وقتی «زن،زندگی،آزادی» به تجزیه،کشتار مردم و قحطی در سودان رسید

اگر رویدادهای سودان را کنار هم قرار دهیم می بینیم که بی‌عملی و انفعال در مقابل تحریم‌های آمریکا در کنار اختلاف افکنی داخلی و تربیت مزدوران شبه نظامی، در نهایت به کودتا و ناامنی تبدیل شد. در ادامه، کلیدزدن اعتراضات به بهانه حقوق زنان، مسیر را برای دخالت خارجی و قدرت گرفتن مزدوران داخلی هموار کرد.
گروه فارس پلاس: سودان به‌دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک و منابع طبیعی غنی‌اش، همواره در کانون توجهات جهانی و منطقه‌ای قرار داشته است. این کشور در شرق آفریقا واقع شده و با هفت کشور هم‌مرز است، از جمله مصر، لیبی، اتیوپی و چاد. موقعیت جغرافیایی سودان، آن را به پلی میان غرب آسیا و آفریقا تبدیل کرده است.سودان با مساحتی بالغ بر ۱.۸۶ میلیون کیلومتر مربع، یکی از بزرگ‌ترین کشورهای آفریقا به شمار می‌رود. جغرافیای متنوع این کشور شامل بیابان‌های خشک، دشت‌های حاصلخیز و کوهستان‌های غربی است. رود نیل که به دو شاخه آبی و سفید تقسیم می‌شود، به‌عنوان ستون فقرات زندگی در این کشور عمل می‌کند. سودان، که روزی به‌عنوان «سبد غذایی آفریقا» شناخته می‌شد، اکنون به صحنه‌ای از گرسنگی، کشتار مردم، آوارگی و ویرانی تبدیل شده است.
در ۹ ژوئیه ۲۰۱۱، سودان به دو کشور «سودان» و «سودان جنوبی» تقسیم شد. این جدایی، به‌دلیل منابع غنی نفت و معادن در سودان جنوبی، رخ داد. از آن زمان، سودان با چالش‌های جدی مواجه شده است و درگیری‌های داخلی به‌ویژه پس از برکناری عمر البشیر در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹، به شدت افزایش یافته است. پس از این کودتا، شورای نظامی موقتی تشکیل شد و در اوت ۲۰۱۹ توافق تقسیم قدرت امضا گردید.نیروهای واکنش سریع (RSF) تحت رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) از سال ۲۰۱۳ به‌عنوان یک نیروی شبه‌نظامی در سودان فعالیت می‌کنند. این گروه که ریشه در شبه‌نظامیان جنجوید دارفور دارد، پس از کودتای ۲۰۲۱ به یکی از طرف‌های اصلی جنگ داخلی تبدیل شد. درگیری‌ها میان ارتش سودان (SAF) و RSF از آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد و منجر به بحران آوارگی بزرگ‌تری شد که بیش از ۱۲ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داد.
سودان به‌دلیل موقعیت استراتژیک در کانون رقابت‌های بین‌المللی قرار دارد. آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی از جمله بازیگرانی هستند که در تحولات سودان نقش دارند.آمریکا سودان را به‌عنوان نقطه‌ای کلیدی برای کنترل دریای سرخ و مهار نفوذ چین و روسیه و ایران می‌بیند. دولت آمریکا با تابلوی دروغین حمایت از دموکراسی و حقوق بشر عملا از تجزیه این کشور و کشتار زنان و کودکان سودانی حمایت می کند. رژیم صهیونیستی نیز به‌دلیل اهمیت استراتژیک سودان در کنترل مسیرهای دریایی و جلوگیری از گسترش محور مقاومت، به‌دنبال نفوذ در این کشور است. بر همین اساس حمایت‌های رژیم صهیونیستی از RSF به‌عنوان ابزاری برای تحقق اهداف خود در منطقه تلقی می‌شود. در این راستا، توافق‌های ابراهیم در سال ۲۰۲۰ که به عادی‌سازی روابط اسرائیل با چند کشور عربی منجر شد، تأثیرات مهمی بر تحولات سودان داشت.
همچنین امارات با استفاده از مزدوران سودانی، نفوذ خود را گسترش می‌دهد. این کشور از یکسو به دنبال غارت منابع غنی سودان و از جمله طلا و از سوی دیگر به‌دنبال جلوگیری از قدرت‌گرفتن اخوان‌المسلمین در سودان است. امارات در سال‌های اخیر به‌عنوان بازیگری کلیدی در تحولات سودان شناخته می‌شود و در زمینه‌های نظامی و اقتصادی به حمایت از RSF پرداخته است.اعتراضات مردمی در سودان به‌ویژه در سال ۲۰۱۸ که منجر به سرنگونی عمر البشیر شد، نقش مهمی در اتفاقات امروز ایفا کرده است. زنان به‌عنوان بخش اصلی این اعتراضات، با پیوند دادن مطالبات اقتصادی و عدالت اجتماعی، به نماد مبارزه برای آزادی تبدیل شدند. «آلاء صلاح» یکی از چهره‌های برجسته این اعتراضات، از سوی رسانه های غربی به‌عنوان «بانوی آزادی سودان» معرفی شد.
