سایه ابولا بر اردوی کنگو؛ لغو مراسم خداحافظی پیش از جام جهانی

فدراسیون فوتبال جمهوری دموکراتیک کنگو در پی شیوع ویروس ابولا، مرحله داخلی آماده‌سازی تیم ملی این کشور برای جام جهانی ۲۰۲۶ و مراسم بدرقه هواداران را لغو کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران توانا؛ موضوع، تصمیم فوری فدراسیون فوتبال کنگو برای لغو اردوی کینشاسا به‌منظور حفظ سلامت اعضای تیم ملی در پی وضعیت اضطراری اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت است. شیوع گونه‌ای نادر از ویروس ابولا در شرق کشور، منجر به لغو مراسم خداحافظی با هواداران شده است؛ با این حال، برنامه‌های آماده‌سازی در اروپا و ایالات متحده برای حضور در جام جهانی طبق پروتکل‌های پزشکی و با نظارت فیفا دنبال خواهد شد.
کنگو پس از سال‌ها دوری و غلبه بر جامائیکا در پلی‌آف، برای نخستین بار از جام جهانی ۱۹۷۴ (با نام پیشین زئیر) موفق به راهیابی به مرحله نهایی شده است. شیوع ابولا در شرق این کشور که تاکنون قربانیان بسیاری داشته، وضعیت عمومی این کشور را تحت‌الشعاع قرار داده است. فدراسیون فوتبال با درک حساسیت شرایط، تصمیم گرفت ریسک حضور کادر اجرایی در داخل کشور را به حداقل برساند، در حالی که تمامی بازیکنان و سباستین دزابره، سرمربی فرانسوی تیم، هم‌اکنون در اروپا مستقر هستند.
آمارها حاکی از حدود ۶۰۰ مورد مشکوک و بیش از ۱۳۰ قربانی در پی شیوع ویروس است. تیم کنگو که در گروه یازدهم جام جهانی با پرتغال، کلمبیا و ازبکستان هم‌گروه است، دیدارهای دوستانه‌ای در بلژیک و اسپانیا ترتیب داده و نخستین بازی خود را ۱۷ ژوئن برابر پرتغال برگزار خواهد کرد. با وجود محدودیت‌های ایالات متحده برای مسافران کنگو، تیم ملی به دلیل استقرار در اروپا از این محدودیت معاف شده است. همچنین آرون تشیبولا جایگزین راکی بوشیریِ مصدوم در فهرست ۲۶ نفره دزابره شد.
این وضعیت چالش لجستیکی و روانی بزرگی برای کنگو در آستانه بازگشت تاریخی به جام جهانی است. تمرکز فیفا بر رعایت دستورالعمل‌های پزشکی نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در حفظ سلامت عمومی و استمرار تورنمنت است. علی‌رغم مشکلات داخلی، حضور ستارگانی نظیر ون‌بیساکا و یوان ویسا در ترکیب تیم، کنگو را به حریفی جدی برای رقبای گروه یازدهم بدل کرده که امیدوار است با عبور از این بحران بهداشتی، حضوری درخشان در آمریکا داشته باشد.
مقامات بهداشتی و فیفا در حال هماهنگی کامل هستند تا با ایجاد حباب‌های ایمنی برای کاروان کنگو، امنیت تورنمنت را تضمین کنند. تحلیلگران ورزشی معتقدند پایداری فنی شاگردان دزابره در اروپا، مانع از تأثیر مخرب بحران ابولا بر عملکرد تاکتیکی تیم در جام جهانی خواهد شد.
با وجود اضطراب ناشی از شیوع ابولا، تیم ملی کنگو مصمم است مسیر آماده‌سازی خود را در خارج از مرزها ادامه دهد. این تیم که با امیدواری به مرحله نهایی بازگشته، اکنون نه تنها برای افتخارآفرینی در مستطیل سبز، بلکه برای نمایش تاب‌آوری ملی در یکی از دشوارترین دوران تاریخ معاصر خود به میدان می‌رود.#جام_جهانی۲۰۲۶ #کنگو#ابولا #فوتبال #اخبار_ورزشی#سباستین_دزابره #فیفا
16:08 - 1 خرداد 1405