برنامه 4 میلیارد دلاری ازبکستان برای توسعه مواد معدنی حیاتی

ازبکستان برنامه‌ریزی کرده تا سال 2030 میلادی 120 پروژه به ارزش 4 میلیارد و 200 میلیون دلار برای توسعه صنعت مواد معدنی حیاتی اجرا کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، ازبکستان برنامه‌ریزی کرده تا سال 2030 میلادی 120 پروژه به ارزش 4 میلیارد و 200 میلیون دلار برای توسعه صنعت مواد معدنی حیاتی اجرا کند.طبق برنامه‌ها، حجم این صنعت باید تا سال 2028 میلادی به 1 میلیارد دلار و تا سال 2030 میلادی به 2 میلیارد دلار برسد.«شوکت میرضیایف» رئیس‌جمهور ازبکستان در نشستی راه‌های توسعه پایه مواد اولیه مواد معدنی مهم راهبردی برای صنعت و سازماندهی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا را بررسی کرد. در چارچوب این نشست اشاره شد که تقاضای جهانی برای فلزات فناوری و مواد معدنی حیاتی به سرعت در حال رشد است و به عوامل کلیدی در امنیت اقتصادی و رقابت صنعتی تبدیل می‌شود.گزارش شده است که 12 پروژه به ارزش 166 میلیون دلار برای راه‌اندازی در سال جاری برنامه‌ریزی شده است. این امر امکان تولید فلزات جدید برای کشور مانند سلنیوم، تلوریم و رنیوم و همچنین تولید 21 نوع محصول جایگزین واردات از جمله قطعات خودرو را فراهم می‌کند. در حال حاضر فعالیت‌های کارخانه متالورژی فناوری در درجه اول به تولید تنگستن و مولیبدن محدود می‌شود. با این حال، توسعه ذخایر جدید و ساخت تأسیسات فرآوری مدرن اکنون امکان تولید صنعتی 28 نوع ماده معدنی حیاتی را فراهم می‌کند.رئیس‌جمهور ازبکستان بر لزوم ایجاد یک چرخه کامل تولید برای تنگستن و مولیبدن تأکید کرد وگفت: به جای صادرات مواد خام تولید پودرهای فلزی، آلیاژها، سیم و محصولات صنعتی نهایی باید گسترش یابد.
همچنین برنامه‌ریزی می‌شود فعالیت پارک فناوری و مرکز تحقیقات «فلزات آینده» در شهر «چیرچیق» توسعه یابد. این امر باعث تجاری‌سازی پیشرفت‌های نوآورانه، حمایت از استارت‌آپ‌ها و سازماندهی تولید محصولات با فناوری پیشرفته خواهد شد.در این نشست اهدافی برای تسریع اکتشافات زمین‌شناسی، جذب سرمایه‌گذاران خارجی، به کارگیری هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال و آموزش پرسنل واجد شرایط برای این صنعت تعیین شد. رئیس‌جمهور ازبکستان خاطرنشان کرد که صنعت مواد معدنی حیاتی برای توسعه بخش‌های تولیدی جدید، افزایش صادرات و تضمین استقلال فناوری کشور از اهمیت راهبردی برخوردار است.وی دستور نظارت دقیق بر اجرای پروژه‌های برنامه‌ریزی‌شده برای سال‌های 2026 و 2030 میلادی را داد.پیشتر اعلام شد که «اودیل رنو- باسو» رئیس بانک توسعه و بازسازی اروپا (EBRD) روزهای 17 و 19 ژوئن برای دیدار با مقامات عالی‌رتبه دولتی و سرمایه‌گذاران خارجی به ازبکستان سفر خواهد کرد.
08:54 - 26 خرداد 1405

1 بازنشر
12٫7k بازدید