فارس من| طرح خروج از NPT در صف فعالیت‌های تقنینی مجلس

با ازسرگیری روند قانون‌گذاری در مجلس، طرح‌های مرتبط با خروج ایران از NPT در صف برای تائید هسئت رئیسه است. همزمان با ثبت پویشی در سامانه «فارس‌من» برای خروج کامل از این معاهده، برخی نمایندگان نیز از اولویت یافتن بررسی این طرح و لزوم تعیین تکلیف آن در صحن مجلس خبر می‌دهند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جمعی از مخاطبان در سامانه «فارس‌من» با ثبت پویشی، خواستار خروج کامل جمهوری اسلامی ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و پایان دادن به تمامی نظارت‌های فراتر از تعهدات پادمانی شده‌اند.ثبت‌کنندگان این پویش با اشاره به سابقه عضویت ایران در پیمان NPT و همکاری‌های گسترده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تأکید کرده‌اند که تداوم عضویت در این معاهده نه‌تنها نتوانسته منافع و امنیت ملی کشور را تأمین کند، بلکه به ابزاری برای اعمال فشارهای سیاسی، تشدید تحریم‌ها، آسیب به صنعت هسته‌ای و محدودسازی پیشرفت‌های علمی ایران تبدیل شده است.امضاکنندگان این مطالبه از مجلس شورای اسلامی خواسته‌اند با استناد به بند ۱۰ پیمان NPT، خروج کامل و غیرقابل بازگشت ایران از این معاهده را به تصویب برساند و تمامی نظارت‌های فراتر از چارچوب تعهدات پادمانی را متوقف کند. به باور آنان، این اقدام پاسخی متناسب به اقدامات خصمانه علیه برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود و می‌تواند زمینه تقویت استقلال، اقتدار و توسعه صنعت هسته‌ای کشور را فراهم کند.در همین راستا، پس از آغاز جنگ تحمیلی سوم، شماری از نمایندگان مجلس نیز طرح‌هایی با محوریت خروج ایران از NPT را در سامانه مجلس به ثبت رسانده‌اند؛ با این حال، به دلیل وقفه پنج‌ماهه در برگزاری جلسات علنی، امکان بررسی این طرح‌ها تاکنون فراهم نشده است.البته مهم‌ترین اقدام مجلس در ارتباط با موضوع NPT به سال گذشته بازمی‌گردد؛ زمانی که در میانه جنگ ۱۲ روزه، نمایندگان در جلسات رسمی، طرح «الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» را با ۲۲۱ رأی موافق از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر به تصویب رساندند.
بر اساس این قانون، دولت موظف شد، همکاری‌های خود با آژانس را تا زمان تحقق شرایط مشخصی به حالت تعلیق درآورد. مطابق مصوبه مجلس، ازسرگیری این همکاری‌ها منوط به احراز رعایت کامل حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران، تأمین امنیت تأسیسات و دانشمندان هسته‌ای و همچنین تضمین بهره‌مندی کامل جمهوری اسلامی ایران از حقوق مندرج در پیمان NPT، از جمله حق غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور، به تشخیص شورای عالی امنیت ملی است.این قانون همچنین تصریح می‌کند که هرگونه اقدام یا خودداری از اقدامی که به عدم اجرای کامل آن منجر شود، در صورتی که مشمول مجازات شدیدتری نباشد، جرم محسوب شده و مرتکبان به مجازات تعزیری درجه شش محکوم خواهند شد.با وجود وقفه پنج‌ماهه در فعالیت‌های تقنینی، نمایندگان در این مدت سازوکاری را به تصویب رساندند که امکانجلسات رسمی و قانون‌گذاری در شرایط اضطراری را فراهم می‌کند. اکنون و با بازگشت روند قانون‌گذاری به روال عادی، به گفته غلامحسین زارعی، دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس و از طراحان طرح سه‌فوریتی خروج ایران از NPT، این موضوع در زمره اولویت‌های مجلس قرار گرفته است.زارعی در گفت‌وگو با فارس در این باره گفت: قطعاً این طرح و سایر پیشنهادهای مشابه باید با قید اولویت با نظر هیئت رئیسه در دستور کار مجلس قرار گیرد.همچنین حجت‌السلام اخلاقی امیری، نماینده مشهد و از دیگر طراحان طرح خروج از NPT، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، نیز تاکید کرد: آمریکای جنایتکار با حمله ددمنشانه به ایران عزیز و با به شهادت رساندن رهبر و امام امت اسلامی، فرماندهان و شهروندان مظلوم ما، هستی نظام جمهوری اسلامی را هدف گرفته و رسما برای نابودی این نظام برخاسته است.
نماینده مشهد و کلات ادامه داد: آمریکا بارها و بارها تعهدات خویش را نقض کرده و مردم و کشور ما را از حقوق بین المللی خود محروم ساخته است، بنابراین وجهی برای باقی‌ماندن جمهوری اسلامی در پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای نمی‌ماند. در ماه‌های گذشته نیز نمایندگان مجلس، به‌ویژه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در مواضع مختلف بر ضرورت بازنگری در عضویت ایران در پیمان NPT و خروج از این معاهده تأکید کرده‌اند.اکنون طرح‌های مرتبط با خروج جمهوری اسلامی ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) در انتظار تصمیم هیئت‌رئیسه برای اعلام وصول قرار دارد. پس از اعلام وصول، این طرح‌ها وارد فرآیند بررسی در کمیسیون‌های تخصصی و سپس صحن علنی مجلس خواهند شد تا نمایندگان درباره سرنوشت نهایی آن تصمیم‌گیری کنند.پایان پیام/#هسته‌ای #انرژی_اتمی #جنگ #NPT #صحن #مصوبه #قانون #آمریکا #ایران #مجلس
14:06 - 31 تیر 1405
مجلس

