استفاده از خاک و آسمان دولت‌های عربی نقض اصل بی طرفی است

یک پژوهشگر حقوق بین‌الملل بر مطالبه مسئولیت بین‌المللی در قبال نقش برخی دولت‌های عربی در حمایت لجستیکی از عملیات نظامی آمریکا در «جنگ رمضان» تأکید کرد.
زینب سعادتی، پژوهشگر حقوق بین‌الملل و مسئول واحد خواهران بسیج حقوقدانان استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس گفت: در «جنگ رمضان»، موضوع نقش برخی کشورهای عربی در تسهیل عملیات نظامی ایالات متحده، بار دیگر پرسش‌های جدی حقوقی را در سطح حقوق بین‌الملل مطرح کرده است. وی ادامه داد: استفاده از پایگاه‌های نظامی، حریم هوایی و ظرفیت‌های سرزمینی این کشورها برای پشتیبانی از عملیات نظامی، از منظر حقوقی صرفاً یک همکاری معمولی تلقی نمی‌شود، بلکه می‌تواند در چارچوب «مسئولیت بین‌المللی دولت‌ها» مورد بررسی قرار گیرد.استفاده از خاک و آسمان؛ همکاری یا مشارکت در فعل متخلفانه؟وی افزود: بر اساس اصول تثبیت‌شده حقوق بین‌الملل، به‌ویژه پیش‌نویس مواد کمیسیون حقوق بین‌الملل سازمان ملل درباره مسئولیت دولت‌ها (ARSIWA)، هر دولتی که آگاهانه به دولت دیگر در ارتکاب یک عمل متخلفانه بین‌المللی کمک کند،یا بستر عملیاتی لازم برای انجام آن را فراهم سازد، می‌تواند در معرض بررسی مسئولیت بین‌المللی قرار گیرد.این حقوقدان خاطرنشان کرد: در این چارچوب، در اختیار گذاشتن پایگاه‌های نظامی و حریم هوایی در شرایطی که به عملیات نظامی یک قدرت خارجی کمک مؤثر کند، می‌تواند واجد آثار حقوقی قابل توجه باشد. نقض تعهدات و اصل منع همکاری در اقدامات غیرقانونی
سعادتی گفت: مطابق منشور ملل متحد، هرگونه حمایت از اقداماتی که ناقض اصل منع توسل به زور، اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها و قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه باشد، می‌تواند مسئولیت حقوقی برای دولت‌های همکار ایجاد کند.به‌ویژه در شرایطی که تعهد صریح یا ضمنی به عدم همکاری نظامی با طرف‌های ثالث وجود داشته باشد، نقض این تعهد می‌تواند زمینه‌ساز طرح مسئولیت قراردادی و بین‌المللی گردد.وی با بیان این پرسش که آیا «بی‌طرفی» نقض شده است، تصریح کرد: یکی از محورهای کلیدی این بحث، اصل بی‌طرفی در مخاصمات مسلحانه است. اگر ثابت شود که یک دولت عملاً از یک طرف مخاصمه حمایت لجستیکی کرده و امکانات سرزمینی خود را در اختیار عملیات نظامی قرار داده، این اقدام می‌تواند از منظر حقوق بین‌الملل، عبور از وضعیت بی‌طرفی تلقی شود.سعادتی تاکید کرد: در صورت احراز مسئولیت بین‌المللی، حقوق بین‌الملل سه نوع جبران خسارت را پیش‌بینی می‌کند: بازگرداندن وضعیت به حالت سابق، پرداخت غرامت مالی و تضمین عدم تکرار و پذیرش مسئولیت. با این وجود، تحقق این مرحله نیازمند اثبات دقیق نقش مستقیم یا مؤثر دولت‌ها در عملیات، وجود علم و آگاهی نسبت به ماهیت اقدامات و رابطه سببیت میان همکاری و خسارت‌های وارده است. وی افزود: بر اساس موازین حقوق بین‌الملل، هرگونه استفاده از خاک، آسمان یا پایگاه‌های نظامی یک کشور در حمایت از عملیات نظامی خارجی، می‌تواند در صورت احراز شرایط حقوقی لازم، در چارچوب «کمک به فعل متخلفانه بین‌المللی» مورد بررسی قرار گیرد. در چنین حالتی، موضوع صرفاً یک همکاری سیاسی یا امنیتی نیست، بلکه می‌تواند به بحث مسئولیت بین‌المللی و مطالبه جبران خسارت منتهی گردد.
10:02 - 23 فروردین 1405

