شکاف فزاینده میان آمریکا و ناتو، نتیجه جنگ‌افروزی علیه ایران

تحولات اخیر نشان داد که تهاجم علیه ایران، برخلاف تصور طراحان آن، نه تنها منجر به انزوای تهران نشد، بلکه آمریکا را در درون ائتلاف خود منزوی ساخت.
گروه دیده‌بان غرب: نظم نوین جهانی که دهه‌ها بر پایه ائتلاف نظامی ناتو و سیادت بی‌چون و چرای واشنگتن استوار بود، اکنون با جدی‌ترین بحران موجودیتی خود روبروست. گزارش‌های درز کرده از وزارت دفاع آمریکا حاکی از آن است که واشنگتن در اقدامی بی‌سابقه، در حال تدوین لیست «مجازات» برای شرکای دیرینه خود است. این تصمیم، واکنشی است به امتناع صریح بسیاری از کشورهای اروپایی از همراهی در حمله نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران. این شکاف، دیگر یک اختلاف نظر دیپلماتیک ساده نیست؛ بلکه نشان‌دهنده فروپاشی اعتماد درونی ائتلافی است که زمانی نفوذناپذیر می‌نمود.بر اساس مستندات داخلی، خشم واشنگتن بیش از همه متوجه کشورهایی است که از اعطای تسهیلات لجستیکی و حق عبور هوایی به نیروهای آمریکایی خودداری کرده‌اند. در صدر این لیست، اسپانیا قرار دارد. مادرید با بستن حریم هوایی و پایگاه‌های خود به روی عملیات‌های ضدایرانی، عملاً اعتبار عملیاتی ناتو را زیر سوال برده است. واکنش پنتاگون به این نافرمانی، تهدید به «تعلق عضویت» این کشور است؛ پیامی تند که نشان می‌دهد در دکترین جدید کاخ سفید، وفاداری بر هر قانون و پیمانی ارجحیت دارد.
اما ابعاد این انتقام‌جویی به همین‌جا ختم نمی‌شود. واشنگتن در حرکتی که بسیاری آن را «انتحار دیپلماتیک» می‌نامند، انگلیس را نیز هدف قرار داده است. تهدید به بازنگری در حمایت سنتی آمریکا از حاکمیت لندن بر جزایر فالکلند، نشان می‌دهد که واشنگتن آماده است تا میراث تاریخی و استراتژیک خود را برای فشار بر متحدانش قربانی کند. این سیاست «چماق و هویج» که اکنون بیشتر به «فقط چماق» تبدیل شده، نشان‌دهنده نوعی استیصال در مدیریت بحران است.در مقابل، پایتخت‌های اروپایی با تکیه بر قوانین بین‌المللی و اولویت دادن به امنیت قاره خود، شرکت در این نبرد را برخلاف منافع ملی‌شان ارزیابی کرده‌اند. پیام اروپا روشن است؛ آن‌ها تمایلی ندارند به عنوان پیاده‌نظام در جنگی حضور یابند که پایان آن مشخص نیست. این تغییر رفتار، نشان‌دهنده تولد «استقلال راهبردی» در اروپا است؛ جریانی که می‌کوشد سرنوشت خود را از سیاست‌های تهاجمی واشنگتن جدا کند.
تحولات اخیر نشان داد که تهاجم علیه ایران، برخلاف تصور طراحان آن، نه تنها منجر به انزوای تهران نشد، بلکه آمریکا را در درون ائتلاف خود منزوی ساخت. تهدیدات مکرر ترامپ مبنی بر خروج از ناتو، اگرچه با هدف ترساندن اروپا صورت می‌گیرد، اما در عمل باعث شده است که کشورهای اروپایی به طور جدی به فکر ساختارهای دفاعی جایگزین و مستقل بیفتند.ناتوانی آمریکا در بسیج متحدان سنتی‌اش، پیامی آشکار به قدرت‌های نوظهور جهانی مخابره می‌کند و آن اینکه، عصر سلطه مطلق واشنگتن به سر آمده است. وقتی قدرت‌های میانی ناتو جرات می‌کنند در برابر دستورات پنتاگون بایستند، سایر کشورهای جهان نیز درمی‌یابند که می‌توان مسیرهای مستقلی را در سیاست خارجی برگزید. بر همین اساس، نظم چندقطبی نه یک احتمال در آینده، بلکه واقعیت ملموس امروز است. سیاست مجازات متحدان، تنها به فرسایش بیشتر برند امنیتی آمریکا منجر خواهد شد و شکافی را ایجاد خواهد کرد که شاید هیچ‌گاه ترمیم نشود.
برای دنبال‌کردن تحلیل‌ها و گزارش‌های مرتبط با حوزه غرب‌شناسی، رسانه های معاند، پهلوی، اپوزیسیون و گروهک‌های ضدانقلاب به صفحه «دیده‌بان غرب» مراجعه کنید.
19:11 - 5 اردیبهشت 1405
فارس پلاس

