نقش اساسی تعامل خانواده و آموزش و پرورش در شکل‌گیری جامعه پویا

معلم برگزیده ورامین با اشاره به نقش کانون خانواده و آموزش و پرورش در پویایی جامعه گفت: تعامل خانواده و آموزش و پرورش می‌تواند در شکل‌گیری جامعه پویا نقش اساسی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، فاطمه قندالی دبیر ورامینی که پس از گذشت 11 سال از فعالیتش در آموزش و پرورش شهرستان ورامین، فروردین ماه امسال به‌عنوان پژوهشگر برگزیده جشنواره نوجوان سالم شهرستان‌های استان تهران با ارائه اثر پژوهشی خود با عنوان «تأثیر بازی‌های رایانه‌ای بر روحیه پرخاشگر و خشونت دختران دبیرستان دوره دوم متوسطه شهر ورامین» توانست به‌عنوان پژوهشگر برتر حوزه سلامت انتخاب شود، در آستانه روز معلم، در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران، به بررسی وضعیت پژوهشی در مدارس پرداخت.پژوهش می‌تواند به‌عنوان کلید ارزیابی و سنجش آموخته‌های دانش‌آموزان در ساختار آموزش و پرورش به کار رودفاطمه قندالی که در حال حاضر پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد زیست شناسی در جایگاه معاون آموزشی هنرستان ام‌البنین (س) شهر ورامین به ارائه خدمات آموزشی می‌پردازد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران پیرامون جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش اظهار داشت: پژوهش می‌تواند به عنوان کلید ارزیابی و سنجش آموخته‌های دانش‌آموزان در ساختار آموزش و پرورش به‌کار رود و میزان یاددهی و یادگیری و ده‌ها مورد دیگر را مورد بررسی قرار دهد.
جایگاه پژوهش باید در سیاستگذاری‌های کلان آموزش و پرورش تثبیت شودوی در ادامه، ضمن مهم ارزیابی ساختن جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش، این امر را یکی از مهم‌ترین ابزارهای کلیدی در جهت ارتقای سطح روحیه پژوهندگی در دانش‌آموزان برشمرد و ضمن تأکید بر این امر که جایگاه پژوهش باید در سیاستگذاری‌های کلان آموزش و پرورش تثبیت شود، گفت: پژوهشگری باید در سیاستگذاری‌های کلان آموزش و پرورش رویکرد تمام مسئولان، کارکنان، دبیران حاکم باشد و اگر محور تمام فعالیت‌های آموزشی بر پایه تحقیق و مطالعه پژوهش استوار شود، آنگاه است که دانش‌آموزان هم به این امر مهم خواهند پرداختاین دبیر برگزیده، برگزاری جشنواره‌های بزرگ پژوهشی دانش‌آموزی در سطوح مختلف، از جمله منطقه‌ای، استانی و کشوری را در ایجاد انگیزه در جهت تقویت روحیه پژوهشگری در میان دانش‌آموزان بسیار مؤثر و سازنده ارزیابی و تصریح کرد: برگزاری این‌گونه برنامه‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی در ایجاد رقابت و ارتقای سطح کمی و کیفی پژوهش در دانش‌آموزان داشته باشد چرا که برای تداوم و پایداری روحیه پژوهشگری نیاز به ایجاد انگیزه بوده و ضروری است که کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند مورد توجه خاصی قرار گیرند تا بتوانند فرهنگ پژوهش را بیش از پیش گسترش دهند.
انسان نیاز به ترغیب و تشویق دارد تا انگیزه پیدا کندوی تشویق و توجه را یکی از مهم‌ترین و کارسازترین ابزارها در جهت تقویت روحیه پژوهشگری در آموزش و پرورش دانست و خاطرنشان کرد: حتی خدای متعال هم بعد خلقت انسان به آفرینش خود احسنت گفت و این امر یعنی این که انسان در هر سن و برهه‌ای نیاز به ترغیب و تشویق دارد تا انگیزه بیشتری پیدا کند و به اهداف متعالی‌تر نزد خدا دست یابداین پژوهشگر برگزیده در ادامه گفت‌گو با فارس، رسانه‌ها را مروج و مبلغ فرهنگ سلامت مبتنی بر ارزش‌های اسلامی دانست و گفت: رسانه‌ها با ترویج فرهنگ صحیح، می توانند نقش مهمی در میان عموم افراد جامعه در حوزه سلامت داشته و اقشار جامعه را با ابعاد مختلف در عرصه سلامت آشنا کنند و به آن قوت ببخشند.
