وظيفه موسيقي ايجاد فضاهاي جديد است

خبرگزاري فارس:مسعود حبيبي در ارتباط با اينكه موسيقي تلفيقي چقدر در ايجاد فضاهاي جديد مؤثر است، اظهار داشت: موسيقي و فضاي جديد لازم و ملزوم يكديگرند و اساسا"‌ موسيقي براي خلق فضاهاي جديد است. موسيقي نمي تواند ايستا باشد.
مسعود حبيبي، استاد و نوازنده دف در گفت و گو با خبرگزاري فارس ضمن بيان مطلب فوق گفت: اين موسيقي حركت جديد و فضاي تازه اي در موسيقي ايجاد مي كند كه تا به حال كمتر تجربه شده است. اينكه همه رنگها يكنواخت باشد چيز خوبي نيست. تلفيق رنگها زيبايي و تنوع بوجود مي آورد. اين نوازنده دف در ارتباط با نظر برخي افراد كه معتقدند موسيقي تلفيقي راهي براي ارتباط برقرار كردن نسل جوان با موسيقي سنتي ايران است، اظهار داشت:‌ مگر موسيقي سنتي را فقط پيرمردها مي نوازند؟ طيف وسيعي از جوانان ما به اين موسيقي گرايش دارند ولي چون اغلب سطحي نگر هستند، كمتر حوصله موسيقي سنگين را دارند. وي ادامه داد: جلب كردن جوانان به موسيقي سنتي و شناساندن اين موسيقي به آنها مستلزم كارهاي وسيعي است. اولين قدم، آموزش موسيقي سنتي از دوران كودكي است. نه به اين منظور كه همه مجبور باشند فقط موسيقي سنتي گوش دهند. موسيقي سنتي جزيي از هويت و شناسنامه ماست و بايد بچه هايمان را با آن آشنا كنيم. حبيبي با تاكيد بر اينكه طي 25 سال گذشته بي مهري هاي زيادي به موسيقي سنتي شد، افزود: در اين سالها به واسطه وجود برخي سياستها، موسيقي نتوانست آن گونه كه بايد و شايد رشد كند و خلا بزرگي خصوصا" در روند آموزش اين موسيقي بوجود آمد.
وي ادامه داد: براي جبران اين خلا بايد دست به اقدام بزرگي زد و آن آموزش موسيقي و تربيت گوش از مقطع پيش دبستاني است. كسي كه گوش ورزيده اي پيدا مي كند، حتي اگر موسيقي سبكي هم گوش دهد، قدرت تفكيك خواهد داشت. چون موسيقي اصولي و درست را مي شناسد. حبيبي در تعريف موسيقي تلفيقي گفت: موسيقي تلفيقي در كنار هم قرار گرفتن سازهايي از فرهنگهاي متفاوت است. اين موسيقي با به تفاهم رسيدن نوازندگان چيره دست سازها عرصه ظهور پيدا مي كند و هر كدام در حد توانايي خود مي نوازند. وي در ارتباط با رسيدن به يك زبان مشترك در موسيقي تلفيقيT گفت: تجربه شده كه در اجراهاي موسيقي تلفيقي، بداهه خوب از آب درآمده ولي فكر مي كنم اگر افراد مدتي با هم ساز بزنند و شناختي از ساز زدن و توانايي يكديگر داشته باشند، بيشتر به زبان مشترك مي رسند و برنامه بهتري اجرا خواهند كرد. اين مدرس دف در ارتباط با اين موضوع كه آيا از موسيقي تلفيقي مي توان انتظار داشت كه باعث نزديكي جوانان با موسيقي سنتي شود، گفت: ‌بله، اما بايد در سطح وسيعي انجام شود. در شرايط فعلي نه مي توان خيلي به اين اتفاق دلخوش بود و نه مي توان آن را كلا" رد كرد. به عنوان مثال طي سه شبي كه ما در تالار وحدت برنامه داريم بر فرض اينكه هر شب سالن پر باشد، حداكثر سه هزار نفر مي توانند از آن استفاده كنند. در حالي كه جمعيت سرزمين ما آنقدر زياد است كه اگر 20 گروه كنسرتهاي متفاوت تلفيقي برگزار كنند باز هم مخاطبان زيادي نخواهيم داشت.
حبيبي در ارتباط با كنسرت موسيقي تلفيقي كه 5 تا 7 شهريور در تالار وحدت اجرا خواهد كرد، گفت: در اين كنسرت، هم بداهه اجرا مي كنيم و هم قطعات از پيش تعيين شده. چند قطعه با همنوازي تنبك و پيانو اجرا مي شود و چند قطعه همگي با هم اجرا خواهيم كرد و كلا" فضاهاي متفاوتي را نسبت به قبل خواهيم داشت. گفتني است كنسرت موسيقي تلفيقي ايراني، با حضور مسعود حبيبي (دف)، كوروش بابايي (كمانچه)،‌ محمود فرهمند (تنبك) و سامان احتشامي (پيانو) در تالار وحدت برگزار مي شود. انتهاي پيام/
14:24 - 2 شهریور 1382

1 بازدید




1 پاسخ