۳۲۰ هزار ساعت پرواز برای پیروزی

هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از یگان‌های مهمی بود که نقش اساسی در پیروزی کشورمان بر رژیم بعثی عراق در طول دفاع مقدس ۸ ساله داشت که رکورد جالبی برای میزان پرواز علیه دشمن ثبت کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، امیر سرتیپ دوم خلبان سید قاسم خاموشی فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در آیین تجلیل از پیشکسوتان این یگان، از انجام بیش از ۳۲۰ هزار ساعت پرواز توسط بالگردهای هوانیروز ارتش در دوران ۸ ساله دفاع مقدس خبر داد.
۱ MB
هوانیروز ارتش؛ از تاسیس تا دفاع مقدس هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان یکی از مؤثرترین یگان‌های نظامی کشور، از آغاز تأسیس خود در سال ۱۳۴۱ همواره نقشی تعیین‌کننده در تأمین امنیت ملی، مقابله با تهدیدات و انجام مأموریت‌های حساس بر عهده داشته است. این یگان تخصصی با تکیه بر ناوگان متنوع بالگردی و هواپیماهای سبک، در دوران دفاع مقدس، به‌عنوان بازوی پرتوان نیروی زمینی ارتش، حضور همه‌جانبه‌ای در عملیات‌های نظامی و پشتیبانی رزمی ایفا کرد.
ناوگان هوانیروز شامل بالگردهای بل ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۰۹، ۲۱۴، شینوک و هواپیماهایی چون جت فالکن، توربوکماندر و F-27 است که در حوزه‌های پشتیبانی، امداد، شناسایی و تهاجم کاربرد دارند. مرکز آموزش تخصصی این یگان در پایگاه شهید وطن‌پور مستقر است و آموزش خلبانان و نیروهای فنی را برعهده دارد. همچنین؛ صنایع یا علی (ع) به‌عنوان مرکز تعمیر و پشتیبانی داخلی و پنها (پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران) زیر نظر وزارت دفاع، وظیفه اورهال و نوسازی تجهیزات را برعهده دارند.
کدام یگان ارتش برای نخستین‌بار نزد امام خمینی رژه رفتهوانیروز تنها یگان ارتشی بود که پس از پیروزی انقلاب، نخستین رژه رسمی در برابر حضرت امام خمینی(ره) را در شهر قم برگزار کرد؛ رژه‌ای که به‌قدری مورد توجه بنیان‌گذار انقلاب قرار گرفت که دستور تکرار آن صادر شد.حضور مستمر، نقش‌آفرینی مؤثر، پشتیبانی بی‌وقفه، و فداکاری خلبانان و نیروهای فنی، هوانیروز را به یکی از ارکان اصلی پیروزی‌های دفاع مقدس بدل کرد؛ یگانی که نه‌تنها در میدان جنگ، بلکه در دل ملت ایران جای دارد.
۲۳ MB
هوانیروز ارتش در نبرد تنگاتنگ با ضد انقلاب در غرب کشوردر کنار جنگ با ارتش بعث عراق، هوانیروز نقشی حیاتی در مقابله با شورش ضدانقلاب در مناطق غربی کشور ایفا کرد. در آزادسازی شهر پاوه، شهید کشوری با پروازهای شبانه‌روزی، مواضع ضدانقلاب را هدف قرار داد و آن‌ها را از منطقه عقب راند. خلبانان هوانیروز در این نبردها، دشمن را چنان تار و مار کردند که مسیر نفوذ آن‌ها به عمق کشور بسته شد.
هوانیروز ارتش در دفاع مقدس چه اقداماتی انجام داد
از همان روزهای نخست تهاجم دشمن بعثی در ۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹، هوانیروز در خطوط مقدم حاضر شد. بالگردهای کبرا با آتش مؤثر خود توانستند جلوی پیشروی دشمن را بگیرند. یکی از مهم‌ترین نمونه‌ها در عملیات دفاع از سرپل ذهاب و پادگان ابوذر اتفاق افتاد، جایی که شهید علی‌اکبر شیرودی به همراه دو فروند بالگرد کبرا، با پروازهای پی‌در‌پی و بدون توقف، مانع سقوط این مناطق راهبردی شدند.
در این عملیات‌، خلبانان بدون خاموش کردن موتورها اقدام به سوخت‌گیری سریع (HOT REFUELING) (بدون خاموش‌کردن موتور بالگرد) می‌کردند تا آتش پشتیبانی قطع نشود. بنابر گفته، سرهنگ خلبان حسین فریدعلی‌پور، از همراهان شهید شیرودی، روایت کرده است که حتی در شرایطی که دستور عقب‌نشینی داده شده بود، شیرودی تصمیم گرفت مقاومت کند و با استفاده از تنها سه بالگرد، دشمن را زمین‌گیر کرد.
