پایان غم‌انگیز یک نشست شیرین...

شورای فرهنگ عمومی استان فارس درحالی‌که با یک مبحث شیرین در مورد زبان و ادبیات فارسی دنبال می‌شد که در نیمه‌های راه با یک خبر غم‌انگیز، تحت تأثیر قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، امشب در نشست شورای فرهنگ عمومی استان فارس که با دستور جلسه «راه‌کارهای توسعه زبان و ادبیات فارسی» دنبال می‌شد، در نیمه‌های راه با اعلام خبر فوت آیت‌الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت تأثیر قرار گرفته و همگان را این خبر ناگهانی شوکه کرد.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت توجه به گسترش زبان فارسی از منظر مقام معظم رهبری گفت: تأکید معظم‌له برای توجه به زبان فارسی و گسترش آن و نیازی که امروز در این زمینه احساس می‌شود، ما را بر این داشت که دستور کار این جلسه را «راهکارهای تقویت زبان فارسی» قرار دهیم و از نظرات اعضا در این مورد استفاده کنیم.در ادامه فرج‌الله خداپرستی یکی از استادان زبان‌شناسی دانشگاه شیراز با ارائه گزارشی از پیکره در دست تدوین خود در مورد لغات زبان فارسی گفت: پیکره زبان فارسی با 2 میلیارد و 600 میلیون واژه را در دست تدوین دارم که مراحل نهایی کار در حال طی شدن است و در آینده نزدیک در اختیار دوستداران زبان فارسی قرار خواهد گرفت.وی با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زبان فارسی اظهار داشت: به‌جرات می‌توان گفت که هیچ زبانی به‌اندازه زبان فارسی قدرت پویایی و زایش ندارد چراکه هر واژه می‌تواند، واژه‌های بسیاری را خلق کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: پیکره 2 میلیارد و 600 میلیونی زبان فارسی که توسط این‌جانب در دست تدوین است ازنظر حجمی هیچ اثری را مشابه آن نمی‌توان یافت و برای به سرانجام رسیدن این کار روزی 14 ساعت وقت گذاشتمخداپرستی همچنین خاطرنشان کرد: برای تهیه این پیکره تمام متون فارسی مورد خوانش و بررسی قرار گرفت، واژه‌های آن استخراج و فایل‌های متعددی ایجاد شد که به‌زودی این پیکره در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.در ادامه این نشست چند‌تن از اعضا پرسش‌هایی را پیرامون این پیکره مطرح کردند که خداپرستی به آن‌ها پاسخ داد، افزون‌بر اینکه تحقیقات ارزشمند یکی از اساتید حاضر در نشست درباره گویش‌های زبان فارسی مورد بررسی قرار گرفت و پس‌ از آن امام‌جمعه شیراز به ایراد سخن پرداخت.آیت‌الله اسدالله ایمانی در ابتدا با اشاره به خبری که از رسانه ملی در مورد فوت اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس تشخیص مصلحت نظام مطرح شد در همان لحظه پخش شد، اظهار داشت: دوست داشتم در مورد بحث شیرین‌ زبان فارسی بیشتر صحبت کنم اما با توجه به اتفاقی که افتاده به چند نکته اشاره‌کرده و سخن را کوتاه می‌کنم.وی با تشکر از استاد فرج‌الله خداپرستی به دلیل کار ارزشمند تهیه پیکره لغات زبان فارسی، گفت: تأمین و تهیه 2 میلیارد و 600 میلیون واژه کار سخت و طاقت‌فرسایی است که این کار افتخاری برای استان فارس محسوب می‌شود.
ایمانی ادامه داد: استان فارس برای داشتن چنین شخصیت‌هایی مانند استاد خداپرستی باید به خود ببالد که صادقانه به زبان و فرهنگ کهن این سرزمین خدمت می‌کنند و این اساتید حق بزرگی بر گردن جامعه دارندنماینده ولی‌فقیه در استان فارس اظهار داشت: پیشنهاد یکی از اعضا را برای تشکیل یک مجموعه ثابت در راستای تقویت زبان فارسی قبول دارم و این طرح را باید در قالب یک مصوبه اجرا کرد تا برکات آن برای همگان محفوظ بماند.امام‌جمعه شیراز در ادامه با اشاره به اهمیت زبان فارسی نیز گفت: امروز خانواده‌ها بچه‌های خود را به کلاس‌های زبان انگلیسی می‌فرستند درحالی‌که با افراطی که در این زمینه مشاهده می‌شود، فرزندان ما به‌نوعی با زبان فارسی بیگانه شده و از زبان مادری خود فاصله می‌گیرند.وی افزود: به‌ جای این‌ همه افراط در آموزش زبان انگلیسی، خانواده‌ها آموزش صحیح زبان فارسی را برای بچه‌ها عملی کنند و به‌عنوان زبان دوم به سراغ زبان‌های دیگر بروند نه اینکه از همان سه یا چهار سالگی طوری به آموزش زبان انگلیسی برای کودکان خود بپردازند که زبان فارسی و مادری آن‌ها زبان دوم قلمداد شود.امام‌جمعه شیراز در پایان خاطرنشان کرد: برای تقویت زبان فارسی باید دانشگاه شیراز فعال شود و بخش زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهد.
به گزارش فارس، سخنان امام‌جمعه شیراز در حالی مطرح می‌شد که خبر فوت ناگهانی آیت‌الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی به دلیل سکته قلبی، این نشست را تحت تأثیر خود قرار داده بود و در واقع این نشست که با بحث شیرین و جالب زبان‌شناسی و ادبیات فارسی، در ابتدای جلسه حاضران را مجذوب خود کرده بود، به دلیل این اتفاق ناگهانی، پایانی غم‌انگیز را تجربه کردانتهای پیام/2448/پ40/.
شورای فرهنگ عمومی
23:55 - 8 ژانویه 2017

1 بازنشر
2 بازدید



1 پاسخ