بلومبرگ: تعلیق طرح ترامپ یعنی آمریکا نتوانسته کاری از پیش ببرد

بلومبرگ طی گزارشی نوشت، تردد در تنگه هرمز صفر است چراکه عملا ایران به آن تسلط دارد و ترامپ با تعلیق طرحش نشان داد که نتوانسته کاری از پیش ببرد.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ بلومبرگ طی گزارشی نوشته، تعلیق طرح کوتاه‌مدت آمریکا برای اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز، دشواری تامین امنیت این آبراه باریک را بیش از پیش نمایان کرده و مالکان کشتی‌ها را با چالش یافتن راه‌حل‌های جایگزین قابل‌اعتماد، تنها گذاشته است.ترامپ اواخر روز یکشنبه «پروژه آزادی» را به عنوان راهی برای شکستن تسلط تهران بر این آبراه اعلام کرد و این طرح به مسدودیت دریایی آمریکا که ماه گذشته معرفی شده بود، اضافه شد اما او تنها چند روز بعد این طرح را کنار گذاشت. در مدتی‌که این طرح اجرایی بود، ایران حوزه نفوذ خود را گسترش داد، پروتکل جدیدی برای کشتی‌هایی که به دنبال عبور از این آبراه بودند اعلام کرد و کشتی‌های (متخلف) را هدف قرار داد.
بلومبرگ با تایید اینکه عملا ترددی در تنگه هرمز وجود ندارد و با توجه به اظهارات سخنگوی شرکت کانتینری فرانسوی سی‌ام‌ای سی‌جی‌ام که گفته است، کشتی «سن آنتونیو» در حال عبور از انتهای شرقی تنگه و در حال حرکت به سمت دریای عمان هدف حمله قرار گرفته است، به اینکه مدیریت این آبراه در اختیار ایران است، اذعان می‌کند.افسر پیشین نیروی دریایی آمریکا و یکی از بنیانگذاران شورای مطالعات آسیا-اقیانوسیه در یوکوسوکا، جان برادفورد، می‌گوید، تبادل آتش در این آبراه یعنی ایران هنوز کنترل دارد و آمریکا هم نتوانسته آنچه آنها این مرکز خطر می‌نامد را برطرف کند.
بر اساس این گزارش، تردد از طریق تنگه تقریبا به صفر رسیده است. دسته‌ای از کشتی‌ها در نزدیکی دبی، درست در مجاورت منطقه جدید کنترل ایران، به سرعت در حال افزایش است. داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد که روز سه‌شنبه حدود ۱۰۰ فروند کشتی وارد این منطقه شدند و تعداد کل کشتی‌ها در آنجا به نزدیک ۴۰۰ فروند رسید.بلومبرگ در پایان نوشته است، آمریکا اعلام کرده که دو فروند کشتی با پرچم آمریکا از هرمز خارج شدند؛ درحالی‌که شرکت مرسک در بیانیه‌ای اعلام کرده یکی از آن کشتی‌ها متعلق به این شرکت است و ارتش آمریکا با آنها تماس گرفته و به آنها پیشنهاد داده که از خلیج فارس خارج شوند.به گزارش فارس؛ منابع آگاه خبر داده‌اند که این دو کشتی در مسیر پیشنهادی آمریکا در جنوب تنگه هرمز گیر افتاده و نه راه پیشروی نه و نه بازگشت دارند.#تنگه_هرمز#ترامپ
14:30 - 16 اردیبهشت 1405



1 Reply

Profile picture of ‌دل سوخته‌
Replying to
خدا پشت و پناه نیروهای نظامی ایران باشه که تا آخر پای عهد و پیمان خودشون موندن و اجازه ندادن حرف رهبری انقلاب رو زمین بمونه ..نمیگم اینا! ولی خب اگه به دیپلماسی بود احتمالا الان تو خیابونای شهرامون نیروهای بیگانه رژه میرفتن!قدرت نداشته باشی، دیپلماسی کشک تو این دنیای بی قانون!