دوره آموزشی کشوری گروه درمانی در اراک برگزار شد

دوره آموزشی کشوری گروه درمانی با حضور مدیرکل، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی و روانشناسان مراکز اورژانس اجتماعی سراسر کشور به میزبانی اراک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مدیرکل بهزیستی استان مرکزی پیش از ظهر امروز در دوره آموزشی گروه درمانی گفت: گروه‌ درمانی یا روان‌درمانی گروهی، به معنای به کار بردن روش‌های روان‌درمانی بر روی یک گروه، به منظور بهره‌گیری از تاثیر متقابل اعضای گروه بر همدیگر است. بهروز رفیعی افزود: گروه ‌درمانی ممکن است به تنهایی یا توأم با روان‌درمانی فردی و سایر انواع درمان‌های روان‌پزشکی مورد استفاده قرار ‌گیرد. وی تصریح کرد: گروه ‌درمانی، یک فرآیند روانی است که در آن یک متخصص آموزش دیده، با استفاده از تعامل هیجانی گروه‌های کوچک و بسیار حساب شده، سعی می‌کند مشکلات شخصیتی افراد را اصلاح کند. مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه در گروه درمانی روانشناس به جای تمرکز بر روی یک فرد و مشکلات مختص به وی با یک گروه و یا چندین نفر سر و کار دارد، ادامه داد: در این گروه هر یک از اعضا مشکلات خود را در گروه مطرح می‌کنند، بازخورد و مشکلات دیگر اعضا را نیز می‌شنوند و در مورد آنها نظر، احساسات و افکار خود را بیان می‌کنند. وی افزود: در نتیجه این تعاملات، اعضای گروه در روند ایجاد تغییرات به یکدیگر کمک می‌کنند و روانشناس نیز به عنوان عضو تسهیل‌گر و بی‌طرف مسائل گروه را در مسیر مناسب و تا رسیدن به بینش هر یک از اعضا نسبت به مشکل خود هدایت می‌کند. رفیعی افزود: انسان‌ها در گروه‌های اجتماعی متنوعی زندگی می‌کنند و فعال هستند، در این شرایط عجیب نیست که بسیاری از مسائل احساسی و عاطفی آنها از روابط مخدوش شده این گروه‌ها ناشی می‌شود.
وی ادامه داد: با پی بردن به اهمیت روز‌افزون روابط اجتماعی و میان فردی در سال‌های اخیر به جای توجه به عوامل درون شخصی توجه به عوامل حاکم میان افراد گروه‌های اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است و بر این اساس در محیط بیمارستان‌های روانی، کلینیک‌ها، دفاتر مشاوره و روان‌درمانی و ... به شکل‌بندی‌های گروهی توجه خاص مبذول می‌شود. رفیعی افزود: مشکلات و مسائلی که با استفاده از گروه درمانی قابل حل هستند گسترش وسیعی دارند، از جمله مشکلات مرتبط به خود انگاره، نداشتن احساس هویت و عزت نفس، ناتوانی در کنترل احساسات، پرخاشگری، روابط اجتماعی نامناسب، ناراحتی در مجمع، ناتوانی در اعتماد به دیگران، وابستگی شدید به دیگران و... افرادی که تحت گروه درمانی قرار می‌گیرند باید از انگیزه لازم برخوردار باشند، میل به تغییر داشته باشند و در راستای رسیدن به این هدف بکوشند. وی ادامه داد: ورود به برنامه گروه درمانی باید داوطلبانه باشد و بیمار به صرف توصیه دوستان و اقوام و مسئولان روان‌درمانی به این کار وادار نشود، بیمار باید به گروه درمانی معتقد باشد و آن را یک شیوه درمانی درست و مناسب بداند و معتقد باشد که گروه نیازهای او را برآورده می‌سازد و مفید واقع می‌شود.
رفیعی در ادامه افزود: در این دوره سه روزه که با حضور 45 نفر از روانشناسان مراکز اورژانس اجتماعی سراسر کشور و کارشناسان دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و کارشناسان دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی حوزه اجتماعی استان در حال برگزاری است، شرکت‌کنندگان سر فصل‌های تعیین شده در خصوص گروه درمانی، خانواده درمانی، مشاوره گروهی و چگونگی ارتقا و کیفیت این خدمات به جامعه هدف را زیر نظر محمد علی رحمانی استاد دکترای دانشگاه آزاد اسلامی مازندران فرا می‌گیرند. انتهای پیام/87012/ط30/د1000
بهزیستی
13:45 - 18 شهریور 1394

1 إعادة النشر
18 من المشاهدات


1 الإجابة