۲۵ اردیبهشت ماه روز پاسداشت زبان فارسی

۲۵ اردیبهشت روزی است که فردوسی سرودن شاهنامه را بعد از ۳۰ سال به پایان رساند و به همین علت امروز روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نام گرفته است.
۱۵ MB
در شاهنامه ۳۰۰ شخصیت داستانی و ۴۸ پادشاه وجود دارد. در این اثر حماسی ۲۰۱ جنگ به تصویر کشیده شده است.سلطان محمود غزنوى بابت سرودن شاهنامه وعده‌ی ۵۰ هزار سكه طلا داده بود كه پس از حسادت وزير دربار، زير وعده زد و حتى به شاهنامه نگاه هم نكرد. سال‌ها بعد در حمله به هند وزيرش شعرى از شاهنامه خواند و سلطان از كارش پشيمان شد. هنگامى كه به غزنين رسيد ۶۰ هزار سكه طلا بار شتر براى فردوسى فرستاد؛ اما كاروان كه به دروازه‌ی شهر رسيد پيكر فردوسى را از دروازه‌ی ديگر شهر بيرون بردند.آرامگاه فردوسی امروزه در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهر مشهد، در مسیر عبوری به سمت کلات نادری و در نزدیکی شهر تاریخی طبران و بقعه‌ی تاریخی هارونیه قرار دارد.
رهبر_شهید انقلاب: نمی‌دانم شما آقایان چقدر با شاهنامه مأنوسید. من با شاهنامه مأنوسم. حکمت شاهنامه‌ی حکیم ابوالقاسم فردوسی، حکمت اوستایی نیست؛ حکمت قرآنی است. اگر کسی به شاهنامه دقت کند، خواهد دید فرودسی ایران را سروده، اما با دید یک مسلمان؛ آن هم یک مسلمان شیعه.
۲۵ اردیبهشت‌ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی گرامی‌باد.
13:58 - 25 اردیبهشت 1405
فرهنگ
تاریخ
کتاب و ادبیات

2 نقل قول5 واکنش
16٫6k بازدید