4 بازنشر12 واکنش
71٫9k بازدید



22 پاسخ

@Soldier_of_Iran2 روز پیش
در پاسخ به
مگر طرح سه فوریتی نیست؟ دلیل معطل ماندن آن در صف چیست؟

تصویر نمایه‌ی ‌علی پورسینا‌
@Poorsina2 روز پیش
در پاسخ به
قالیباف و دوستان اگر بپسندن و رد نشه تمام طرح های اقتصادی سیاسی در صف میمونن و طرح تغییر رنگ چراغ های راهنمایی رانندگی در اولویت قرار میگیره

تصویر نمایه‌ی ‌عباس باقری‌
@user1708035729632 روز پیش
در پاسخ به
خدا لعنت و ذلیل کنه عواملی که اختیار خروج از ان پی تی دارن و انجام نمیدن بارها اژانس گزارشات دروغ و خلاف داده بارها هسته ای بمباران کردن با توجه به اینکه در مسیر صلح امیز بوده باید چه اتفاقی رقم بخوره از این ان پی تی مزخرف بیرون بیایید؟رژیم منحوس که جز ان پی تی نیست و معلوم نیست چقدر بمب اتم ساخته

تصویر نمایه‌ی ‌masoud payrow‌
@mika60202 روز پیش
در پاسخ به
اینم رفت برای چند سال دیگه....کاش یکم از سنا یا کنگره امریکا یاد میگرفتین این چیزارو

در پاسخ به
مگر ما مجلس قانون گذاری هم داریم من فکر میکردم فقط یک نفر هست اسمش رئیس مجلسه وهمه کاره ویک قوه تک نفره

@Hando12 روز پیش
در پاسخ به
متاسفانه فعلا به جای مجلسهیئت رئیسه در رأس امور است

در پاسخ به
همه اقدامات لازم را انجام دهید آنطوری که عضو NPT نیستید ولی در NPT روی کاغذ بمانید.

