پیش بینی برداشت 62 هزار تن گندم از مزارع البرز

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: طبق پیش بینی‌های انجام شده و با توجه به تولید محصولات استراتژیک سال جاری حدود 62 هزار تن گندم از مزارع استان البرز برداشت می‌شود.
سیدمجید موسوی، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان البرز، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، گفت: با عنایت به سیاست‌های حمایتی دولت از تولید محصولات استراتژیک، هرساله برنامه‌های متنوعی برای توسعه کمی و کیفی محصولات زراعی کشت پاییزه (گندم، جو و کلزا) در سطح استان صورت می‌گیرد. رئیس جهادکشاورزی استان البرز، با بیان اینکه سطح سبز محقق شده محصول گندم در سال زراعی جاری 10هزار و 661 هکتار در البرز است، گفت: در این راستا اقداماتی همچون توزیع بذور اصلاح شده به مقدار هزار و 359 تن، توزیع کود پایه و سرک به کلیه مزارع به مقدار چهار هزار و 835 تن، عملیات مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم در سطح هفت هزار و 881 هکتار، مبارزه با سن غلات در مرحله مادر بالغ بر هزار و 452 هکتار و شروع عملیات کنترل زنگ زرد و سایر بیماری‌های گندم در سطح 40 هکتار، انجام شده است. موسوی اضافه کرد: با توجه به روند بارندگی‌های بهاره انتظار می‌رود در سال جاری حدود 62 هزار تن گندم در مجموع از مزارع گندم استان برداشت شود. وی در ادامه گفت: برای تحقق برنامه برداشت حدود 40 دستگاه کمباین در محصول گندم مورد نیاز است و برای افزایش عملکرد مزارع نیز تاکنون پنج هزار و 230 هکتار از مزارع گندم با استفاده از انواع کودهای حاوی عناصر ماکرو و میکرو به منظور افزایش کمی و کیفی گندم محلول پاشی شده است.
 موسوی در رابطه با سطح محقق شده کشت محصول جو در البرز، گفت: در مساحتی به ابهاد 6 هزار و 724 هکتار در 6 شهرستان البرز جو کشت می‌شود که در این زمینه نیز اقداماتی از جمله توزیع بذور اصلاح شده به مقدار 455 تن، توزیع کود پایه و سرک به کلیه مزارع به مقدار دو هزار677 تن، عملیات مبارزه با علف‌های هرز مزارع جو برای کنترل علف‌های پهن‌برگ و نازک‌برگ در مجموع در سطح چهار هزار 560 هکتار، مبارزه با سن غلات در مرحله مادر 550 هکتار انجام شده است به گفته رئیس جهادکشاورزی استان البرز، طبق پیش بینی‌ها انتظار می‌رود در سال جاری 32 هزارتن محصول جو در مجموع از مزارع جو استان برداشت شود که برای تحقق برنامه برداشت این محصول نیز حدود 30 دستگاه کمباین در محصول جو مورد نیاز است. موسوی یادآور شد: برای افزایش عملکرد مزارع تا کنون سه هزار و 213 هکتار از مزارع جو با استفاده از انواع کودهای حاوی عناصر ماکرو و میکرو به منظور افزایش کمی و کیفی جو محلول پاشی شده است. رشد 80 درصدی تولید دانه‌های روغنی در البرز وی همچنین در زمینه کشت دانه‌های روغنی گفت: سطح کشت محصول کلزا در استان البرز در سال زراعی 99-98 که با پیگیری بی‌بدیل همکاران و همت کشاورزان حدود 921 هکتار بود، پس از حذف مزارع ضعیف و ... هم اکنون سطح سبز این محصول در استان البرز به 904 هکتار رسیده است که نسبت به سال زراعی قبل حدود 80 درصد رشد نشان می‌دهد.
وی افزود: برنامه‌های حمایتی سازمان از کشت این محصول استراتژیک شامل مواردی همچون تأمین بذور اصلاح شده هیبرید و OP (آزاد گرده افشان) به مقدار حدود 6 هزارکیلوگرم، پرداخت یارانه خرید دستگاه کارنده به مبلغ 100 میلیون ریال بازای هر دستگاه، پرداخت تسهیلات کشت (سرمایه در گردش) 50 میلیون ریال بازای هر هکتار، تأمین سموم علفکش پیشرویشی و پسرویشی، تأمین نهاده کود شیمیایی پایه (ازته، فسفاته و پتاسه) و کود سرک (ازته) به کلیه مزارع بوده است موسوی اضافه کرد: تمامی موارد ذکر شده در حوزه تولید دانه‌های روغنی در کنار بارندگی‌های پیش رو باعث می‌شود بالغ بر 2 هزار و 100 تن تولید محصول داشته باشیم. انتهای پیام/ج.
عکس | برداشت گندم در شوشتر
12:59 - 16 اردیبهشت 1399

1 بازنشر
11 بازدید




1 پاسخ