آسیب‌وارده به عمارت تاریخی چهلستون اصفهان ناگوار است

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: آسیبی که به عمارت تاریخی چهلستون اصفهان رسیده واقعاً ناگوار است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس اسلامی امروز دوشنبه در سفری به اصفهان به همراه استاندار و اعضای شورای شهر، از مجموعه تاریخی چهلستون بازدید کرد.محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در بازدید از عمارت تاریخی چهلستون اصفهان اظهار داشت: آسیبی که به عمارت تاریخی چهلستون اصفهان رسیده واقعاً ناگوار است.وی افزود: دشمن آمریکایی صهیونی از ابتدای جنگ تحمیلی تا الان خلاف همه کنوانسیون‌های بین‌المللی عمل کرده است.رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه سال 1405 باید اولویت برای مرمت بافت‌ها و آثار تاریخی آسیب‌دیده گذاشته شود و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم برای مرمت آثار تاریخی اولویت و سیاست‌گذاری انجام داده است.آشنایی با کاخ چهلستون اصفهانباغ چهلستون از زمان صفوی به‌جای‌مانده و از جمله باغ‌های پادشاهی آن دوران است. در ابتدا کاخ موردنظر فقط یک کوشک کوچک بوده است که آن را در باغ جهان‌نما به فرمان شاه‌عباس ساخته‌اند تا اینکه کم‌کم تغییراتی در آن ایجاد شد تا به شکل امروزی در آمد.در این کاخ شاهد آیینه‌کاری، باغ، نقاشی‌های دیواری، استخر و خاتم‌کاری در بخش‌های مختلف هستیم. در سال 2011 کاخ چهلستون در زمره میراث یونسکو به ثبت رسید. هم اکنون این کاخ تبدیل به باغ‌موزه شده است.
در سال 1327 با کشف 2 کتیبه در زیر گچ کاری‌های این بنا اطلاعاتی درباره این کاخ به دست آمد. کتیبه‌ها به رنگ‌های صورتی و آبی بودند که نوع صورتی نشان‌دهنده احداث این بنا در زمان شاه‌عباس دوم بود و نوع آبی، بازسازی آن را در زمان شاه سلطان حسین نشان می‌داد.#عمارت_چهلستون #چهلستون_اصفهان #یونسکو
19:37 - 14 اردیبهشت 1405