شیوع بیماری وبا و آنفلوآنزا در همدان صحت ندارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: انتشار اخبار کذب مبنی بر شیوع بیماری وبا و آنفلوآنزا در همدان تبعاتی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حسین عرفانی ظهر امروز در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت مواد غذایی با اشاره به شایعات اخیر در خصوص شیوع بیماری وبا و آنفلوآنزا در استان، اظهار کرد: طی پنج‌شنبه هفته گذشته انتشار شایعه‌ای توسط یکی از جراید در خصوص شیوع بیماری وبا در استان باعث نگرانی مردم شده است.وی با بیان اینکه انتشار اخبار کذب تبعاتی را به دنبال خواهد داشت، خواستار همکاری رسانه‌ها در خصوص شفاف‌سازی این موضوع شد.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای پاندمی در خصوص انتشار وبا در سال 93 بوده است، افزود: در یکی از استان‌ها اخیراً مواردی از این بیماری گزارش شده اما طغیان این بیماری در کشور کاملاً کنترل شده و نباید به شایعات توجه کرد.وی با بیان اینکه در سطح استان تا به امروز موارد مشکوک و مورد تأیید مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: اما در فصل گرما ابتلا به موارد اسهالی و روده‌ای با توجه به شرایط فصلی وجود دارد و خوشبختانه برای پیشگیری از این موضوع تمهیداتی نیز در نظر گرفته شده است.عرفانی با بیان اینکه پرونده بیماری آنفلوآنزا هیچ وقت بسته نشده است، افزود: اداره دامپزشکی استان متولی پیگیری و رسیدگی به بیماری آنفلوآنزاست و تاکنون بیماری با این عنوان در استان مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه مواردی از این بیماری در مزرعه پرورش مرغ و طیور استان شمالی گزارش شده است، افزود: سازمان دامپزشکی کشور این موضوع را مورد کنترل قرار داده و با وجود اینکه در استان مواردی گزارش نشده اما در این خصوص برنامه پیگیرانه از سوی اداره دامپزشکی در نظر گرفته شده استمعاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بحث مهاجرت پرندگان وحشی وجود ندارد، در ادامه گفت: ساختارسازی امکانات بیمارستانی نسبت به بیماری آنفلوآنزا در استان ایجاد شده است.وی با بیان اینکه از سال 88 تجهیزات اتاق‌های مراقبت از بیماری آنفلوآنزا در استان ایجاد شده است، گفت: در بیمارستان فرشچیان همدان، تویسرکان و کبودراهنگ این اتاق‌ها ایجاد شده و امیدواریم در سایر شهرستان‌ها نیز برخوردار از اتاق‌های ایزولاسیون باشیم.عرفانی در خصوص بیماری «تب کریمه کنگو» عنوان کرد: این بیماری ویروسی حاد خونریزی‌دهنده و از حیوان به انسان و از طریق تماس مستقیم با حیوان و کنه قابل انتقال است.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به تفاوت گیاه دارویی با داروی گیاهی، تصریح کرد: گیاه دارویی در عطاری‌ها قابلیت فروش دارد اما فروش داروی گیاهی باید توسط دانش‌آموختگان و با مجوز صورت گیرد.وی با اشاره به اینکه اقدام عطاری‌ها در فروش مواد غیر قانونی، دخالت در درمان و جرم است، افزود: فروش داروی گیاهی در صلاحیت عطاری‌ها نیست.
عرفانی با اشاره به اهمیت توریسم سلامت، افزود: ایران اسلامی از لحاظ طبابت حرف زیادی برای گفتن در دنیا دارد و قابلیت استان در این زمینه بسیار استمدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به اینکه بیش از 300 گونه گیاهی در استان شناخته شده که می‌تواند در رونق گردشگری همدان نقش مهمی داشته باشد، افزود: 15 بیمارستان دانشگاهی و 6 بیمارستان خصوصی با 3 هزار و 237 تخت و 3 مرکز جراحی محدود می‌تواند در رونق گردشگری استان موثر باشد.علی گودرزی با بیان اینکه در سال 93 شاهد پذیرش بیماران از کشورهای منطقه بودیم، گفت: چالش‌های گردشگری سلامت را می‌توان در فقدان برنامه‌ مدون گردشگری، کم‌توجهی دولت به حمایت از گردشگری پزشکی، کمبود زیرساخت‌های پایه‌ای و درمانی و... خلاصه کرد.انتهای پیام/89026/غ40/چ3000.
عرفانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان
15:21 - 10 تیر 1394

1 بازنشر
4 بازدید




1 پاسخ