توصیف وزارت امورخارجه آمریکا از راداری که ایران منهدم کرد

وزارت امورخارجه آمریکا در بیانیه‌ای که سال گذشته منتشر کرده،‌ رادار FPS132 را به‌عنوان یکی از تجهیزات پیشرفته این کشور درپایگاه العدید قطر نام برده است.
خبرگزاری فارس- همزمان با تجاوز آمریکابه خاک ایران، موشک‌های بالستیک ایرانی پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه را مورد حمله قرار دادند. در حمله به پایگاه هوایی آمریکا در قطر، یکی از تجهیزات راداری پیشرفته این کشور با نام FPS132 به‌طور کامل منهدم شد. این رادار با تجهیزاتی منحصر به فرد برای ردیابی موشک های بالستیک فعالیت می‌کرد
سال گذشته (ژانویه 2025)،‌ وزارت امورخارجه آمریکا در بیانیه‌ای، استقرار سامانه راداری پیشرفته FPS132 را به‌عنوان بخشی از همکاری میان ایالات متحده و قطر اعلام کرده بود. در این بیانیه در خصوص همکاری قطر با برنامه‌های نظامی آمریکا و صرف هزینه‌های گسترده در این راستا، آمده است: «از سال ۲۰۰۳، قطر بیش از ۸ میلیارد دلار برای توسعه پایگاه هوایی العدید جهت استفاده ایالات متحده اختصاص داده است.» طبق بیانیه، این پایگاه میزبان مقر فرماندهی مرکزی ایالات متحده، فرماندهی مرکزی نیروی هوایی و عملیات ویژه و چند کارگروه مشترک است که «برای پشتیبانی از عملیات نظامی آمریکا در سراسر منطقه نقشی غیرقابل‌جایگزین دارند.»
وزارت امور خارجه امریکا در ادامه این بیانیه به تجهیزات گرانقیمت مستقر در این پایگاه اشاره کرده که یکی از مهمترین آن‌ها رادار هشدار زودهنگام FSP-132 است و می‌نویسد: «ایالات متحده بیش از ۲۶ میلیارد دلار پرونده فعال دولت‌به‌دولت با قطر در چارچوب سامانه فروش نظامی خارجی دارد که قطر را به دومین شریک بزرگ این سامانه در جهان تبدیل کرده است. از جمله فروش‌های مهم و اخیر در این چارچوب می‌توان به سامانه یکپارچه دفاع هوایی و موشکی شامل سامانه موشکی دوربرد پاتریوت، سامانه پیشرفته ملی موشک سطح‌به‌هوا و رادار هشدار زودهنگام AN/FPS-132 »
گفتنی است رادار FPS-132 که به‌عنوان « رادار هشدار زودهنگام ارتقاءیافته » شناخته می‌شود یک سامانه راداری مدرن و بردبلند است که برای کشف و ردیابی زودهنگام پرتاب موشک‌های بالستیک طراحی شده است. این رادار می‌تواند پرتاب موشک‌های بالستیک قاره‌پیما یا کوتاه‌برد را از هزاران کیلومتر دورتر تشخیص دهد و مسیر حرکت آن‌ها را دقیق‌تر زیر نظر بگیرد. اطلاعات ردیابی و اخطار اولیه‌ای که این سامانه فراهم می‌کند، به فرماندهی سیستم‌های دفاع موشکی مثل سامانه‌های پاتریوت و تاد کمک می‌کند تا واکنش مؤثرتری علیه تهدیدهای قریب‌الوقوع برنامه‌ریزی و اجرا کنند.
اهمیت این رادار فراتر از صرفاً رصد پرتاب موشک است: وجود یک سامانه راداری با برد بسیار بلند که به‌طور ۲۴ ساعته و ۳۶۵ روز سال فعال است، زمان اخطار طلایی بیشتری را در اختیار فرماندهان دفاعی قرار می‌دهد — به بیان دیگر، باعث می‌شود که پیش از رسیدن موشک به اهداف حیاتی، فرصت بیشتری برای هشداردهی، بسیج پدافندی و تصمیم‌گیری‌های راهبردی فراهم شود، امری که در نظام‌های مدرن پدافند موشکی برای کاهش خسارت و افزایش بازدارندگی ضروری است. همچنین این رادار بخشی کلیدی از شبکه دفاع موشکی و راداری کشورهای دارنده آن (از جمله در برخی پایگاه‌های ایالات متحده، بریتانیا و قطر) است که توان کلی شناسایی تهدیدات و پاسخ‌دهی سریع‌تر به حملات بالقوه را تقویت می‌کند.
حالا با انهدام این رادار پیشرفته، یکی از اجزای مهم ساختار پدافندی آمریکا و اسرائیل توسط موشک‌های ایرانی از بین رفته است. منبع وزارت دفاع قطر در گفت‌وگو با الجزیره انهدام رادار فراافق‌نگر آمریکا توسط سپاه را تایید کرد.
19:10 - 9 اسفند 1404




11 پاسخ

@MirMehrad9 اسفند 1404
در پاسخ به
این صدای زوزه مرگ شاهد ۱۳۶ مه میگن ......اینه.....بی نظیر بود......

@fibonachi9 اسفند 1404
در پاسخ به
واقعا دست مریزاد داره نابودی این رادار در ادامه میتونه خیلی موثر باشه..

@M_A_T9 اسفند 1404
در پاسخ به
با این وضعیت خائنین داخلی ایران، احتمال داره این رادارها در خود ایران ، زیر یه سوله یا آپارتمان نصب کرده باشن. باید مردم بیان کمک

@user1768813851169 اسفند 1404
در پاسخ به
فقط بمب اتم برای اسرائیل، باید ساخته شود و گرنه راضی نمی شیم تمام

تصویر نمایه‌ی ‌محمد معین صفی زاده‌
@user1772294599529 اسفند 1404
در پاسخ به
اولش تازه😂😂

تصویر نمایه‌ی ‌《فانوس》 کنشگر، فعال رسانه‌
@Lantern9 اسفند 1404
در پاسخ به
⭕️حاج حسین یکتا در شبکه سه: رهبر انقلاب اعلام کرده‌اند که این بار عاشورایی می‌جنگیم و سه بار تاکید کردند که قطعا پیروز می‌شویم.

تصویر نمایه‌ی ‌9**6998‌
@PesareBaba89 اسفند 1404
در پاسخ به
درود و رحمت خدا بر حافظان امنیت کشورم🇮🇷تنشون همیشه سلامتلعنت خدا بر آمریکا و اسرائیل حرومزاده کودک کش👊

تصویر نمایه‌ی ‌تمدن نوین ایرانی‌
@IranianCivilisation9 اسفند 1404
در پاسخ به
انتقام خون دختر بچه های مینابی را فورا بگیرید
مطالبه

انتقام خون دختر بچه های مینابی را فورا بگیرید

جنایت حمله آمریکا و اسرائیل به دبستان میناب بدون شک و شبهه عمدی است ، سابقه کودک کشی به جهت ارعاب روحی توسط اسرائیل خود مؤید این موضوع است. لذا فورا باید دو برابر کشته های ایرانی از طرف مقابل ترجیحا از افراد نظامی طرف مقابل به هلاکت رسانده شوند. این خواست ، قانونی ، شرعی و اخلاقی است و دیدگاه قاطع چشم در برابر چشم تنها راه نخوردن تلفات و ضربات بیشتر است.

شورای امنیت ملی، فرمانده محترم ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرمانده سپاه و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

@user176848430699 اسفند 1404
در پاسخ به
اینم دروغه خود فروخته؟؟؟؟خودشون میگن ها دقت کن