نمی‌توان از تاثیر شگرف تکنولوژی در زندگی امروز چشم پوشیداین دبیر ورامینی در ادامه، ضمن تأکید بر جایگاه اجتناب ناپذیر و گسترده شبکه‌های اجتماعی در میان خانواده‌های امروزی، افزود: واضح است که نمی‌توان از تاثیر شگرف تکنولوژی در زندگی امروز چشم پوشید، بنابراین خانواده‌ها باید با یک برنامه‌ریزی عملی دقیق و همه جانبه باید با نوجوان همگام شده و فرصت‌ها و تهدیدهای این شبکه‌ها را شناسایی کرده و دست اندرکاران تصمیم‌گیری‌های کلان در جامعه نیز با دادن آگاهی‌ها و آموزش‌های لازم و کاربردی، استفاده از این شبکه‌ها و یا هر نوع وسیله مجازی در مسیر صحیح را برای عموم اقشار جامعه تبیین کرده و در عین حال نباید قدرت اختیار و تصمیم‌گیری از فرزندان سلب شود، چرا که اگر مورد بی‌احترامی قرار بگیرند حس کنجکاوی و پژوهشگری در آنان سرکوب می‌شودوی ادامه داد: اگر مطالبی که بیان شد، درست و اصولی به وقوع بپیوندد، دیگر شکافی بین فرزندان و خانواده‌ها رخ نمی‌دهد دیگر هیچ ابزاری تهدید نیست، بلکه یک فرصت مطلوب است که می‌توان از این ظرفیت در جهت هدایت دانش‌آموزان در مسیر اهداف متعالی دین مبین اسلام قدم برداشت.
تعامل خانواده و آموزش و پرورش می‌تواند در شکل‌گیری جامعه پویا نقش اساسی داشته باشدقندالی در ادامه این گفت‌وگو، خانواده را مهم‌ترین رکن هر جامعه دانست که تربیت فرد در آن شکل می‌گیرد و در همین راستا تصریح کرد: تعامل خانواده و آموزش و پرورش می‌تواند در جهت بهبود وضعیت اجتماعی دانش‌آموزان و شکل‌گیری یک جامعه پویا نقش اساسی داشته باشد، در این راستا، می‌توان با بهره‌گیری از منابع متعدد یادگیری، از جمله برگزاری جلسات مداوم و پویای آموزش خانواده در مدارس و تمام ارگان‌های دولتی و غیر دولتی، تعامل آموزش و پرورش و خانواده را به یک فرهنگ بی‌بدیل مبدل ساخته و این آرمان را به ثمر رساندگرایش به ابزارهای روز و استفاده از تکنولوژی حس پژوهش را در میان دانش‌آموزان برمی‌انگیزداین پژوهشگر برگزیده ورامینی در ادامه، گرایش روزافزون دانش‌آموزان به برنامه‌های کاربردی در وسایل ارتباطی از جمله تلفن همراه را یکی از مسائل اجتناب‌ناپذیر روز برشمرد و در همین راستا، نقش تولیدکنندگان محتوای الکترونیک در انتقال و اشاعه این فرهنگ از طریق ابزار روز در میان نسل جوان را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: تنوع و جذابیت تولیدات الکترونیکی عصر حاضر بسیار بالا بوده و از طرفی تنوع یادگیری و حس کنجکاوی در دانش‌آموزان بسیار زیاد است، بنابراین می‌توان این ابزار و حتی ابزارهای مدرن‌تر به‌عنوان یک وسیله مهم در ترویج و اشاعه فرهنگ سلامت مورد استفاده قرار گیرد.
