اُهُو اُهُواُهُواُهُو مراسمی سنتی مذهبی که شاید قرنهاست در شب پانزدهم ماه مبارک رمضان در روستای مزوش از توابع شهرستان دلیجان در استان مرکزی برگزار می شود.در چنین شبی کودکان و نوجوانان با رفتن به درب منازل اهالی روستا و با خواندن اشعاری مخصوص این شب مبارک از صاحبخانه تقاضای شکرانه و مژدگانی میکنند
یکی از کودکان توبره و در اصطلاح اهالی کشکول یا کشکوله ای به دوش گرفته شعری می خواند و با خواندن هر بیت شعر سایر کودکان در پاسخ به شعرخوانی او اُهُو اُهُو می گویند.این شعرخوانی تا رفتن به درب منزل تمامی اهالی آبادی ادامه می یابد و درپایان مراسم مژدگانی های دریافت شده بین کودکان حاضر تقسیم می گردد.
در گذشته این مراسم با شور و هیجان بیشتری برگزار می شد اما امروزه به علت مهاجرت بی وقفه و کم شدن تعداد اهالی جمعیت حاضرین در این مراسم روبه کاهش گذاشته است.امید است بار دیگر با همت مردمان متدین این روستا این مراسم کهن سنتی مذهبی جانی تازه بگیرد.
15:53 - 10 فروردین 1403

1 واکنش
502 بازدید



1 پاسخ