ادامه روند تغذیه سنتی مستلزم زندگی به شیوه گذشتگان است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: عده‌ای بر این باورند که موادغذایی سنتی نظیر لبنیات،‌ روغن و ... در گذشته استفاده می‌شد و مشکل‌ساز نبود اما واقعیت این است که استفاده از این موادغذایی در زندگی صنعتی امروز مشکل‌ساز است.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، آزاده نجارزاده، عصر امروز در نشستی خبری اظهار داشت: قند، چربی و نمک، سه ماده‌ای هستند که اگر در تغذیه کنترل شوند، بسیاری از بیماری‌ها خود به خود مهار می‌شوند. وی عنوان کرد: مردم در برهه کنونی، نیازمند سواد تغذیه‌ای هستند و سواد تغذیه‌ای مردم باید بالا برود زیرا در این صورت است که اگر فرآورده‌های غذایی غیرمفید نیز تولید شود، آنها بر اساس نیاز بدن مصرف کرده و سلامت خود را در اولویت قرار می‌دهند. نجارزاده خاطر نشان کرد: امروز عده‌ای از مردم تمایل به استفاده از برخی موادغذایی به شکل سنتی و قدیمی دارند به عنوان نمونه تمایل به استفاده از روغن‌های حیوانی یا موادلبنی چرب دارند و همواره نیز بر این باورند که گذشتگان از این موادغذایی مصرف می‌کردند و در سلامت به سر می‌بردند. وی عنوان کرد: این امر در حالی مطرح می‌شود که شیوه زندگی ما به هیچ وجه مانند گذشتگان نیست و در شرایطی که تمایل به استفاده از غذاهای چرب، شور و شیرین با کالری بالا داریم، همه زندگی ما به صورت ماشینی است و تحرک زندگی‌های امروز مانند گذشته نیست. نجارزاده با تاکید بر اینکه این دیدگاه‌ها باید اصلاح شود ضمن اینکه سواد تغذیه‌ای مردم نیز باید بالا برود، تصریح کرد: مردم باید با توجه به شرایط زندگی، بدنی و اجتماعی خود قدرت انتخاب داشته باشند اما باید این انتخاب بر اساس آگاهی و سواد انجام شود در غیر این‌صورت دچار بیماری‌های متعدد خواهند شد.
وی تاکید کرد: باید از مصرف قندهای ساده نظیر قند و شکر معمولی کاسته شود و مردم به سمت قندهای پلی‌ساکاریتی بروند که اثرات چاق‌کنندگی کمتری دارند و قند خون را به شکل ناگهانی افزایش نمی‌دهند. نجارزاده در مورد مصرف چربی و نمک نیز عنوان کرد: میزان مصرف نمک باید کاهش یابد و نمک بر سر سفره‌ها باید حذف شود و همان مقدار اندک نیز باید از نمک یددار استفاده شود. انتهای پیام/2464/ش30/د1000
لبنیات
21:00 - 22 دی 1394

1 بازنشر
23 بازدید



1 پاسخ