با این حال، در شرایط کنونی، زنان سودانی تحت فشار شدید قرار دارند و بسیاری از آن‌ها قربانیان جنایات تروریست های واکنش سریع شده‌اند و همان رسانه ها و دولت های خارجی که از اعتراضات حول محور زنان در سودان حمایت می کردند، امروز در مقابل کشتار زنان و آوارگی و قحطی در سودان سکوت کرده اند. این وضعیت نشان می‌دهد که چگونه شعارهای مربوط به حقوق زنان در واقع به‌عنوان ابزاری برای ایجاد ناآرامی و فشار به حکومت‌ها و در نهایت کشتار مردم و از جمله زنان و کودکان و تجزیه کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرند.نکته قابل توجه اینجاست که دولت های غربی تلاش کردند از الگوی اعتراضات زنان در سودان برای بازنمایی اعتراضات ایران در سال ۱۴۰۱ استفاده کنند. با این حال، تفاوت‌های بنیادی میان این دو وجود دارد.
در مقایسه اعتراضات مرتبط با حقوق زنان در سودان و اعتراضات سال 1401 در ایران باید گفت که از نظر مسائل داخلی، شباهتی میان مردم و حاکمیت دو کشور وجود ندارد اما نکته اینجاست که بازیگران خارجی و کلان پروژه طراحی شده برای دو کشور، کاملا یکسان و مشابه است. سودان دارای منابع غنی از جمله نفت، الماس، طلا، مس و سنگ آهن است.در حال حاضر بیش از ۱۲ میلیون نفر از مردم سودان به‌دلیل درگیری‌ها آواره شده‌اند، که بزرگ‌ترین بحران آوارگی در جهان به شمار می‌رود. درگیری‌ها میان ارتش سودان (SAF) و نیروهای واکنش سریع (RSF) تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار کشته در پی داشته است.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی به‌دلیل منافع ژئوپلیتیک و اقتصادی خود در تحولات سودان فعال هستند. نکته قابل توجه اینجاست که در سال ۲۰۲۱، سودان به توافق‌های عادی‌سازی روابط با اسرائیل پیوست و از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف شد.در حال حاضر صادرات نفت سودان به شدت کاهش یافته و این کشور با قحطی و بحران اقتصادی مواجه است. همچنین آوارگی و قحطی به‌طور مستقیم بر زندگی روزمره مردم تأثیر گذاشته و بسیاری از زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی را تخریب کرده است.اگر رویدادهای سودان را کنار هم قرار دهیم می بینیم که بی عملی و انفعال در مقابل تحریم های آمریکا در کنار اختلاف افکنی داخلی و تربیت مزدوران شبه نظامی، در نهایت به کودتا و ناامنی تبدیل شد. در ادامه، کلیدزدن اعتراضات به بهانه حقوق زنان، مسیر را برای دخالت خارجی و قدرت گرفتن مزدوران داخلی هموار کرد.
در نهایت این مسیر به کشتار زنان و کودکان، قحطی، آوارگی، غارت منابع و تجزیه سودان منجر شد. سودان در شرایطی به این وضعیت رسید که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته بود، با آمریکا درگیر نشد و تلاش کرد مسیر تعامل با واشنگتن و دولت های غربی را در پی بگیرد. در نهایت باید گفت که شعار «زن،زندگی،آزادی» در ظاهر شعاری فریبنده است اما در باطن، حامل یک ایدئولوژی خاص غرب‌محور است؛ ایدئولوژی‌ای که می‌کوشد استاندارد مدنظر نظام سرمایه داری را بر آداب و رسوم ملت ها و باورهای دینی مردم جهان غلبه دهد و در ادامه پروژه اصلی ذیل تجزیه، کشتار مردم و غارت منابع را کلید بزند. با دنبال کردن صفحه فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.#سودان#غرب_آسیا#قحطی#حقوق_زنان#آمریکا#رژیم_صهیونیستی#امارات#غارت_منابع#نیروهای_واکنش_سریع#عمر_البشیر
13:31 - 25 آبان 1404
فارس پلاس

