فاز جدید ساماندهی شبکه آب و ترمیم معابر در یاسوج کلید خورد

با انعقاد قرارداد برای تسریع در اصلاح شکستگی‌های شبکه آب و همکاری شهرداری‌ها در ترمیم اصولی آسفالت معابر، شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد از آغاز مرحله تازه‌ای در بهبود خدمات‌رسانی شهری در یاسوج خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، جلسه مجمع عمومی بررسی صورت‌های مالی طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای سال ۱۴۰۳ و بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۵ شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد شامگاه سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه با حضور سهامداران با حضور معاون برنامه‌ریزی امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در یاسوج برگزار شد.مسعود علویان‌صدر، معاون برنامه‌ریزی امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این نشست با اشاره به همراهی مردم در شرایط دشوار، اظهار کرد: خدمت به مردمی که بیش از دو ماه با تمام وجود در کنار میدان بودند مسئولیتی جدی برای همه ما است و باید این بزرگواری را با ارائه خدمات شایسته جبران کنیم.وی با اشاره به مدیریت خدمات زیرساختی در شرایط بحران افزود: در دوران جنگ، امنیت آب و برق در کشور برقرار بود و شرکت‌های خدمات‌رسان نه تنها باری بر دوش دولت نگذاشتند، بلکه با ارائه خدمات مناسب، نقش مؤثری در عبور از شرایط بحرانی ایفا کردند.معاون برنامه‌ریزی امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تأکید بر آمادگی دائمی برای شرایط خاص گفت: لازم است تمهیدات لازم برای مواجهه با بحران‌ها پیش‌بینی شود و نباید با اطمینان کامل به شرایط موجود نگاه کرد، بلکه باید همواره آماده مواجهه با وضعیت‌های غیرمعمول بود.علویان‌صدر همچنین بر ضرورت تأمین امنیت نیروهای تخصصی استان تأکید کرد و افزود: باید مکان‌های امن برای نیروهای تخصصی پیش‌بینی شود. همچنین تأمین برق اضطراری برای ایستگاه‌ها و ایجاد تنوع در منابع تأمین برق به‌ویژه در مناطق حساس ضروری است.
وی ادامه داد: پهنه‌بندی و مدیریت محله‌محور برای مدیریت بهتر تأسیسات و نیز تأمین تجهیزات حیاتی مورد نیاز تا شش ماه آینده و توزیع مناسب آن‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.معاون شرکت مهندسی آبفا کشور با اشاره به برخی الزامات مدیریتی برای شرکت‌های آب و فاضلاب گفت: هوشمندسازی، مستندسازی تجربیات مدیریتی، توسعه واحدهای تصفیه کوچک‌مقیاس، ایجاد آزمایشگاه‌های سیار و ارتقای امنیت فیزیکی تأسیسات از جمله مطالبات جدی از شرکت‌های آبفا است.وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اعتبارات اشاره کرد و گفت: بخش آب و فاضلاب نمی‌تواند صرفاً به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تکیه کند و لازم است تنوع‌بخشی به منابع درآمدی از جمله استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ و سایر روش‌ها در دستور کار قرار گیرد. در حوزه فاضلاب نیز اعتبارات دولتی تقریباً ناچیز است و باید فروش پساب و سایر روش‌های درآمدزایی به طور جدی دنبال شود.
در ادامه این نشست، عیسی شهامت با اشاره به شرایط خاص استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در این استان ۱۶۴۳ روستا وجود دارد که از این تعداد تنها حدود ۷۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند. پراکندگی گسترده روستاها و شرایط اقلیمی خاص استان موجب شده هزینه خدمات‌رسانی در مقایسه با استان‌های همجوار چند برابر باشد.وی افزود: با توجه به این شرایط لازم است در تخصیص اعتبارات، نگاه ویژه‌تری به استان شود.شهامت همچنین به موضوع استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌ها توسط صنایع نفتی اشاره کرد و گفت: با وجود الزام قانونی شرکت‌های نفت برای استفاده از آب‌های غیرمتعارف، در حال حاضر از آب شرب استفاده می‌شود و برای اصلاح این روند و افزایش استفاده از پساب، نیازمند حمایت و پیگیری در سطح ملی هستیم.وی در پایان بر ضرورت جبران کمبود مخازن آب در استان تأکید کرد و افزود: انتظار داریم در سطح کلان کشور تسهیل در صدور مجوزهای ساخت مخازن آب مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این جلسه، رضا رضایی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با ارائه گزارشی از برنامه‌ها و وضعیت بودجه شرکت گفت: یکی از اولویت‌های اصلی شرکت آبفا در استان، حفاظت از محیط زیست و منابع آبی است.وی افزود: در همین راستا علاوه بر قرارداد با شرکت نفت برای تأمین آب مورد نیاز از محل پساب تصفیه‌خانه فاضلاب، با پتروشیمی دهدشت نیز تفاهم‌نامه‌ای امضا شده تا آب مورد نیاز این صنعت نیز از محل پساب تأمین شود.رضایی با اشاره به کمبود مخازن آب در استان اظهار کرد: در شهر یاسوج حدود ۶۰ هزار مترمکعب کمبود مخزن وجود دارد. در حال حاضر یک مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی در دست ساخت است و عملیات احداث دو مخزن ۲ و ۵ هزار مترمکعبی نیز آغاز خواهد شد. همچنین مطالعات جانمایی مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی در دستور کار قرار گرفته است.مدیرعامل آبفای استان با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد شبکه‌های آب استان دچار فرسودگی هستند، گفت: این موضوع در کنار توپوگرافی سخت استان هزینه‌های خدمات‌رسانی را افزایش داده و برای ارائه خدمات مطلوب، نیازمند حمایت‌های مالی و عمرانی بیشتری هستیم.وی ادامه داد: در دو سال اخیر بیش از ۴ درصد کاهش هدررفت آب در استان محقق شده و در برنامه هفتم توسعه نیز هدف‌گذاری برای کاهش حدود ۵ درصدی هدررفت در نظر گرفته شده است.رئیس هیئت‌مدیره آبفای استان همچنین گفت: در جذب اعتبارات توازن، شرکت آبفا موفق شد تمام اعتبارات تخصیص‌یافته را جذب کند و به عنوان یکی از دستگاه‌های پیشرو استان معرفی شود. همچنین در مدیریت بحران نیز استان در میان شش استان برتر کشور قرار گرفت.
رضایی از برنامه جدید شرکت برای اصلاح سریع‌تر شکستگی‌های شبکه آب در شهر یاسوج خبر داد و افزود: قراردادی منعقد خواهد شد تا پیمانکاران با سرعت و کیفیت بیشتری نسبت به اصلاح شکستگی‌ها اقدام کنند. وی در پایان تصریح کرد: در زمینه ترمیم آسفالت نیز با توجه به اینکه این حوزه تخصص شهرداری‌ها است، آمادگی داریم منابع لازم را در اختیار شهرداری‌ها قرار دهیم تا عملیات ترمیم آسفالت به شکل اصولی و با کیفیت مناسب انجام شود؛ چرا که هدف مشترک همه ما ارائه خدمات بهتر به مردم است.#شرکت_آب_وفاضلاب#آبفا#خدمات#پیمانکاری#شکستگی#بحران_آب#امنیت
23:39 - 22 اردیبهشت 1405
شهری
نفت و انرژی
زندگی

1 بازنشر
39٫7k بازدید