چاقوی تنگه هرمز روی گلوی پترودلار

الجزیره طی گزارشی نوشته است، تسلط ایران در تنگه هرمز این فرصت را ایجاد کرده تا تهران و پکن بتوانند هژمونی دلار را به چالش بکشند.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ شبکه خبری الجزیره طی گزارشی نوشته است، به دنبال تسلط مطلق ایران بر تنگه هرمز و و آشفتگی اقتصاد جهانی در بیش از یک ماه گذشته، ایران و چین فرصت یافته‌اند تا یک نگرانی مشترک در سیستم مالی جهانی یعنی پایان دادن به سلطه دلار آمریکا را برجسته کنند.این شبکه خبری قطری، هدف مشترک این دو کشور را پایان دادن به سلطه دلار آمریکا می‌داند و می‌نویسد، واشنگتن از تسلط دلار در تجارت بین‌المللی به‌ویژه در بازار نفت که 80 درصد معاملات با آن انجام می‌شود، برای اعمال نفوذ و آسیب رساندن به دشمنان و رقبای خود، از جمله ایران و چین، استفاده کرده است.الجزیره می‌گوید، تنگه هرمز، گذرگاهی از خلیج فارس که حدود یک پنجم عرضه جهانی نفت و گاز مایع از آن عبور می‌کرد به ابزاری برای تقویت یوآن چین به عنوان جایگزینی برای دلار تبدیل شده است.
این شبکه خبری با استناد به گزارش‌هایی می‌گویند، کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز عوارضی به یوآن به ایران پرداخت می‌کنند اما در عین حال می‌نویسد که مشخص نیست، چه تعداد کشتی به یوآن پرداخت داشته‌اند و اما بر اساس گزارش نشریه لویدز لیست، حداقل دو کشتی تا تاریخ 25 مارس این کار را انجام داده‌اند.دنیای مالی چندقطبیبه نوشته این گزارش، برای تهران و پکن، ارتقای جایگاه یوان یک بازیِ برد-برد است؛ استفاده از این ارز به چین و ایران امکان می‌دهد که تحریم‌های آمریکا را که از طریق سیستم مالی تحت سلطه دلار اعمال می‌شود، دور بزنند و همچنین مشارکت راهبری 25 دو کشور را هموارتر سازد.استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه کیل انگلستان، بولنت گوکای به الجزیره گفته است، ایران به وضوح اهمیت این چالش علیه سلطه مالی آمریکا و همچنین نقش حیاتی سیستم دلار و پترودلارها را درک می‌کند و برای چین، این اقدام با اهداف پکن برای ایجاد یک «دنیای مالی چندقطبی که در آن نقش محوری دلار آمریکا با نفوذ روزافزون قدرت‌های نوظهور متعادل شود»، همسو است.
به نوشته این گزارش، سلطه دلار به‌زودی از بین نمی‌رود اما استفاده از یوآن در تنگه هرمز تنها فشار تدریجی را افزایش می‌دهد و جایگزین‌ها را در جریان‌های انرژی عادی می‌سازد.دن اشتاینبوک، بنیانگذار شرکت مشاوره «دیفرنس گروپ»، می‌گوید، درحالی‌که برتری دلار آمریکا در کوتاه‌مدت تغییر نخواهد کرد، استفاده فزاینده از یوآن می‌تواند به تدریج سلطه آمریکا را در بخش‌های خاصی از بین ببرد.روگوف، اقتصاددان دانشگاه هاروارد، معتقد است که بخش عمده‌ای از این ماجرا به نتیجه نهایی جنگ و پیامدهای آن در سال‌های آینده بستگی دارد.روگوف می‌گوید، سلطه دلار قبلا به اوج خود رسیده است اما بیشتر سناریوها پیش‌بینی می‌کنند که اگر ایران و چین پیروز شوند، سایر کشورها تشویق می‌شوند تا از نظام مالی دلار فاصله بگیرند تا آمریکا نتواند با تحریم از آنها باج بگیرد.
تاکنون مقامات ایرانی دریافت عوارض از کشتی‌هایی که با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور می‌کنند را به‌صورت رسمی تایید نکرده‌اند اما یکی از شروط ده‌گانه ایران که ترامپ به آن تن داد و آتش‌بس میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد، درخواست عوارض از کشتی‌های عبوری از این تنگه بود.#پترویوآن#پترودلار#دلار#تنگه_هرمز#جنگ_رمضان
21:57 - 20 فروردین 1405
اقتصاد
نفت و انرژی



7 پاسخ

@user177302663091 روز پیش
یوان فقط باید مقطعی باشد. بریکس الان میتونه بطور جدی بره برای چاپ و استفاده نذارید یوان جا بیوفته در اینده میشه دلار تورم ... بریکس ایده ی خوبیه و الان بهترین فرصت . عکس پرچم ایران باید جزو اصلی ها باشه در طرح قبلی نبود حتما باید باشه

تصویر نمایه‌ی ‌بلور‌
@bolor1 روز پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌بلور‌
بلور

@bolor  •  1 روز پیش

از تنگه هرمز تا لبنان؛ اختصاص درآمد حاصل از تنگه هرمز برای حمایت از حزب الله لبنان
مطالبه

