22 اردیبهشت 1405
مطالبه

مطالبه برای بازگشت تغییر ساعت رسمی کشور و مدیریت بهتر مصرف انرژی

چند سالی است ساعت کشور تغییر نکرده است. فایده این کار چیست؟ در سالهای اول که مقارن با ماه رمضان بود، منفعتی صرفا در همان ماه متوجه روزه داران گرامی داشت. اما حالا چند سال است دولت به دردسر افتاده تا ساعات کار کارمندان را جابجا کند. حالا ساعت روشنایی معابر و منازل بجای ۸-۱۰ شب، رسیده به ۶-۷ و این روند تا انتهای تابستان بار سنگینی بر روی تولید و مصرف انرژی ما می‌گذارد. در شهرهای شرقی، اذان صبح به نزدیکی ساعت دو بامداد آمده و طلوع خورشید تا حدود ساعت ۴ صبح می‌آید. نتیجه اینکه فردی که صبح ساعت ۵-۶ باید به سر کار برود، یا باید بعد از نماز صبح مدت زیادی را نخوابد یا قبل آن‌را. همچنین عملا از ساعت۳ به بعد آسمان روشن است و بجای فعالیت، مردم در خواب هستند. در صورت تغییر ساعت، طلوع خورشید به ساعات کاری نزدیک خواهد شد، برنامه نماز و عبادت و صبحانه و سرکار رفتن همگی به هم نزدیک خواهد شد. ساعت یک امر قراردادی است و بدن انسان ساعت بیولوژیک خود را در یک هفته خواب و بیداری منظم تنظیم می‌کند. همچنین هر چقدر ساعت بیداری با طلوع خورشید هماهنگ باشد بهره‌وری بهتری خواهد داشت. این تغییرات در شهرهای غربی نیز موجب استفاده بهتر از طول روز و کاهش مصرف برق خواهد شد. در صورتی که سیاست کنونی کشور، منفعت خاصی به کشور نمی‌رساند. جز اینکه اختلالات و اختلاف‌های یک هفته اول تغییر ساعت را حل می‌کند، آورده دیگری ندارد. ساعت بیولوژیکی که برخی می‌گویند، همانطور که عرض کردم با گذشت یک هفته کاملا با ساعت قرار دادی جدید تنظیم خواهد شد. اجرای تغییر ساعت شهامتی به اندازه شهامت یک مدیر دلسوز می‌خواهد و هیچ خط قرمز و کار نشدنی در بین نیست.

نهاد محترم ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت نیرو، وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی، رییس مجلس، کارگران، کارمندان

کاربر عدد اولا دستکاری ساعت در تمام کشورهای پیشرفته منسوخ شده و به این نتیجه رسیده اند که در صرفه جویی برق هیچ تاثیری نداشته الان ساعت سر جای خودش است به چه علت جلو و عقب بشود و ساعت بیولوژیکی بدن انسان ها را به هم بریزد؟
13:57 - 23 اردیبهشت 1405

5 واکنش
98 بازدید



1 پاسخ

@user170910057160854281723 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
اولا که در اغلب کشورها اجرا می‌شود دوما هر جغرافیایی خصوصیات خودش را دارد سوما کشورهای پیشرفته نماز صبح نمی‌خونند چهارما ساعت سر جای خودشه یعنی چی؟ یعنی طبق یک قرارداد انگلیسی ساعت کشور ما ۳ ساعت و نیم بعد از گرینویچه یعنی سرجای خودشه؟ نکنه فکر می‌کنید این ساعت را خداوند به کشور ما داده است؟