از بازار داغ صنایع دستی مازندران تا میزبانی شایسته از 22 استان + تصاویر

کاروان صنایع دستی کشور در پارک ملل ساری در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد و بازار فروش هر لحظه مانند شب عید گرم‌تر و داغ‌تر می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، همزمان با شروع طرح نوروزی برپایی نمایشگاه‌های صنایع دستی از برنامه‌هایی بوده که مسئولان مازندرانی برای رونق گردشگری در استان برنامه‌ریزی کردند.استقبال از هنرمندان صنایع دستی استان‌های کشور عیار نمایشگاه‌های صنایع دستی و به قولی نمایشگاه‌های بهاره در مازندران را بالا برد و با اقبال عمومی هم مواجه شد.پارک ملل که بر روی رودخانه تجن احداث شد سال گذشته جزیره‌ای در این فضای تفریحی توریستی تعبیه شد که به زیبایی رودخانه افزود و فضای گردشگری جدید را به شهر ساری اضافه کرد، این مکان تفریحی گزینه مناسبی برای محل برپایی نمایشگاه بهاره در مرکز مازندران بود که از سوی شهرداری ساری انتخاب شد.پارک ملل با توجه به قدمت حدود دو سال در نوع خود بی‌نظیر است و رقیب خوبی برای سی و سه پل اصفهان شده‌است و در ایام نوروز امسال در دل خود گردشگران داخلی و خارجی را جای داده است.علاوه بر گردشگران داخلی پاتوق تفریحی ورزشی هم برای شهروندان مرکز مازندران و شهرهای اطراف شده‌است و از طلوع خورشید تا پاسی از شب شاهد تردد بی‌وقفه زنان و مردانی است که بعد از یک روز کار مداوم در این فضای زیبا به استراحت می‌پردازند.نمایشگاه صنایع دستی در بوستان ملل خالی از لطف نبود و تحول خوبی را به‌منظور اقامت مسافران و گردشگران در مرکز مازندران ایجاد کرد و از ابتدای عید نوروز تا روزهای پایانی سال شاهد انبوه مسافران در بازدید از نمایشگاه بهاره در شهرستان ساری بودیم.
22 استان کشور که در نمایشگاه بهاره مرکز مازندران غرفه داشتند و آثار هنرمندان استان خود را برای فروش در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادند با ابراز رضایت از این دوره نمایشگاه صنایع دستی اذعان کردند که فضای نمایشگاهی سبب شد تا نسبت به سال‌های قبل فروش قابل توجهی داشته باشیم و حتی چندین دوره در مدت 12 روز غرفه را پر کنیم و یا سفارش‌های متعددی هم برای فروش اثر داشته باشیمیکی از بانوانی که به‌عنوان سرپرست خانوار معیشت خود را از طریق فروش صنایع دستی تأمین می‌کند از غرفه‌داران نمایشگاه بهاره در بوستان ملل بود و از سابقه 30 ساله خود در گلیم‌بافی سخن گفت و بیان کرد که تاکنون 700 نفر را در این رشته صنایع دستی آموزش داده و نیروهای ماهر در گلیم‌بافی با استفاده از امرار معاش از تولیدات خود کارآفرین شدند و به فعالیت آموزشی هم می‌پردازند.این بانوی سرپرست خانوار با ابراز خرسندی از میزان فروش تولیدات صنایع دستی در محل نمایشگاه بهاره معتقد بود که وجود صنایع دستی باکیفیت، محل نمایشگاهی و تنوع در تولیدات صنایع دستی سبب استقبال شهروندان بومی و غیربومی از نمایشگاه شده‌است.نمایشگاه بهاره در بوستان ملل که از 10 صبح  تا 22 شب برای بازدیدکنندگان آماده است هر روز میزبان طرف‌داران صنایع دستی بوده  و این‌گونه نمایشگاه‌ها به رونق اقتصادی داخلی هم کمک می‌کند.
فلزکاری هم از دیگر رشته‌های صنایع دستی است و بازار ویژه خود را دارد و در کنار میناکاری طرفداران زیادی پیدا کرده است و در این نمایشگاه هم خانمی میان‌سال غرفه‌دار بوده و اهل تهران و با توجه به رشته تحصیلی، صنعتگر قلم‌زنی و فارغ‌التحصیل دانشگاه کاشان بود و نمایشگاه این دوره را فوق‌العاده موفق دانست و از بازار شب عید ابراز رضایت کردکبری عابدی استقبال مردم از نمایشگاه صنایع دستی را مناسب دانست و معتقد بود به‌دلیل بالا بودن قیمت تولیدات داخل و پایین بودن قدرت خرید، اغلب مردم بازدیدکننده این نمایشگاه هستند و متقاضیان صنایع دستی افراد خاصی هستند که ارزش کار تولید دست را می‌دانند.