حضور پرنده‌های آهنین‌بال ارتش در عملیات‌های بزرگ دفاع مقدسهوانیروز ارتش در تمامی عملیات‌های بزرگ دوران دفاع مقدس نقش کلیدی ایفا کرد. عملیات بیت‌المقدسهوانیروز ارتش در عملیات بیت‌المقدس (۱۰ اردیبهشت ۶۱)، هوانیروز با ۳۲ بالگرد ۲۱۴ و ۱۶ شینوک بیش از ۱۰۰ فروند بالگرد و ۵۰۰۰ ساعت پرواز انجام داد و ۳۵۶۱ نیرو را جابه‌جا کرد. با بالگردهای کبرا، تانک‌ها، نفربرها، خودروها، برج دیده‌بانی و سنگرهای دشمن با موشک ماوریک، تاو، راکت و گلوله هدف قرار گرفتند. در مجموع، ۳۹ موشک تاو، ۱۴۸۹۰ راکت، ۲ موشک ماوریک و ۸۷۵۰ گلوله توپ شلیک شد. همچنین با ۴۸ بالگرد ۲۱۴ و شینوک، ۷۸۲۰ مجروح تخلیه شدند.
عملیات ثامن‌الائمهدر عملیات ثامن‌الائمه، هوانیروز با ۱۸ بالگرد کبرا در سه منطقه نقش پشتیبانی آتش داشت و تانک‌ها، نفربرها و خودروهای دشمن را با موشک‌های تاو، ماوریک و راکت هدف قرار داد. دکل دیده‌بانی دشمن نیز منهدم شد. چهار بالگرد ۲۰۵ و ۲۰۶ مسئول شناسایی اهداف و مسیرها بودند. همچنین؛ ۲۰ بالگرد ۲۱۴ و ۴ شینوک، هلی‌برن حدود ۳۰۰ نفر و ترابری ۲۸۷ نفر رزمنده به همراه ۲ تن بار و مهمات را انجام دادند.
عملیات فتح‌المبین در عملیات فتح‌المبین (۱ فروردین ۶۱)، هوانیروز با بالگردهای کبرا موشک‌های ماوریک، تاو، راکت‌های هیدرا و گلوله‌های ۲۰ میلی‌متری را شلیک و تانک‌ها، نفربرها و خودروهای دشمن را منهدم کرد. در دشت عباس، سه تیم آتش هوانیروز محاصره نیروهای خودی را شکستند و دشمن را عقب راندند. طی عملیات، ۱۱ موشک ماوریک، ۲۲۵۸ راکت، ۲۰۰ موشک تاو و ۲۷۴۷۷ گلوله ۲۰ میلی‌متری شلیک شد. ۹۸ بالگرد از انواع مختلف پشتیبانی قرارگاه‌های کربلا و نجف را انجام دادند. در پاتک دشمن، سه بالگرد کبرا در جزیره جنوبی شحیطاط ۶ تانک را منهدم کردند.
عملیات بازی‌درازدر عملیات بازی‌دراز، هوانیروز با ۲۳ بالگرد و ۳۸ سورتی پرواز در ۲۹۰ ساعت حدود هزار نیرو و ۸ تن مهمات جابه‌جا کرد. بالگردهای کبرا با انهدام ۲ فروند بالگرد، ۱۲ تانک، ۱۱ خودرو نظامی، ۲ تانکر سوخت، ۳ خمپاره‌انداز، ۳ تیربار کالیبر ۵۰ و بیش از ۱۰۰ سنگر، بیش از ۵۰۰ نفر از نیروهای دشمن را کشته یا زخمی کردند. عملیات از اول تا نهم اردیبهشت ۶۰ اجرا و پس از ۸ پاتک ناموفق دشمن به پایان رسید.
عملیات مرصادیکی از درخشان‌ترین صفحات تاریخ هوانیروز، عملیات مرصاد است؛ عملیاتی که با حمله سازمان منافقین از مرزهای غربی آغاز شد و به سرعت تا حوالی کرمانشاه پیش رفت. در این عملیات، بیش از ۴۰ فروند بالگرد تهاجمی کبرا به‌طور مداوم ستون‌های دشمن را در هم کوبیدند.در مجموع، ۴۲۵ ساعت پرواز رزمی توسط بالگردهای هوانیروز در این عملیات ثبت شده و بیش از ۲ هزار نفر از نیروهای مهاجم در نتیجه این حملات به هلاکت رسیدند. تحلیلگران نظامی معتقد هستند که اگر این اقدام به‌موقع هوانیروز نبود، منافقین ممکن بود تا تهران پیشروی کنند.
تقدیم بیش از ۳۷۰ شهید به انقلاب اسلامی و ایراندر کنار مأموریت‌های رزمی، هوانیروز با نثار خون خلبانان و نیروهای فنی خود، جایگاه بی‌بدیلی در میان یگان‌های نظامی کشور دارد. در طول دفاع مقدس، این یگان بیش از ۳۷۰ شهید تقدیم انقلاب و میهن کرده است. از جمله برجسته‌ترین آن‌ها می‌توان به شهیدان شیرودی، کشوری، شمشادیان و چاغروند اشاره کرد که هر یک در عملیات‌های حیاتی جان خود را فدای امنیت کشور کردند.
اورهال بالگردها؛ بازسازی در شرایط جنگیشدت استفاده از بالگردها در جنگ به‌حدی بود که بسیاری از آن‌ها آسیب‌های جدی دیدند. عملیات‌های اورهال و نوسازی بالگردها، در شرایط تحریم و جنگ، به همت متخصصان داخلی در هوانیروز و شرکت پنها، گاه تا حد ساخت کامل یک بالگرد از ابتدا پیش رفت. این توانمندی فنی بی‌نظیر، یکی از افتخارات صنعتی ارتش جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.
یگان ارتش که بعثی‌ها را ناامید کردهوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس، نه‌تنها بازوی قدرتمند نیروی زمینی در نبردهای بزرگ بود، بلکه به الگویی از تعهد، ایثار، نوآوری و کارآمدی در شرایط جنگی تبدیل شد. پروازهای بی‌وقفه، حضور در مأموریت‌های مرگ و زندگی، نجات جان هزاران رزمنده و شهادت ده‌ها خلبان شجاع، تنها بخشی از کارنامه پرافتخار این یگان استراتژیک است.امروز نیز، هوانیروز همچنان به‌عنوان یک نیروی چابک، مجهز و متعهد، نقش حیاتی خود را در تأمین امنیت ملی کشور ایفا می‌کند.
13:23 - 4 مهر 1404
سیاست
نظامی و امنیتی

