شناسنامه‌های جلد قرمز همچنان معتبر هستند

مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه درباره وضعیت شناسنامه‌های قدیمی گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار جلد شناسنامه قدیمی (جلد قرمز) در سطح استان وجود دارد که هنوز تعویض نشده‌اند.
منصور عزیزی، مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، از تعیین تکلیف کارت‌های ملی معوق، اعتبار شناسنامه‌های قدیمی و روند اجرای طرح صدور گواهی انحصار وراثت در بستر سامانه سهیم خبر داد.وی با اشاره به وضعیت صدور کارت‌های ملی هوشمند، اظهار کرد: تمامی کارت‌های ملی افرادی که تا پایان سال ۱۴۰۲ درخواست خود را ثبت کرده‌اند صادر شده و در حال حاضر حدود هفت هزار کارت ملی در دفاتر پیشخوان دولت استان آماده تحویل به متقاضیان است.
مدیرکل ثبت احوال کرمانشاه از شهروندانی که تاکنون کارت ملی خود را دریافت نکرده‌اند خواست به محل ثبت درخواست خود مراجعه کنند و افزود: متقاضیان باید به دفتر پیشخوان یا اداره ثبت احوالی که درخواست خود را در آن ثبت کرده‌اند مراجعه کنند، زیرا در برخی موارد ممکن است به دلیل مغایرت مشخصات هویتی یا مشکلات مربوط به اثر انگشت، فرآیند صدور کارت متوقف شده باشد و نیاز به رفع نقص وجود داشته باشد.وی با بیان اینکه تأخیر چندساله در تحویل برخی کارت‌ها غیرمتعارف است، تصریح کرد: بررسی‌های لازم در این زمینه باید از سوی متقاضیان انجام شود تا در صورت وجود هرگونه مغایرت، مشکل برطرف شود.
عزیزی در ادامه، از تعهد سازمان ثبت احوال کشور برای تعیین تکلیف کارت‌های ملی خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، امیدواریم تمامی کارت‌های ملی درخواست‌شده، حتی درخواست‌های ثبت‌شده در سال جاری نیز حداکثر تا پایان مرداد یا شهریورماه به دست متقاضیان برسد.مدیرکل ثبت احوال کرمانشاه افزود: پس از ثبت فوت متوفی، حداکثر ظرف ۲۰ روز گواهی انحصار وراثت از طریق سامانه «سهیم» صادر و به وراث و ذی‌نفعان ابلاغ می‌شود. همچنین همزمان پیامک اطلاع‌رسانی نیز برای وراث ارسال خواهد شد.وی با اشاره به عملکرد استان در این حوزه گفت: تاکنون ۱۱ هزار و ۵۳۶ گواهی انحصار وراثت در استان کرمانشاه صادر شده که این آمار، کرمانشاه را در زمره استان‌های موفق کشور قرار داده است.
عزیزی خاطرنشان کرد: تمامی مراحل صدور و پیگیری گواهی انحصار وراثت به‌صورت الکترونیکی و از طریق سامانه سهیم انجام می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری شهروندان به ادارات ثبت احوال نیست.وی ادامه داد: البته در برخی موارد ممکن است درباره تعیین وراث یا میزان سهم‌الارث اختلاف یا مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت، وراث و ذی‌نفعان می‌توانند درخواست اصلاح را از طریق سامانه سهیم ثبت کنند. پس از بررسی کارشناسی و انجام اصلاحات لازم، نتیجه مجدداً از طریق سامانه به آنان ابلاغ خواهد شد.این نسخه با تیتر، لید، زیرتیتر و چینش حرفه‌ای خبر برای انتشار در خبرگزاری یا رسانه‌های رسمی تنظیم شده است.
مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه درباره وضعیت شناسنامه‌های قدیمی نیز، گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار جلد شناسنامه قدیمی (جلد قرمز) در سطح استان وجود دارد که هنوز تعویض نشده‌اند.وی افزود: با توجه به شرایط اخیر کشور و اولویت رسیدگی به افرادی که مدارک هویتی و سجلی خود را از دست داده‌اند، فعلاً تعویض شناسنامه‌های قدیمی در اولویت برنامه‌های اجرایی قرار ندارد.عزیزی تأکید کرد: شناسنامه‌های جلد قرمز همچنان دارای اعتبار قانونی هستند و شهروندان می‌توانند بدون نگرانی از آن‌ها استفاده کنند.

صدور بیش از ۱۱ هزار گواهی انحصار وراثت در کرمانشاه

وی در بخش دیگری از سخنان خود به واگذاری مسئولیت صدور گواهی انحصار وراثت به سازمان ثبت احوال اشاره کرد و گفت: بر اساس بند ۳ ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، از مردادماه سال گذشته تمامی امور مربوط به صدور گواهی انحصار وراثت از حوزه قوه قضائیه منفک و به سازمان ثبت احوال کشور واگذار شده است.
برای دسترسی سریع به خبر استان کرمانشاه، اخبار خود را از اینجا بخوانید.#ثبت‌ـ‌احوال#کارت‌ـ‌ملی#شناسنامه
08:04 - 28 خرداد 1405
جامعه
حقوقی و قضایی
کرمانشاه