ذخایر اورانیوم جهان دست این ۱۰ کشور است

در حالی که سنگ‌اندازی آمریکا و غرب برای استفاده صلح‌آمیز دیگر کشورها از اورانیوم ادامه دارد، استاد دانشگاه برتر هند این ماده را «منبع حیاتی برای انرژی هسته‌ای با اهمیت استراتژیک» توصیف کرد.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس؛«کوشال دب» استاد دانشگاه دولتی مؤسسه فناوری هند بمبئی، ۱۰ کشور برتر دارای ذخایر اورانیوم را با استناد به یادداشت «انجمن جهانی هسته‌ای» انگلیس و کتاب ویژه «منابع، تولید و تقاضای اورانیوم» آژانس بین‌المللی انرژی اتمی معرفی کرد.به گفته او، آنها دارای منابع اورانیوم قابل بازیابی تا ۱۳۰ دلار در هر کیلوگرم اورانیوم هستند. طبق شاخص رتبه‌بندی دانشگاهی کیواس (QS)، آی‌آی‌تی بمبئی دومین دانشگاه برتر هند است.استرالیااسترالیا بزرگترین ذخایر اورانیوم جهان را دارد، تقریباً ۱.۶۷ میلیون تن که تقریباً ۲۸ درصد از ذخایر جهانی را تشکیل می‌دهد. قزاقستاناین کشور دومین ذخایر بزرگ اورانیوم را دارد و بیش از یک دهه بزرگترین تولیدکننده اورانیوم جهان بوده است. کازاتومپروم یک شرکت انرژی هسته‌ای دولتی است که بر تولید و صادرات اورانیوم جهانی تسلط دارد. قزاقستان ۸۱۳۹۰۰ تن اورانیوم دارد که ۱۴ درصد از ذخایر جهانی اورانیوم را تشکیل می‌دهد.کانادا۵۸۲۰۰۰ تُن ذخایر اورانیوم کانادا، این کشور را در رتبه سوم جهان قرار می‌دهد که در حوضه غنی آتاباسکا در ساسکاچوان متمرکز شده است. این منطقه دارای برخی از سنگ‌های معدنی اورانیوم با بالاترین عیار در جهان است که اورانیوم کانادا را بسیار ارزشمند می‌کند. کانادا همچنین یکی از تامین‌کنندگان اصلی تاسیسات انرژی هسته‌ای در سراسر اروپا و آسیا است.
نامیبیااین کشور با ۴۹۷۹۰۰ تُن اورانیوم، تقریباً ۸ درصد از ذخایر جهانی را در اختیار دارد. صحرای نامیب محل چندین معدن بزرگ است. استخراج اورانیوم و الماس سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی آن است و «دو جواهر» نامیبیا محسوب می‌شوند.روسیهروسیه ۴۷۶۶۰۰ تُن ذخایر اورانیوم دارد که رتبه پنجم جهان را به خود اختصاص داده است. اگرچه بزرگترین تولیدکننده نیست، اما بخش اورانیوم روسیه ارتباط نزدیکی با صنعت انرژی هسته‌ای و پروژه‌های صادرات هسته‌ای دولتی آن دارد. روسیه همچنین از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ذخایر خارج از کشور را کنترل می‌کند.نیجرعلیرغم بی‌ثباتی سیاسی، نیجر حدود ۳۳۶۰۰۰ تُن ذخایر اورانیوم دارد که به طور قابل توجهی به اقتصاد آن کمک می‌کند. این کشور تأمین‌کننده اصلی نیروگاه‌های فرانسه بوده است. در ژوئن ۲۰۲۵، دولت نظامی نیجر، معادن اورانیوم را ملی کرد.آفریقای جنوبیآفریقای جنوبی دارای ۳۲۰۹۰۰ تُن ذخایر است که عمدتاً به عنوان محصول جانبی استخراج طلا در این کشور است. چینذخایر اورانیوم چین حدود ۲۷۰۵۰۰ تُن است که در خدمت صنعت انرژی هسته‌ای این کشور قرار دارد، اما همچنان برای تأمین نیاز روزافزون خود به انرژی هسته‌ای، نیاز به تأمین اورانیوم از خارج از کشور دارد.
برزیلبرزیل ۱۶۷۸۰۰ تُن ذخایر دارد که در معدن کیتیته در باهیا متمرکز شده است. به رغم قابل توجه بودن ذخایر اورانیوم برزیل، سطح تولید این کشور به دلیل چالش‌های نظارتی و زیرساختی نسبتاً پایین است.مغولستانمغولستان با ۱۴۴۶۰۰ تُن، دهمین کشور دارای بیشترین ذخایر اورانیوم جهان است؛ ذخایری که عمدتاً توسعه نیافته است اما به دلیل موقعیت جغرافیایی و استراتژیک این کشور بین روسیه و چین، توجه فزاینده‌ای را به خود جلب کرده است.#اورانیوم#استرالیا#روسیه#آمریکا#چین#برزیل#نیجر#فرانسه#انرژی_هسته‌ای#کانادا#آفریقابا دنبال کردن صفحه بین‌الملل فارس در جریان آخرین تحولات جهان قرار گیرید.
14:06 - 12 مهر 1404
بین‌الملل
آفریقا
آمریکا و اروپا

7 بازنشر3 واکنش
150٫6k بازدید


5 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌فرید کیومرثیان‌
@Kiumarseyan12 مهر 1404
در پاسخ به
به نظرم ایران در دل کویرها زیر کوه‌های تا 7 میلیون تن دارد و هم ذخایر عظیمی از لیتیوم و حتی نفت گاز و منابع دیگر ما یک پنجم کشف نشده ولی آنها با رصد ماهواره‌ای این را متوجه شده‌اند و می‌دانند قدرتمند شدن ما یعنی حداقل 20 درصد انرژی جهان و درآمدی 2 هزار میلیارد دلاری در سال برای کشوری که همیشه باید ب…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌مهدی پورمهدی‌
@Fotros112 مهر 1404
در پاسخ به
ماهم ذخایر زیادی داریم که کشف نشده علت این همه فشار زیاد سازمان ملل چی است یا پایگاه‌های نظامی متعدد آمریکا در کشور های همسایه ما چی است این هزینه زیاد آمریکا برای منابع ما است در افغانستان چقدر معدن زدند استخراج جواهرات و طلا پوشش کار بود که الان بهانه هزینه پایگاه نظامی آوردند می‌خوان برگردند به ا…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌آرمان انقلاب‌
در پاسخ به
یک ساعت بدنش دست اصلاحاتی ها سریع معاملش میکنن با غذای سگ...

در پاسخ به
اگ وجب ب وجب تا عمق دهها کیلومتر از خاک ایران طلا باشه و درآمد ایران دقیقه ای میلیاردها دلار هم باشه باز ما مردم باید گرسنه باشیم و واسه ی لقمه حلال سگ دو بزنیم چون این مسئولین فقط بفکر دعوا و حفظ قدرت خودشون و جناحشون هستن چیزی ک واسشون اهمیت نداره مردمه

تصویر نمایه‌ی ‌سید محمد حسینی نژاد‌
@user17104277657913 مهر 1404
در پاسخ به
سلام یادداشت بنده رو مطالعه کنید