پایان شکنجه و اسارت ابوعباس، نیازمند پیگیری همزمان دیپلماسی سیاسی و قضائی

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در خصوص آخرین وضعیت ابوعباس (ایرانی بازداشت در عراق) گفت: موضوع آزادی و انتقال ابوعباس به ایران را پیگیر هستیم. او یک زندانی با شرایط خاص است و در کنار دیپلماسی حقوق قضایی نیاز به دیپلماسی سیاسی برای تسهیل کار است.
عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در خصوص آخرین وضعیت محمدرضا نوری (ابوعباس) به خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس گفت: ایرانیانی که به هر دلیلی در خارج از کشور بازداشت یا محکوم می شوند، کمیته انتقال محکومین وظیفه خود می‌داند با نگاه حقوق بشری موضوعات آن‌ها را پیگیری کند. وی افزود: اگر با آن کشور موافقت‌نامه انتقال محکومین ایرانی داشته باشیم، از طریق این موافقت‌نامه انتقال آنان به ایران را دنبال می‌کنیم و راه‌کارهایی حقوقی و قضائی را طی خواهیم کرد تا این افراد را به داخل کشور منتقل کنیم.این مقام مسئول در ادامه گفت: همچنین با کشورهایی که این موافقت‌نامه انتقال محکومین را نداشته باشیم نیز با استفاده از ظرفیت‌های حقوقی - قضائی و دیپلماسی حقوقی - قضائی سعی می‌کنیم این افراد را به کشور بازگردانیم.
جلالیان در خصوص آخرین وضعیت ابوعباس، بیان کرد: قوه قضائیه، وزارت دادگستری، ستاد حقوق بشر و همچنین وزارت امور خارجه تمامی ظرفیت های خود را کار گرفته‌اند تا هم پرونده او را در یک مسیر منطقی قرار گیرد و آسیب نبیند و هم انتقال او به داخل کشور میسر شود. وی ادامه داد: از طریق دبیرخانه کمیته انتقال محکومین اقدامات لازم اعم از مکاتبه و مذاکرات لازم را انجام داده ایم و جلساتی در وزارت دادگستری در این رابطه برگزار کرده‌ایم. معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در ادامه با اشاره به سفر اخیر رئیس قوه‌ی قضائیه به کشور عراق بیان کرد: در این سفر وزیر دادگستری نیز حضور داشت و مذاکراتی در خصوص ابوعباس انجام گرفت تا موضوع انتقال ابوعباس به ایران تسهیل شود.
وی از برگزاری جلسه‌ای با پدر ابو عباس و همچنین افراد پیگیر آزادی او خبر داد و گفت: موضوع آزادی و انتقال ابوعباس به ایران را پیگیر هستیم. ابوعباس یک زندانی با شرایط خاص است و در کنار دیپلماسی حقوق قضایی نیاز به دیپلماسی سیاسی برای تسهیل کار است. جلالیان اظهار کرد: در کنار تلاش‌های کمیته انتقال محکومین وزارت دادگستری نیاز است که دستگاه دیپلماسی نیز (وزارت امور خارجه) تلاش‌های موازی داشته باشد. ما، در تلاش هستیم که به زودی ابوعباس به کشور منتقل شود و دولت عراق نیز به این موضوع توجه دارد که در این مسیر ما را کمک کند و این کشور در تلاش است که مسیرهای منطقی انجام این کار را احصا کند تا انجام بگیرد.
به گزارش فارس، حدود یک سال‌ونیم از ربوده شدن محمدرضا توسط نیروهای نیابتی آمریکایی و یکی از دستگاه‌های امنیتی عراق در بغداد می‌گذرد و با وجود مطالبه عمومی برای آزادی او «همچنان زمان آزادی‌اش مشخص نیست.» و تحت شکنجه است.پدرش می‌گوید که محمدرضا در این مدت «۳ بار حمله قلبی» کرده و نصف بدنش کم توان شده؛ تا جایی که «چشم راستش ۸۰ درصد بینایی‌اش را از دست داده و پرده گوش راستش هم پاره شده است.»
11:10 - 31 مرداد 1403

7 بازنشر11 واکنش
141٫8k بازدید



12 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌محسن ن‌
@mohsen8931 مرداد 1403
در پاسخ به
الان ایشون تحت بازداشت آمریکاست یا عراق ؟‌

تصویر نمایه‌ی ‌کورش عروج‌
@Koorosh_Orooj31 مرداد 1403
در پاسخ به
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْاللَّهُمَّ فُكَّ كُلَّ أَسِيرٍخدايا هر اسيرى را آزاد گرداناللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وآلِ مُحَمَّد وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

تصویر نمایه‌ی ‌بهار محمدی‌
@delina31 مرداد 1403
#کلنا_عباسک_یا_زینب(س)#محمدرضا_نوری#ابوعباسباعرض سلام."نیاز است که دستگاه دیپلماسی نیز (وزارت امور خارجه) تلاش‌های موازی داشته باشد"... یعنی چی؟ 🤔باعرض پوزش از خانواده این عزیزبزرگوار،یعنی تا کِی؟ نکند اینقدر معطل کنیدکه پیکر مطهرش را به ایران بازگردانید!؟ 🤨
۲۰ MB

@Banooye_Iran31 مرداد 1403
در پاسخ به
برای آزادی ایشون از دست آن اشرار مقامات نباید روز و شب داشته باشند یک روز هم زیاد است چه برسد این مدت طولانی، فرض کنید فرزند، داماد، برادر خودتان اسیر است چگونه پی گیری می کردید؟ البته نمی دانم شاید هم تلاش می کنند و نتیجه نداده، خدا خودش رحم کند

@Elestian_Irani31 مرداد 1403
در پاسخ به
آمریکایی ها رو باید کلا از خاورمیانه بندازن بیرون، این بنده خدا محمدرضا نوری رو به چه حقی گرفتن شکنجه کردن، وزارت خارجه اگه بخوای آزاد کنی این بنده خدا رو به وطن برگردونی فقط به روز برات طول میکشه

@user170910126543720901931 مرداد 1403
در پاسخ به
چرا عراق اسیرش کرده؟ رفته بودن برای دفاع دربرابر داعش و غیره، چرا باید اسیرش کنن

@Omid_hhhhh1 شهریور 1403
در پاسخ به
۴ نفر از اعضای حشدالشعبی یک تبعه آمریکایی که گویا پیمانکار دولت بوده رو ربوده و تقاضای مبلغی بخاطر آزادی داشته اند که بخاطر اینکه مورد شناسایی قرار نگیرند اقدام به قتل آمریکایی میکنند ولی دستگیر میشوند در بازجویی این بنده خدا رو به عنوان طراح نقشه معرفی میکنند و هیچ گروهی کار اینها رو‌گردن نگرفت