شکست دلار در برابر طلا

درحالی‌که دلار دهه‌ها بی‌رقیب بر ذخایر ارزی جهان تکیه زده بود، تازه‌ترین آمارها از شکسته شدن یک مرز روانی مهم حکایت دارد، آن هم در شرایطی که طلا با شتاب در حال بازگشت به کانون توجه بانک‌های مرکزی است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ جدیدترین آمار نشان می‌دهد که سهم دلار در ذخایر جهان برای نخستین بار در سال‌های اخیر به زیر ۵۰ درصد سقوط کرده است؛ روندی که بیانگر تغییر تدریجی ترکیب دارایی‌های بانک‌های مرکزی در سطح جهانی‌ست.بر اساس نمودار بلومبرگ در بازه زمانی ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۵ بر پایه آمارهای صندوق بین‌المللی پول، سهم دلار پس از یک دوره ثبات نسبی در دهه گذشته، از حدود ۶۰ درصد به محدوده زیر ۵۰ درصد کاهش یافته است. هم‌زمان، سهم طلا در ذخایر جهانی روندی صعودی به خود گرفته و به بالاترین سطوح چند سال اخیر رسیده است که نشانه‌ای از افزایش تمایل کشورها به دارایی‌های فیزیکی و غیر وابسته به ارزهای ملی‌ست.
در همین دوره، سهم یورو، ین و پوند نوسانات محدودتری داشته و تغییرات آنها به اندازه افت دلار یا رشد طلا چشمگیر نبوده است. این تحولات در مجموع حاکی از تلاش برخی کشورها برای تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی، کاهش ریسک‌های ژئوپلیتیکی و مدیریت پیامدهای نوسانات ارزی و سیاست‌های پولی اقتصادهای بزرگ است.اگرچه دلار همچنان ارز غالب در نظام مالی بین‌المللی باقی مانده اما آمارهای جدید نشان می‌دهد روند «کاهش تدریجی سهم» آن ادامه‌دار است و طلا بیش از سایر دارایی‌ها از این تغییر آرایش ذخایر جهانی منتفع شده است.#دلار#طلا
17:54 - 4 اسفند 1404
اقتصاد
طلا و ارز

4 بازنشر11 واکنش
87٫8k بازدید


9 پاسخ

@fibonachi4 اسفند 1404
در پاسخ به
با توجه به ریسکهای ژئوپولوتیک جهانی و عدم قطعیت از شرایط سیاسی و اجتماعی جهانی طلا امن ترین دارایی بانکهای مرکزی تمام دنیا شده و ادامه دار خواهد بود.

تصویر نمایه‌ی ‌ملیکا کشاورز‌
@melika_keshavarz4 اسفند 1404
آره فرصت خوبیه برای گرفتن امتیاز زیاد از آمریکا

@user2764 اسفند 1404
در پاسخ به
در حال بازگشت به کانون توجه؟ هر اونس طلا دو سال پیش 2000 دلار بود الان بالای 5000

تصویر نمایه‌ی ‌رضاشونم‌
@R_sh84 اسفند 1404
در پاسخ به
دیگه دوران آقایی دلار تموم شد. 😏

@mahdi24 اسفند 1404
در پاسخ به
طلا رقیب دلار نیست ، بیشترین ذخایر طلا جهان (متجاوز از ۸هزار تن طلا) در آمریکاست، تابحال رابطه نسبی بین طلا و دلار وجود داشته(طلاپایین،دلار بالا و بالعکس)نرخ دلار از عمد داره گرون اداره میشه و باید یک فروپاشی مالی ایجاد بشه(حداقل ۳۰٪ ارزش دلار سقوط کنه)فرانک سوئیس ارز باثباتتر در بین ارزهاست

تصویر نمایه‌ی ‌9**6691‌
@user17091014887822818694 اسفند 1404
در پاسخ به
هیچ کاغذ و رمزی بعد از فروپاشی جهانی اقتصاد به عنوان ذخیره در نظر گرفته نمیشه، فقط ماده: طلا، نفت، آهن، آلومینیوم، مس، گندم، ذرت و ...چرا اگر کاغذ چاپ آمریکا سقوط کنه باید کاغذ چاپ انگلیس یا چین تو قدرت بمونه!جهان آینده جهان توافقات دو جانبه و داد و ستد کالا به کالا یا کالا با ارز ترجیحی است.

تصویر نمایه‌ی ‌اتاق خبر آمریکا‌
@USANR4 اسفند 1404
در پاسخ به

@HO1215 اسفند 1404
در پاسخ به
مرگ آمریکا نزدیک است ان شاالله

@user1743297061918 اسفند 1404
در پاسخ به
یکی از دوستان گفت در سال ۲۰۰۰ هزار دلار به طلا فروشی برده و طلا خریده ، اکنون طلایش ۱۸،۰۰۰ دلار قیمت دارد . اگر حباب دلار بترکد ارزش طلای این شخص به ۱۸۰،۰۰۰ دلار خواهد رسید . جرج گالوی تحلیل‌گر مشهور می گوید عنقریب حباب دلار خواهد ترکید و با یک صد دلاری نمی توان حتی یک رول کاغذ توالت خرید .