4 بازنشر10 واکنش
43٫4k بازدید




5 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌فاتح‌
@Jamkaran_313_614 مهر 1404
در پاسخ به @TM_911
تصویر نمایه‌ی ‌فاتح‌
فاتح

@Jamkaran_313_61  •  4 مهر 1404

روایت سالهای خیانت!

روایت گوشه‌ ای از خیانت‌ های بنی صدر به نیروهای هوایی از زبان یکی از خلبان‌ های فانتوم در زمان جنگ؛ بنی صدر گرای نیروهای خودی را به عراق می‌داد.
۴ MB

تصویر نمایه‌ی ‌جنبش تحریم حامیان رژیم صهیونیستی‌
در پاسخ به @TM_911
لعنت خدا بر مستکبران عالم و حامیانشان و درود بر مجاهدانی که در جبهه نبرد حق علیه باطل قدم بر میدارند.بیایید برای عمل به شعارهایمان و کمک به تضعیف رژیم جعلی اسرائیل، تا حد امکان در تحریم شرکت های حامی رژیم صهیونیستی مشارکت کنیم.لطفا این مطلب مستند را ملاحظه کنید.

تصویر نمایه‌ی ‌بهزاد زارع‌
@behzadzare4 مهر 1404
در پاسخ به @TM_911
تصویر نمایه‌ی ‌بهزاد زارع‌
بهزاد زارعتایید شده

@behzadzare  •  3 مهر 1404

چند سئوال کلیدی و مهم دفاع مقدس؛ کیا بودن به ما حمله کردن؟ آیا فقط جنگ عراق علیه ایران بود؟/۳

هوالقادرشرح اهمیت و علت جنگ علیه ما در دو یادداشت قبل گذشت👇https://eitaa.com/behzadzare/21032واما سئوال دومی که رهبرمعظم انقلاب مطرح فرمودن و به آن پاسخ جامع دادن این بود که کیا به ما حمله کردن؟ آیا واقعاً متجاوز فقط صدام بود؟اینجاقبل از پرداختن به فرمایشات حضرت آقا جا دارد به یک سند از صدها س…
نمایش بیشتر

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌یوسف‌
در پاسخ به @TM_911
نیروی هوایی خسته ما الان متاسفانه هیچ حرفی نداره برای گفتن ، خرید جنگنده هم به اون صورت دنبال نمیشه

تصویر نمایه‌ی ‌رحمان ۲‌
@Rahman1224 مهر 1404
در پاسخ به @TM_911
اگر در عملیات مرصاد پیشروی منافقین تا تهران به این راحتی بود که ارتش صدام قبلا این کار را میکرد. به نظرم این استراتژی بود که این منطقه بهترین نقطه برای سد کردن راه و تار و مار کردن اون کثافتهای نگون بخت توسط کبری ها بود.