6 بازنشر11 واکنش
36٫6k بازدید



6 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌فرید کیومرثیان‌
@Kiumarseyan25 آبان 1404
در پاسخ به
به نظر من ربطی نداره درسته این زن دلقکی بیش نیست، ولی جامعه قبیله‌ای سودان کلا به مسئله زن و حجاب اینا اصلا فکر نمی‌کنند و از بس فقر دارند، بخاطر یک گاو ده نفر به جون هم می‌افتن، چون منابع نفت گاز معدنی انهتکا سال‌ها به غرب فروخته شده، جنوبش هم مسیحی هستند باز همو میکشن، رهبران فاسد و دیوانه دارند، …نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌حرف رک‌
@user170910004834672840825 آبان 1404
در پاسخ به
زن زندگی آزادی یک شعار فمنیستی بود که چیزی جز اشوب، فاحشه گی و هرزگی نداشت. اینها نه زن های درستی هستند،نه زندگی درست درمونی دارند و نه حد آزادی حالیشونه 🤔

تصویر نمایه‌ی ‌Wisdom‌
@Wisdom25 آبان 1404
در پاسخ به
آمریکایی ها از ابزار زن علیه همه ملت ها استفاده کردن چرا ما استفاده نکنیم؟ چرا رساله یا تحقیق جدی نمی کنیم که روش آمریکایی ها برای استفاده از زنان در ضربه به کشورها چگونه است؟

@user17272076341325 آبان 1404
در پاسخ به
زن ، زندگی ، بردگی راهی است برای نفوذ و تجزیه کشور ها و اعمال سلطه و غارت منابع غرب با آن سابقه استعماری و قتل و جنایت‌های فجیع خیر خواه هیچ ملتی نیست .

تصویر نمایه‌ی ‌سیروس اسماعیلی‌
@Cyrus1425 آبان 1404
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌سیروس اسماعیلی‌
سیروس اسماعیلی

@Cyrus14  •  25 آبان 1404

برخورد با مسببان پارتی در دانشگاه تهران
مطالبه

برخورد با مسببان پارتی در دانشگاه تهران

تصاویر جدید، پرده دیگری از ابتذال فرهنگی در دانشگاه تهران را کنار زده است؛ صحنه‌هایی که نشان می‌دهد فضای فرهنگی این دانشگاه عملاً از دست رفته و هیچ نظارت مؤثری وجود ندارد. وقتی در قلب دانشگاه تهران چنین بی‌قیدی و بی‌ضابطگی رخ می‌دهد، دیگر نمی‌توان آن را یک حاشیه دانست؛ این یک بحران جدی است. دانشگاه تهران حق ندارد پشت سکوت پنهان شود؛ باید پاسخ دهد چگونه پایگاه علمی کشور به میدان بی‌هویتی فرهنگی تبدیل شده است و چه کسی مسئول این سقوط است. از مسئولین محترم قضایی و دادستان کشور و از تمام مسئولین ذیربط اکیدا درخواست داریم هرچه زودتر با مجریان و شرکت کنندگان این رویداد مبتذل برخورد شود.

دادستان، دانشگاه تهران مرکز، رئیس محترم قوه قضائیه جناب آقای محسنی اژه‌ای

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

@user170910091100353997026 آبان 1404
در پاسخ به
همه جا پای یه زن در میونهبرای تباهی و نابودی کشو ر های رقیب غربایران،سودان،ونزوئلا و ....بنازم به چین و روسیهدیکتاتوری محض با ترکیب بمب اتمملت به جای یک مشت مزخرفات آزادی بیان و دموکراسی دنبال کار و تلاش اند