باید دانش‌آموزان را با منابع سرشار دین مبین اسلام آشنا ساختقندالی که در جشنواره نوجوان سالم شهرستان‌های استان تهران در سال جاری حائز رتبه برتر شده است، نوجوان سالم را فردی دانست که از تمام ابعاد جسمی، روحی فکری و روانی در سلامت اسلامی و دارای صفات خداپسندانه است، و در همین راستا گفت: ما در دین اسلام منابع بسیار غنی در این زمینه داریم و امروزه به صراحت می‌بینیم که جوامع غربی و غیر غربی نیز، امروزه با تحقیق و پژوهش به نتایجی دست یافته‌اند که قرن‌ها پیش از این پیامبر مکرم اسلام (ع) و ائمه شریف معصوم علیهم‌السلام به خوبی به آن‌ها اشاره کرده‌اندوی در ادامه ضمن تأکید بر این امر که برای تثبیت این اهداف دانش‌آموزان را با این منابع آشنا ساخت تا ضمن فراگیری دانش مربوطه نسبت به مسایل اسلامی در این حوزه به تفکر بیشتری بپردازند و انگیزه لازم را به‌دست آورند، افزود: این دانش‌آموزان را در عین حمایت، باید یاری کرد تا خود به نتایج نهفته در سخنان رسول خدا (ص) و امامان علیهم‌السلام که برگرفته از سخن خداست برسند.تفکرات منفی می‌تواند سبب بروز رفتارهای نا‌به‌هنجار و ضد اجتماعی شودپژوهشگر برگزیده جشنواره نوجوان سالم، در ادامه، رفتارهای انسان را زاییده تفکرات وی دانست و اظهار داشت: تفکرات منفی می‌تواند سبب بروز بسیاری از رفتارهای نا‌به‌هنجار و ضد اجتماعی شود و در این زمینه، هر چه ذهن افراد دارای انرژی مثبت‌اندیشی باشند سلامت روان و سلامت جسمی آن‌ها تضمین خواهد شد.
این فرهنگی برگزیده، ضمن تأکید بر این امر که برای تربیت نسلی مثبت اندیش باید با توجه به محیط اطراف دانش‌آموزان آن‌ها را از عوامل تنش‌زا و عناصر مخل در سلامت فکری تخلیه کرد و بستری شاد و پویا فراهم تا در این بستر به شکوفایی ذهنی و رشد فکری برسند، خاطرنشان کرد: وقتی ذهنی پویا باشد و تفکرات مثبت در خود پرورش دهد، برای پاسخ سئوالات خود حتماً به پژوهش و تحقیق خواهد پرداخت و خودجوش به سمت پژوهشگری سوق خواهند یافت و در همین حین موفقیت همسالان برای یکدیگر الگو شده و این روحیه را به یکدیگر منتقل می‌کنند، چرا که همسالان از یکدیگر به خوبی حرف شنوی دارندشعار بیشتر از عمل در حوزه کمبودها در آموزش و پرورش خودنمایی می‌کند/در آغاز راه پژوهش هستیمقندالی در ادامه، با اشاره به کمبودها در حوزه پژوهش در آموزش و پرورش گفت: متأسفانه در این حوزه شعار بیشتر از عمل خودنمایی می‌کند و کمبود نگاه پژوهش محور، نبود بستر پژوهش، عدم انگیزه قوی و کمبود ابزارهای تشویقی برای پژوهشگران عدم تخصیص بودجه کافی در این حوزه، نبود یک انجمن مختص پژوهشگران برتر جهت استفاده از تجربیات آن‌ها، عدم استفاده از نیروهای توانمند پژوهش در حل مسائل آموزش و پرورش، از مهم‌ترین آسیب‌های پژوهش در آموزش و پرورش است؛ البته باید به این امر نیز توجه داشت که در سال‌های اخیر تلاش‌های خوبی صورت گرفته است اما هنوز آغاز راه پژوهش هستیم و تا رسیدن به نقطه مطلوب پژوهش به معنای واقعی و کاربردی راه زیاد داریم.
از طرح‌های پژوهشگران در آموزش و پرورش حمایت ویژه شودپژوهشگر برگزیده جشنواره نوجوان سالم در پایان تصریح کرد: مهمترین خواسته‌ام توجه ویژه مسئولان ذی‌ربط به حوزه پژوهش، استفاده از پژوهشگران برتر در حل چالش‌های آموزش و پرورش و حمایت ویژه از طرح‌های پژوهشی پژوهشگران استانتهای پیام/2462/ر30/کانال تلگرام سرپرستی خبرگزاری فارس در جنوب تهرانtelegram.me/joinchat/BOxrhj4jYGbJ7OgNMorHRw.
اطمه قندالی، معلم برگزیده ورامین//مصطفی هدایی//جنوب تهران
02:56 - 12 اردیبهشت 1395

1 بازنشر
25 بازدید




1 پاسخ