بازتاب ویژه کلاس وطن‌دوستی ایرانیان در رسانه‌های جهان

راهپیمایی روز جهانی قدس در ایران، همزمان با چهاردهمین روز جنگ ایران با ائتلاف آمریکا و اسرائیل، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های معتبر بین‌المللی داشت. محور اصلی پوشش رسانه‌های خارجی، وقوع انفجار در مسیر راهپیمایی و برگزاری این رویداد در بحبوحه حملات هوایی بود.
خبرگزاری فارس: راهپیمایی روز جهانی قدس در ایران، همزمان با چهاردهمین روز جنگ ایران با ائتلاف آمریکا و اسرائیل، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های معتبر بین‌المللی داشت. محور اصلی پوشش رسانه‌های خارجی، وقوع انفجار در مسیر راهپیمایی و برگزاری این رویداد در بحبوحه حملات هوایی بود.الجزیره: انفجار در میان جمعیت هزاران نفریشبکه خبری الجزیره قطر در پوشش لحظه‌ای خود از رویدادهای تهران، گزارش داد که انفجار بزرگی در میدان فردوسی، در نزدیکی دانشگاه تهران و در میان جمعیت هزاران نفری راهپیمایی‌کنندگان رخ داده است. این رسانه عربی با اشاره به حملات هوایی همزمان، فضای راهپیمایی را آمیخته با دود و انفجار توصیف کرد و به نقل از منابع محلی از وقوع یک حمله هوایی در فاصله چند متری تجمع اعتراضی خبر داد .الجزیره همچنین بر حضور مقامات ایرانی در میان راهپیمایی‌کنندگان تأکید کرد و شعارهای مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا را از جمله شعارهای اصلی حاضران گزارش کرد.البته الشرق نوشت: دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به صورت علنی در راهپیمایی روز قدس در تهران شرکت کرد. این در حالی است که اخباری در خصوص وقوع انفجارهایی نزدیک محل برگزاری راهپیمایی منتشر شده است.البته المیادین و ... به صورت زنده این حضور را پوشش می‌دادند
تلاش نافرجام یک رسانه اسرائیلیروزنامه اسرائیلی جروزالم پست رویکردی کاملاً تحلیلی به این رویداد داشت. این رسانه سه روز قبل از برگزاری راهپیمایی، این پرسش را مطرح کرده بود که آیا راهپیمایی‌های روز قدس با توجه به جنگ و انتقال رهبری در ایران می‌تواند با شکست مواجه شود؟البته این رسانه امروز پاسخ خود را گرفت چرا که این روزنامه پس از برگزاری راهپیمایی نیز گزارش داد که انفجاری در مجاورت تجمع روز قدس در تهران رخ داده و دو چهره سیاسی برجسته یعنی علی لاریجانی (دبیر شورای عالی امنیت ملی) و محمد اسلامی (رئیس سازمان انرژی اتمی) در میان راهپیمایی‌کنندگان حضور داشته‌اند.
بی‌بی سی فارسی: ساختمانی در مسیر راهپیمایی هدف حمله قرار گرفتبی‌بی سی فارسی در پوشش زنده خود از وقایع روز جمعه گزارش داد که بنابر تصاویر رسانه‌های ایران، ساختمانی در اطراف مسیر راهپیمایی در خیابان انقلاب هدف حمله قرار گرفته است. شاهدان عینی نیز از شنیده شدن صدای مهیب انفجار در نزدیکی خیابان فاطمی و حوالی ساختمان وزارت کشور ایران خبر داده بودند.البته این اتفاق به نوعی ترفند رسانه‌ای است برای اینکه حضور مردم کمرنگ‌تر دیده شود.
رویترز و آسوشیتدپرس: تصاویر راهپیمایی در رسانه‌های جهانیخبرگزاری رویترز و آسوشیتدپرس (AP) با انتشار مجموعه‌ای از تصاویر خبری از راهپیمایی روز قدس در تهران، این رویداد را در سطح بین‌المللی پوشش دادند. تصاویر منتشرشده جمعیت گسترده راهپیمایی‌کنندگان را نشان می‌داد که تصاویر رهبران جدید و سابق ایران را در دست داشتند و پرچم‌های آمریکا و اسرائیل را به آتش می‌کشیدند.در این تصاویر که در رسانه‌های مختلف از جمله تلگراف هند بازنشر شد، علاوه بر ترسیم پرچم‌های آمریکا و اسرائیل بر روی زمین در مسیر راهپیمایان، تصاویری از اسکناس صد دلاری آمریکا نیز دیده می‌شود. البته خبرنگار شبکه سی ان ان از راه پیمایی به عنوان جمعیت عظیم در گزارشش یاد کرد. بازتاب گسترده در رسانه‌های عربیرسانه‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی، به ویژه در جهان عرب، امروز به بازتاب راهپیمایی گسترده مردم ایران در روز جهانی قدس پرداخته‌اند. این رسانه‌ها عمدتاً بر حضور گسترده مردم علیرغم حملات هوایی تمرکز داشته‌اند.این قدس ماندگار شدروز قدس در ایران علیرغم حملات و هشدارها برگزار شد، اما بازتاب رسانه‌ای آن بیش از آنکه معطوف به پیام سنتی حمایت از فلسطین باشد، بر بستر جنگی متمرکز بود که ایران در آن درگیر است. انفجار مسیر راهپیمایی به نمادی از راهپیمایی در آتش تبدیل شد و تصاویر دود و جمعیت در کنار یکدیگر، تصویری بی‌سابقه از این رویداد ۴۷ ساله را به جهان مخابره کرد.
مسئولان پای مردم هستندالبته حضور مسئولانی که در این شرایط جنگی، هدف تهدید مستقیم رژیم صهیونیستی برای ترور بودند، مشتی محکم بر دهان یهودیان صهیونیست بود. برای نمونه، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در میان جمعیت راهپیمایی با مردم عکس یادگاری می‌گرفت. همچنین حجت‌الاسلام اژه‌ای، در لحظه حمله به یک ساختمان در مسیر راهپیمایی و در جریان مصاحبه تصویری، با صلابت کامل در جای خود ایستادگی کرد. افزون بر این، تصاویری از علی زاکانی و سیدعباس صالحی منتشر شد که در هنگام وقوع انفجار، بدون هیچ‌گونه ترسی در مسیر تردد می‌کردند.
16:44 - 22 اسفند 1404

0 بازدید