از تنگه هرمز تا لبنان اختصاص بخشی درآمد تنگه هرمز به حزب الله لبنان

از تنگه هرمز تا لبنان؛ مسیر حمایت و بازسازی، حزب الله لبنان در سال‌های اخیر بهای سنگینی در بحران‌های منطقه‌ای پرداخته و امروز مردم آن، به‌ویژه خانواده‌های آسیب‌دیده، در شرایط دشواری قرار دارند. بی‌تفاوتی در برابر این وضعیت، نه از نظر انسانی قابل قبول است و نه از نظر منطقه‌ای عاقلانه. درآمد حاصل از تنگه هرمز، به‌عنوان یک منبع راهبردی، می‌تواند نقشی مؤثر در این مسیر ایفا کند. اختصاص بخشی از این درآمد به حزب الله، برای حمایت از خانواده‌های داغدار و بازسازی زیرساخت‌های حیاتی مانند بیمارستان‌ها، مدارس و خدمات عمومی، بازسازی نظامی ،گامی عملی در کاهش رنج مردم و بازگرداندن ثبات است. اتحاد، فقط در حرف معنا ندارد. اگر کشوری در منطقه هزینه داده، امروز زمان آن است که این همراهی با اقدام واقعی پاسخ داده شود. استفاده هدفمند از درآمد حاصل از تنگه هرمز، می‌تواند هم به حزب الله کمک کند و هم به تقویت ثبات و همکاری در کل منطقه بینجامد لبنان برادر ماست و هرگز آن را رها و تنها نخواهیم گذاشت. من مضيق هرمز إلى لبنان؛ تخصيص عائدات مضيق هرمز لدعم حزبُ الله : من مضيق هرمز إلى لبنان؛ طريق الدعم وإعادة الإعمار لقد دفع حزبُ الله لبنان في السنوات الأخيرة ثمناً باهظاً نتيجة الأزمات الإقليمية، ويعيش شعبه اليوم، وخاصة العائلات المتضررة، في ظروف صعبة. إن تجاهل هذا الواقع ليس مقبولاً من الناحية الإنسانية، ولا يُعد خياراً حكيماً على المستوى الإقليمي. يُعد الدخل الناتج عن مضيق هرمز مورداً استراتيجياً يمكن أن يلعب دوراً مؤثراً في هذا المسار. إن تخصيص جزء من هذا الدخل لدعم حزبُ الله، من خلال مساندة العائلات الثكلى وإعادة بناء البنية التحتية الحيوية مثل المستشفيات والمدارس والخدمات العامة، يُمثل خطوة عملية لتخفيف معاناة الناس واستعادة الاستقرار. التحالف لا يكون بالكلام فقط. إذا كان بلدٌ ما قد تحمّل تكاليف في هذه المنطقة، فقد حان الوقت لترجمة هذا التضامن إلى أفعال حقيقية. إن الاستخدام الهادف للدخل الناتج عن مضيق هرمز يمكن أن يدعم حزبُ الله، ويساهم في تعزيز الاستقرار والتعاون في المنطقة بأكملها. حزبُ الله لبنان أخونا ولن نتركه وحده أبداً.

وزارت کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت الله سید مجتبی خامنه ای

0
100
گزارش از مطالبه

تصویر نمایه‌ی ‌رضا‌
@rezajamshidi1 روز پیش
در پاسخ به
امام خامنه‌ای:اگر بر فرض، ضرورتا نوبت دوره سکوت صحنه نبرد نظام رسیده باشد، وظیفه آحاد مردمی که امکان حضور در میادین و محلات و مساجد را دارا هستند، سنگین تر از قبل به نظر می‌رسدمسلما فریادهای شما در میادین، در نتیجه مذاکرات موثر است

تصویر نمایه‌ی ‌آرسام جواهریان‌
@arsam_javaherian1 روز پیش
در پاسخ به
چگونه باز نشدن تنگه باعث گرفتن امتیاز از آمریکا می شود؟ آمریکا بعنوان ابر قدرت در همه ای بخش ها،‌ در یک سیکل سه سطح حمایتی خلاصه می شود 1.ارتش 2-اقتصاد 3-علم. ارتش قدرتمند به اقتصاد کمک می کند که قدرتمندتر شود و تحقیق و توسعه کمک می کند که ارتش و اقتصاد قدرتمندتر شوند. این سیکل خود را بهبود می دهد.

نمایش گزارش


@user1716537016881 روز پیش
در پاسخ به
حق عبور از تنگه هرمز نباید ارز دیحیتال که یک امر اعتباری است باشد خود اینترنت هم که دست آمریکاست! بهترین چیز برای دریافت، طلاست. شمش‌ طلا هم امر عینی است هم پشتوانه است.

تصویر نمایه‌ی ‌امین یزدان پناه‌
@Amin_Y1 روز پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌امین یزدان پناه‌
امین یزدان پناه

@Amin_Y  •  9 فروردین 1405

لطفاً از پویش زیر حمایت فرمایید:در راستای تقویت ارزش پول ملی، حق عبور (ترانزیت) تنگه هرمز به ریال ایران دریافت شود
مطالبه

حق عبور از تنگه هرمز را به ریال جمهوری اسلامی ایران دریافت کنید

با توجه به اینکه طرح دریافت حق‌عبور (ترانزیت) از تنگه هرمز در دست بررسی است، خواهشمند است در راستای تقویت ارزش پول ملی و مقابله با آثار تحریم‌های ظالمانه (نظیر تضعیف ارزش پول ملی و تورم)، ایده دریافت حق‌عبور مذکور به ریال ایران در طرح فوق مورد ارزیابی قرار گیرد.

مجلس شورای اسلامی ایران

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

تصویر نمایه‌ی ‌آناتولی پرس / ترکیه‌
@Anatolia_Press1 روز پیش
در پاسخ به

چگونه در قطب شمال اسنپ بگیریم؟ (کد دستوری ویژه)

نمایش گزارش