چرم‌دوزی نیز از دیگر صنایع دستی در عرصه جهانی است که جایگاه ویژه‌ای دارد و در نمایشگاه بهاره مرکز مازندران کیف، کت، ساک دستی چرم غرفه ویژه بوده و مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می‌گرفت و خرید و فروش هم در این غرفه عالی بود.مسئول غرفه چرم معتقد بود که در مدت 12 روز از فروش و بازدید مردم و مسافران در ساری رضایت داشت اما تبلیغات محیطی را برای هدایت به نمایشگاه بسیار ضعیف دانست.وقتی از غرفه‌داران پرسیدم چرا لوازم صنایع دستی گران است و با استقبال کمی برای خرید از سوی مردم مواجه هستید، اظهار کردند که مردم بیشتر به‌دنبال وسایل ارزان‌قیمت هستند و وسایل چینی با قیمت ارزان وارد بازار شده و مردم بیشتر از بدل استفاده می‌کنند و شناخت مردم از اصالت صنایع دستی ضعیف است.
صنعتگران هنرهای دستی معتقد بودند که دولت باید توجه ویژه‌ای به صنایع دستی داشته باشد تا در تولید صنایع‌دستی انگیزه ایجاد شودبرخی دیگر از صنعتگران حمایت دولت از صنعتگران را ناقص عنوان کردند و اظهار کردند که تنها وام خوداشتغالی سبب کارآفرینی نمی‌شود بازار خرید و فروش هم باید از سوی دولت ایجاد شود.به‌ عنوان مثال بخشی از بن خرید کارمندان دولت برای خرید صنایع دستی اختصاص یابد تا تولیدات دست هموطنان وارد خانه ایرانیان شود.برخی دیگر از غرفه‌داران حاضر در نمایشگاه علت گرانی صنایع دستی در کشور را قیمت تمام‌شده تولید داخل دانستند و معتقد بودند به‌طور مثال، برای طراحی روی بشقاب سفالی رنگی و ساک دستی که خریداری می‌شود به نسبت قیمت رنگ مصرف‌شده، هزینه کوره حرارت و اجرت کارمزد بیش از 50 هزار تومان صرف می‌شود و کمتر افرادی هستند که برای یک بشقاب این‌ همه هزینه کنند.برخی از غرفه‌داران مانند کار چوب، تکه‌دوزی، منبت‌کاری، تابلو فرش، ساک دستی و ... قدرت خرید مردم در این دوره از نمایشگاه را بالا دانستند و اظهار کردند که محل نمایشگاهی تأثیر زیادی در افراد بازدیدکننده از نمایشگاه داشت.معاون عمرانی استاندار مازندران نیز در ستاد خدمات سفر استان اعلام کرده بود که فعالیت نمایشگاه صنایع دستی و استقبال مردم از تولیدات داخل نشان از رونق اقتصادی در کشور و مازندران است.علی نبیان اظهار کرد: از ابتدای طرح نوروزی و شروع نمایشگاه‌های بهاره تا دهم فروردین امسال 5 میلیارد تومان فروش صنایع دستی در مازندران صورت گرفت.
وی به تحقق اقتصاد مقاومتی از ابتدای امسال در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: برای رونق اقتصادی نمایشگاه‌های صنایع دستی در مازندران باید استمرار یابدمعاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز گفت: وجود استان‌های نامدار در صنایع دستی سبب افزایش کیفیت نمایشگاه‌های بهاره در مازندران شد.سیدرحیم موسوی پارک ملل را موقعیت مناسب گردشگری در مازندران دانست و افزود: محل نمایشگاهی سبب شد تا از نمایشگاه صنایع دستی در مرکز مازندران استقبال شود.وی با بیان اینکه فضای ظهور برای 34 هنرمند مازندران فراهم شد تا تولیدات صنایع دستی را برای بازدید در نمایشگاه به نمایش بگذارند، افزود: فضایی فراهم شد تا سوغات مازندران هم در نمایشگاه صنایع دستی جایگاهی پیدا کند و مورد استقبال مسافران و گردشگران قرار گرفت.به گزارش فارس، حال که دوازدهمین روز از سال نو سپری شد همچنان کاروان صنایع دستی کشور در جزیره ملل در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد و بازار فروش هر لحظه مانند شب عید گرم‌تر و داغ‌تر می‌شود و حتی مردم مازندران معتقدند که جای نمایشگاه دائمی صنایع دستی در مرکز استان خالی است.نمایشگاه صنایع دستی مازندران تا پایان روز سیزدهم فروردین در پارک ملل دایر است.انتهای پیام/86006/ذ40/ث3001.
بازارچه صنایع دستی در منطقه آزاد انزلی
07:10 - 13 فروردین 1395

1 بازنشر
51 بازدید




1 پاسخ