تصویر نمایه‌ی ‌علی راد‌
@Aliirani172 روز پیش
در پاسخ به
خروج از این سیرک و دستیابی به سلاح هسته ای هزینه اش هرچه هست باید بپردازیم و هر چه بلدیم به کار بگیریم.این وظیفه ملی ماست امروز روز برای ایران.باقی حرف مفت است

تصویر نمایه‌ی ‌مهدی سلیمی‌
@user1749907262782 روز پیش
در پاسخ به
قبل از ساخت و تست گرم بمب اتمی خروج از ان پی تی هیچ منفعتی برای ایران ندارد و فقط دست چین و روسیه را در مقابل غربیها برای اجماع جهانی علیه ایران میبندد اول ساخت بمب اتم بعد خروج از ان پی تی #فقط_یک_عدد

@user1784128562442 روز پیش
در پاسخ به
از NPT خارج شويد و شرط ماندن را بازرسی از اسرائیل و خلع سلاح هسته‌ای کامل در خاورمیانه میانه بگذاريد، قبل از خروج از ان پی تی لطفااا فتوای رهبر شهيد را با فتوای جدیدی جايگزين کنید،دشمن از حسن نیت و شرافت رهبر سواستفاده کرده است و به کشور ما حمله شده است،آن فتوا در زمان صلح و برای جلوگيري از جنگ بود

در پاسخ به
از NpT خارج شوید ( از طرف یک ایرانی وطن پرست) و دست این کروسی جاسوس را از ایران قطع کنید ........

تصویر نمایه‌ی ‌Serab Komar‌
@Serabkomar2 روز پیش
در پاسخ به
تقنینی دیگر چه صیغه ای است.سه فوریتی بزنید و رای گیری کنید.

تصویر نمایه‌ی ‌یا حسین شهید‌
در پاسخ به
اگه امکان ساخت سلاح هسته ای هست (که هست) خواهشا کوتاهی نکنید. باور کنید خیلی از منتقدین و مخالفین منصف نظام هم که ایران را دوست دارن در این شرایط مخالف داشتن سلاح هسته ای نیستن.

@user1770061671122 روز پیش
در پاسخ به
شاید ان پی تی از ما بیاد بیرون.تا ما از ان پی تی بیام بیرون.سازمان ان پی تی بی خاصیت شده. نه پول میده نه محکم میکنه.پاپیچت هم هست.فقط ها جلو دوست میگی من ان پی تی هستم.همین..‌.مثلمنع اشاعه هسته‌ای.اسم داره به دردی نمی خوره.

@IR4MT2 روز پیش
در پاسخ به
اگر میخوایید مجلسی که دیگر در راس نیست را سر جایش یعنی راس امور قرار بدید، #خروج_npt را اجرایی کنید. بیشتر از این حیثیت مجلس که لکه دار شده را از بین نبرید.

در پاسخ به
قالیباف عزیز! خطابم به شخص شماست! از NPT فورا خارج شوید! و اگر دنبال توجیه میگردی، اعلام کن هر وقت اسراییل به آن پیوست، مانیز در باره پیوستن دوباره، فکر میکنیم! دیگر اینکه عوارض تنگه هرمز (یا هر نام دیگر) را تصویب کنید و کاری به عمان و ... نداشته باشید! اینقدر مماشات نکنید! ما را خسته نکنید!

@user1709105851222 روز پیش
ک شما اهل این حرف ها نیستید الکی مردم رو فریب ندهید!! مگه خروج از NPT چقدر زمان میبره که از این ۵ ماهه ازش خارج نشدید ؟! ترامپ فقط یه ثانیه اونم با یه امضا از برجام خارج شد تمام شما هم با یه امضا از NPT خارج بشید تمام میشه میره این همه معطل کردن و بازی دراوردن برای چیه؟!!!!!

@user1775835615702 روز پیش
در پاسخ به
ماندن در ان پی تی یعنی پذیرش ننگ و ذلت....

@user178138844932 روز پیش
در پاسخ به
مسخره ست که با وجود بمباران و تهدید علیه زیرساخت هسته ای هنوز تو NPT موندیم