی و رفاه میلیون‌ها غیرنظامی ضروری و غیرقابل‌ جایگزین هستند.
در این نامه آمده است: حملات عامدانه علیه زیرساخت‌های غیرنظامی در ایران مصداق بارز تروریسم دولتی بوده و ناقض حقوق بین‌الملل از جمله حقوق بین‌الملل بشردوستانه، می‌باشد؛ این حملات الگوی رفتاری‌ای را نشان می‌دهند که با هدف تضعیف شرایط اساسی زندگی غیرنظامیان دنبال می‌گردند.در این نامه آمده است: به‌ویژه نگران‌کننده شواهدی است مبنی بر اینکه این حملات با هدف تضعیف ظرفیت اقتصادی ایران، اعمال فشار بر جمعیت غیرنظامی و ایجاد بی‌ثباتی گسترده‌تر صورت گرفته است. هرگونه چنین قصدی، نقض مستقیم حقوق بین‌الملل بشردوستانه از جمله ممنوعیت حمله به اموال غیرنظامی و نیز ممنوعیت ارتکاب اعمال یا تهدید به خشونت با هدف اصلی ایجاد رعب و وحشت در میان جمعیت غیرنظامی محسوب می‌شود.
در این نامه آمده است: در این چارچوب، هدف‌گیری عامدانه زیرساخت‌های صنعتی غیرنظامی با هدف اعمال فشار اقتصادی یا مجازات جمعی می‌تواند مصداق نقض‌های جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه از جمله جنایات جنگی بوده و مستلزم مسئولیت کیفری فردی برای اشخاص دخیل در طراحی و اجرای آن می‌باشد. ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل مسئولیت کامل بین‌المللی این جنایات شنیع از جمله نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و نیز تلفات جانی غیرنظامیان و تخریب گسترده زیرساخت‌های غیرنظامی در سراسر کشور را بر عهده دارند. با توجه به شدت این نقض‌ها و پیامدهای آن برای صلح و امنیت بین‌المللی، از دبیرکل و شورای امنیت درخواست می‌شود تا: حملات انجام‌ شده از سوی ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه زیرساخت‌های غیرنظامی در جمهوری اسلامی ایران را به‌عنوان نقض آشکار حقوق بین‌الملل از جمله حقوق بین‌الملل بشردوستانه، به‌طور صریح و بدون ابهام محکوم کنند؛ تدابیر مقتضی را وفق حقوق بین‌الملل برای تضمین پاسخگویی نسبت به چنین نقض‌هایی اتخاذ کنند؛
ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل را ملزم سازند تا به تعهدات الزام‌آور خود وفق منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل پایبند بوده و کلیه نقض‌های فاحش و اقدامات غیرقانونی خود علیه تأسیسات صنعتی جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنند؛ وکلیه تدابیر لازم را برای پایان دادن به جنگ تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران و صیانت از زیرساخت‌ها و جمعیت غیرنظامی در ایران در برابر حملات غیرقانونی اتخاذ کنند.
وی در پایان عنوان کرده است: در پاسخ به این حملات عامدانه و غیرقانونی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی ایران، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی دفاع مشروع خود وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد را محفوظ داشته و کلیه تدابیر لازم و متناسب را برای صیانت کامل از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع حیاتی ملی خود اتخاذ خواهد کرد.
22:24 - 10 فروردین 1405

2 إعادة النشر2 التفاعل
2216 من المشاهدات


1 الإجابة

‌Omid Darabi‌ صورة الملف الشخصي
@OmidDarabiمنذ 1 أيام
تعليقًا على
‌Omid Darabi‌ صورة الملف الشخصي
Omid Darabi

@OmidDarabi  •  منذ 1 أيام

ایران همه تلاشش را کرد که جنگی صورت نگیرد. آمریکا و اسراییل این را به حساب ضعفش گذاشتند. اما ایران بعد از سقوط صدام آماده بود. حالا در ذهن رهبران و فرماندهان سیاسی همین ضرب المثل ساده شکل گرفته است« دیگی که برای ما نجوشد، بگذار سر سگ بجوشد» آنقدر می زنیم که تا ۵۰ سال بعد دیگر نجنگیم و آنقدر به مها…
أظهر المزيد