5 إعادة النشر6 التفاعل
40٫7k من المشاهدات


6 الإجابة

@user177513401016منذ 2 أيام
اقدام ایران کاملا مطابق اصل ۵۲ منشور ملل متحد استدر مورد امارات که اصلا صحبت نکنید چون رسماً در جنگههمچنین قواعد مسئولیت بین المللی فکر می کنم مواد ۳۶ تا ۴۲

@user175040009593منذ 2 أيام
تعليقًا على
کشور های فاسد عربی که این همه پول و تجهیزات دارند به جای این که در جنگ ایران و اسرائیل به ایران کمک کنند به اسرائیل کمک کردند!این کشورها گروگان آمریکا هستند. بسیاری از زیرساخت های نظامی و غیر نظامی آنها دکمه اش در دست آمریکاست. دکمه سران این رژیم ها هم در دست آمریکاست

‌Amir Za‌ صورة الملف الشخصي
@Amirzمنذ 2 أيام
تعليقًا على
‌Amir Za‌ صورة الملف الشخصي
Amir Za

@Amirz  •  منذ 5 أيام

حزب‌الله لبنان
يطلب

کمک به جبهه مقاومت

به اسم الله رحمان رحیم حزب‌الله لبنان از زمان شروع این جنگ تحمیلی از زمانی که اماممان به شهادت رسید و ما تنها شده بودیم در همان روز اول جنگ با تمام قوا وارد جنگ شد و در کنار ما ایستاد ، با اینکه می‌دانست ممکن است در این جنگ تحمیلی خیلی از افرادش (حزب‌الله) به شهادت برسند و رسیدند ولی مارا تنها نگذاشت . حال که این آتش‌بس صورت گرفته ما نباید حزب‌الله را تنها بگذاریم ، اسرائیل و آمریکا جنایتکار در حال بمباران لبنان هستند و افراد زیادی در لبنان تو این ۲ روز به شهادت رسیدند ، ما نباید منتظر بمانیم که آیا اسرائیل اتش‌بس را رعایت می‌کند یا نه ، باید هرچه زودتر به کمک حزب‌الله لبنان برویم !

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رئیس جمهور . رئیس مجلس، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح

1000
10٬000

‌بنده خدا‌ صورة الملف الشخصي
@BandeKhoda1405منذ 2 أيام
تعليقًا على
خب الان اینهمه پایگاه نظامی کشورهای خارجی در غرب آسیا دارن .برای منچ بازی کردن که ساخته نشدن برای جنگ های بعدی هست.باید همین الان درباره همش بحث بشهمثلا جیبوتی.فقط عمه من پایگاه نظامی توش ندارهخب باید احبار کنن که همش رو کنسل کنناصلا با چه اجاره ای ایجاد کردنش؟

‌بنده خدا‌ صورة الملف الشخصي
@BandeKhoda1405منذ 2 أيام
تعليقًا على
جالبه حقوق بین الملل فقط برای ماست خودشون هیییچ وقعی بهش نمیزارن...

‌بهروز پارسی 🇮🇷‌ صورة الملف الشخصي
@Behruz10منذ 2 أيام
تعليقًا على
اگر کشورهای عربی مثلا مسلمان با ما متحد بودن الان موجودیتی به اسم صهیونیسم وجود نداشت