3 بازنشر11 واکنش
331٫2k بازدید



7 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌Amir Za‌
@Amirz5 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌Amir Za‌
Amir Za

@Amirz  •  4 اردیبهشت 1405

سکوت رسانه در مقابل بچه های ایران !
مطالبه

وقتی اشک‌ها سیاسی می‌شوند: سلبریتی‌ها و سکوت معنادار در برابر ماکان نصیری

در روزهایی که سلبریتی‌ها و چهره‌های پرنفوذ رسانه‌ای، غالباً با واکنشی سریع به مسائل اقتصادی، اجتماعی و حتی مشکلات اینترنت، احساسات خود را ابراز کرده و گاهی اشک می‌ریزند، شاهد سکوتی معنادار در قبال شهادت ماکان نصیری، دانش‌آموز شجاع دبستان شجره طیبه میناب هستیم. مادری چشم‌انتظار که همچنان با دلتنگی، پیکر فرزندش را که به شهادت رسیده، جستجو می‌کند و با بغض می‌گوید: «ماکان مادر، تو را به خدا برگرد. این در حالی است که حتی یک استوری ساده نیز از سوی بسیاری از این چهره‌ها منتشر نشده است. این سکوت، سوالات جدی را در خصوص انگیزه‌ها و اولویت‌های این افراد مطرح می‌کند. آیا صدای مردم و مسائل اساسی جامعه تنها زمانی اهمیت دارد که پای منافع شخصی یا موج‌سواری رسانه‌ای در میان باشد؟

سلبریتی ها، همه رسانه ها

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌محمد‌
@Moohhammad5 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
مرگ بررژیم صهیونی لعین شیطان نجس العین اکبرآمریکا ی منفور جنایت کارجهان خوار دزدام الفسادقرن بزرگترین شیطان جهانلعنت الله علیهو رژیم نحس نجس احمق صهیونی حرا م زا ده باند وحشی خبیث جنایت کار هار نجس العین کودک کش منحوس ملعون کافرنحس ترین نحس نجس جهاناللهم فضاعف علیهم اللعن منک و العذاب الالیم

@Azerbaijanly5 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
امریکا بدون اروپا یک سال هم دوام نمیاره

تصویر نمایه‌ی ‌جواد شیر ژیان‌
@javadshir5 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌جواد شیر ژیان‌
جواد شیر ژیان

@javadshir  •  31 فروردین 1405

عدم آتش بس
مطالبه

عدم قبول آتش‌بس در صورت آغاز دوباره جنگ

مطالبه می گردد در صورتی که اگر به هر دلیلی دوباره جنگ آغاز شد، تا تعویض ریاست جمهوری آمریکا یا همان تعویض ترامپ، هیچ گونه آتش بسی پذیرفته نشود.

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

@RangeSapzeparcham6 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
شما یادتون نمیاد ولی چند سال جدایی بین آمریکا و اروپا به عنوان دستاوردهای برجام فاکتور شد...که البته نفهمیدیم این یعنی چی وقتی هر دو دارن تحریممون می کنن.حتی جدایی واقعی هم دستاورد جنگ بود.