شناسایی 523 صنعت آلاینده در استان اصفهان/ احیای گاوخونی برنامه اصلی محیط زیست

مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان از شناسایی 523 صنایع آلاینده در استان خبر داد و گفت: احیای تالاب گاوخونی از برنامه‌های اصلی ما خواهد بود و باید مشکلات تالاب گاوخونی را حل کنیم تا به مرکز ریز گرد تبدیل نشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، ایرج حشمتی بابیان اینکه، بر اساس آخرین آمار پایش و حفاظت محیط‌زیست استان تعداد 523 صنعت آلاینده در استان شناسایی‌شده، اظهار کرد: ظرفیت خوبی که امسال در بودجه سال 99 طراحی شد، استفاده از بند ن تبصره 6 قانون بودجه سال 99 است که 35 درصد عوارض آلایندگی مربوط به این صنایع به صندوق ملی محیط‌زیست واریز شده است. مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان مطرح کرد: با جلسات زیادی که با صنایع آلاینده داشتیم برای اینکه بتوانند کار توسعه پایدار خودشان را انجام بدهند، می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند. وی افزود: در این راه صنایعی که مجاز و دارای آلایندگی هستند و به‌نوعی به علت کمبود اعتبارات نمی‌توانند مشکلات خود را در زمینه‌های تسویه‌خانه برطرف کنند، با هماهنگی مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان قرار شد طرح‌های مورد تائید را به صندوق ملی محیط زیست معرفی کنیم تا با وام‌های این صندوق بتوانند در بازه زمانی کوتاه مشکلات‌شان را در سال جهش تولید برطرف کنند و با حداکثر تولید و اشتغال بتوانند به فعالیت خودشان ادامه دهند. حشمتی تصریح کرد: باتوجه به اینکه صنایع بزرگ‌مقیاسی داریم و به یک نوعی تعداد صنایع آلاینده به خاطر صنعتی بودن آن زیاد است، آمیزان عوارضی که از استان اصفهان در صندوق ملی محیط‌زیست واریز می‌شود قابل‌توجه خواهد بود و مهم این است به یک نوعی صنایعی که این آلایندگی را دارند از این فضا استفاده کنند.
مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه در اولین جلسات روسای شهرستان با صنایع آلاینده از این طرح استقبال نکردند، تصریح کرد: واحدهایی مثل شهرک خصوصی صنایع چرم اصفهان که مشکلات بسیار زیادی در زمینه تسویه خانه داشت، با بررسی که مراکز دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی انجام دادند، مقدار وام مورد نیازشان را بررسی کردیم و در کشور به تائید رساندیم و در آستانه مراحل آخر هستند تا بتوانند از این وام استفاده کنند تا 35 صنعتی که در حوزه چرم کار می‌کنند بتوانند مشکلات زیست‌محیطی‌شان را حل کنند و به یک نوعی از فهرست صنایع آلاینده هم خارج شوند وی گفت: در استان اصفهان حدود 27 تشکل فعال و نیمه فعال داریم که 6 عدد از تشکل‌ها مجوزهای خودشان را تمدید کردند؛ در کاشان 3 تشکل داریم که مسائل خودشان را دنبال می‌کنند و از تمام فرمانداران محترم استان اصفهان تقاضا داریم مساعدهای لازم را در مجوزهای این تشکل‌ها به عمل بیاورند چون تشکل‌ها نیاز به توانمندسازی دارند. حشمتی در خصوص برنامه‌های محیط‌زیست، مطرح کرد: اصلی‌ترین برنامه محیط‌زیست استان اصفهان اجرای برنامه هوای پاک است تا در راستای این برنامه توجه به حمل‌ونقل عمومی و بهینه‌سازی سوخت، استفاده از معاینه‌های فنی بحث پسماند که باید توجه ویژه‌ای شود و انتخاب سرمایه‌گذار برای فعالیت برای بازیابی پسماندهای صنعتی در دستور کار داریم. وی گفت: در حوزه آموزش و فرهنگ‌سازی باید اقدامات خوبی انجام بدهیم تا بتوانیم اعتبارت مصوبی را ارائه کنیم.
