ایجاد شغل برای 120 بانوی روستایی توسط زن 60 ساله سنندجی

بانوی اهل روستای «نیر» از توابع سنندج با ایجاد شغل برای 120 بانوی روستایی امروز به عنوان یکی از کارآفرینان موفق استان کردستان بوده که برای ایجاد اشتغال بیشتر به کمک مسؤولان نیازمند است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، امروزه با توجه به پیشرفت علم و بالا رفتن سطح علمی جامعه شاهد پیشرفت‌های خوبی در زمینه‌های مختلفی هستیم اما با توجه به خروجی دانشگاه‌ها و مراکز علمی متاسفانه از لحاظ اشتغال در جامعه در موقعیت خوبی قرار نداریم و در کمتر خانه‌ای هست که حداقل یک تحصیل کرده بیکار نداشته باشیم.علی‌رغم مشکلات فراوانی که در زمینه تولید و بحث اشتغال وجود دارد بسیاری از افراد همت کرده و دلسوزانه با مشکلات تولید دست و پنجه نرم کرده و به جوانان کمک می‌کنند، به فکر تأسیس تعاونی می‌افتند تا بتوانند یک نفر بیشتر را مشغول به‌کار کنند و با تمرکز چند فعالیت در یک مکان از بهره‌وری بیشتری برخوردار شوند.خانم منبری یکی از کارآفرینان استان کردستان بوده که توانسته است کار خود را تا سطح ارتباط با 120 نفر گسترش ‌دهد، اما می‌گوید؛ اگر مسؤولان حمایت کنند، پیشرفت در تولیدات میسر خواهد شد.با این خانم کارآفرین گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید..فارس: ضمن معرفی خودتان، بفرمایید در چه زمینه‌ای فعالیت دارید؟فاطمه منبری هستم و در زمینه تولید انواع صنایع دستی کردستان که مخصوص لباس‌های کردی خانم‌ها است فعالیت می‌کنم.فارس: چند سال است در این حرفه مشغول هستید؟از دوران کودکی به کارهای هنری علاقه داشتم و پیگیر بودم و در چند سال گذشته با تشکیل یک تعاونی توانستم کارم را گسترش دهم و الان حدود 120 نفر با بنده ارتباط کاری دارند که به صورت مشاغل خانگی در ارتباط هستند.
فارس: چه محصولاتی تولید می‌کنید؟ دوخت انواع لباس کردی، بافندگی، منجوق‌دوزی، سوزن‌دوزی و....فارس: محصولات شما فقط در کردستان فروش دارد یا به جاهای دیگر هم صادر می‎کنید؟ما برای تمام کشور و حتی کشور عراق صادر کرده‎ایم اما متأسفانه بودجه نداریم که کارهای بزرگ احداث کنیم و الان در این مغازه مستأجر هستیم.فارس: با توجه به این میزان اشتغال‌زایی که شما داشته‎اید، آیا از طرف مسؤولین حمایت شده‌اید؟باید بگویم متأسفانه آنطور که باید حمایت نشدیم چون اگر حمایت کنند قطعاً می‌توانم پیشرفت خوبی داشته ‌باشم در حال حاضر من از جیب خودم حق نیروهایم را پرداخت می‌کنم و بیشتر اوقات جنس‌هایم در انبار می‌ماند.بازار فروش و تسهیل بازار صادرات از جمله مشکلاتی است که پیش روی ماست، اگر تسهیلات ارزان قیمت دریافت کنیم بسیار خوب می‌شود الان چند نفر دانشجو هم  دارند با ما کار می‌کنند ولی متاسفانه حمایت نمی‌شویم.فارس: آیا در نمایشگاهی شرکت داشته‌اید؟ما تقریباً در تمام نمایشگاه‌ها چه در داخل سنندج و استان و چه در استان‌های دیگر از جمله تهران، اصفهان و استان‌های دیگری شرکت کرده‌ایم.فارس: استقبال هموطنان را از صنایع دستی کردستان چگونه می‌بینید؟تاکنون بسیار خوب بوده و امیدوارم بیشتر حمایت کنند که بتوانیم در شهرهای مختلف مغازه بزنیم و حتی بتوانیم افراد بیشتری را مشغول به‌کار کنیم.
فارس: خانم منبری با توجه به سن و سالتان کار کردن برایتان سخت نیست؟نه اصلاً، شصت و چند سال سن دارم وقتی می‌بینم یک دانشجو، یک خانه‌دار به اقتصاد خانواده‌اش کمک می‌کند، لذت می‌برم، احساس خوبی دارم و کار کردن غیرت می‌خواهد که خودم قبول کردم آدم تا سختی‌ها را نچشد به آسانی دست پیدا نمی‌کندفارس: اگر بخواهید صحبتی با خانم‌های خانه‌دار و محصل داشته باشید، به آنها چه می‎گویید؟به تمام خانم‌ها می‌گویم که کارکردن عیب نیست تا می‌توانند کار کنند ما آموزش می‌دهیم که بتوانند برای خودشان درآمد داشته ‌باشند و از زندگی لذت ببرند و خانم‌های دانشجو فعالیت داشته‌باشند چون واقعاً کار کردن لذت دارد و آدم احساس خوبی پیدا می‌کند و زندگی زیباتر می‌شود.دکترای اقتصاد دانشگاه کردستان نیز معتقد است، چنین کارهایی که در قالب تعاونی و تمرکز چند فعالیت در یک مکان تشکیل می‌شوند سبب بهره‌وری و اشتغال‌زایی بیشتر وهم‌چنین رشد و توسعه سریع‌تر واحد می‌شود، البته باید هم حمایت مسوولین و هم حمایت مردم از طریق خرید از این واحدها صورت گیرد.حامد قادرزاده افزود: صادرات یکی از اساسی‌ترین راه کمک به اقتصاد کشور و خروج از اقتصاد نفتی است است و حمایت بخش دولتی می‌تواند زمینه صادرات صنایع دستی کردستان مخصوصا به بازارهای اروپایی را فراهم کند.
به گفته این استاد اقتصاد دانشگاه کردستان، رشد اقتصاد غیرنفتی با انجام این کارها و توسعه کارگاه‌های مختلف انجام‌پذیراست و امیدواریم مسوولین حمایت‌های لازم را داشته ‌باشند تا در کنار توسعه این کارگاه‌ها، انگیزه بهتر و بیشتری در قشر جوان نیز ایجاد شود تا شاهد شکوفایی اقتصادی بیشتری باشیم و فعالیت خانم منبری که با کهولت سن دست به ایجاد چنین کاری زده‌اند و به اقتصاد شهر و استان کمک می‌کنند، قابل تحسین استوی تصریح کرد: تحقق این آرمان که ما بتوانیم کمترین آمار بیکاری را در سطح استان داشته باشیم محقق نمی‌شود مگر اینکه تمام هموطنان از تولیدات داخلی حمایت کنند و از حوزه صنایع دستی که بخشی از فرهنگ و تمدن ما است حمایت کنیم تا کارگاه‌های تولیدی با نیروی کار بیشتری فعالیت داشته‌ باشند و این واحدها که برای جوانان تأمین درآمد می‌کنند به سمت ورشکستگی نروند.انتهای پیام/79001/ت30.
مشاغل خانگی
09:42 - 12 دی 1395

1 بازنشر
0 بازدید




1 پاسخ