حشمتی عنوان داشت: اصلی‌ترین کاری با حمایت فرمانداران و نمایندگان می‌توانیم داشته باشیم استفاده از ظرفیت بند 9 تبصره 6 بودجه سال است؛ سال 99 باید برای این موضوع برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانم در موافقت‌نامه‌ای که در سازمان بنیاد برنامه‌ریزی کشور انجام می‌شود بتوانیم برای ارتفاع سیستم‌های پایش و نظارت استان و تکمیل تجهیزات پایشی را ارتقا دهیم وی بابیان اینکه، احیای تالاب گاوخونی از برنامه‌های اصلی ما خواهد بود، اظهار داشت: باید مشکلات تالاب گاوخونی را حل کنیم تا به مرکز ریز گرد تبدیل نشود که اگر این اتفاق بیافتد معضلاتی عدیده‌ای برای اصفهان و حتی برای شهرستان کاشان خواهد داشت. مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان ادامه داد: کارگاه‌های گلاب‌گیری بیشترین اشکالاتشان فاضلاب است منتهی تعریف از کارگاه‌های گلاب‌گیری متفاوت است؛ برخی از کارگاه‌های گلاب‌گیری در گستره صنعتی بسیار بالایی هستند که نیاز به تسویه‌خانه‌های مجهز دارند و باید در دستور کارشان باشد اما برخی از کارگاه‌های گلاب‌گیری تولیدشان به مقدار اندک است که باید از پکیج‌های بر اساس میزان فاضلابی که تولید می‌کنند استفاده کنند. 45 درصد کمبود نهاده‌های دامی داریم سیدجواد ساداتی‌نژاد در حاشیه جلسه نشست هم‌اندیشی محیط‌زیست اظهار کرد: در خصوص بند ن تبصره 6 قانون بودجه سال 99 که مربوط به عوارض آلایندگی است، با توجه به سوابق موضوع در این حوزه این عوارض متعلق به صندوق سازمان محیط‌زیست است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: این عوارض متعلق به صندوق سازمان محیط‌زیست است که بتواند در جهت هدف عوارض آلایندگی کار خودش را انجام بدهد تا به بهبود شرایط بخش خصوصی کمک شایانی کند و با تسهیلاتی که داده می‌شود عوارض آلایندگی کاهش پیدا کند نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی افزود: قطعاً درست نیست که عوارض آلایندگی بگیریم آن را به دستگاه دیگر واگذار کنیم که در موضوعات دیگر مثل دستمزد و حقوق هزینه شود، بنابراین کمیسیون به‌دقت این موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد و قطعاً از محیط‌زیست در بحث عوارض آلایندگی حمایت می‌کنیم. وی همچنین در جمع خبرنگاران مطرح کرد: در حال حاضر 55 درصد از نهاده‌های دامی وارد کشور می‌شود و 45 درصد کمبود نهاده‌های دامی داریم و این موضوع باعث می‌شود در تعیین قیمت محصولات دامی تأثیرگذار باشد و قاعدتاً در این زمینه قیمت‌های دستوری نمی‌تواند تعیین‌کننده باشد. رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: از دولت درخواست داریم این مهم را به‌صورت ویژه در دستور کار خود قرار بدهد؛ در مورد ورود نهاده‌های دامی با تحصیلاتی که ایجاد می‌کند به‌خصوص در بانک مرکزی با اختصاص ارز مورد نیاز، بتوانیم بحث کمبود نهاده‌های دامی را برطرف کنیم.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی گفت: نظر ما در کمیسیون این است که نهایتاً یارانه را از واردات نهاده‌های دامی حذف کنیم و یارانه را در تولید و انتهای چرخه که مربوط به مصرف‌کننده است خرج کنیم این قاعدتاً به‌طورکلی می‌تواند مشکات مربوط به نهاده‌های دامی را حل کنند انتهای پیام/۶۳۱۰۸/ک۳۰/.
حشمتی
14:16 - 12 مهر 1399

1 بازنشر
17 بازدید




1 پاسخ