ظفرقندی: دریافتی کادر فعال در پزشکی خانواده ۶۰ درصد زیاد می شود

وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ۶۰ درصدی دریافتی کادر فعال در طرح پزشکی خانواده، گفت: میزان کمبود اقلام داروهای اساسی و حیاتی نسبت به قبل از جنگ کاهش پیدا کرده است.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،محمد رضا ظفر قندی وزیر بهداشت در نشست خبری درباره پیگیری در خصوص دریافت های غیر متعارف در مراکز درمانی گفت: هر جا شکایتی شود پیگیری می‌کنیم.البته باید تعرفه ها واقعی شود و دوم اینکه سامانه ای طراحی شود تا مردم از آن در این خصوص استفاده کنند.وی با اشاره به مشکلات دارویی و کمبود برخی داروها، ادامه داد: از اواسط ۱۴۰۴ به دلیل فعال شدن مکانیسم ماشه انتقال ارز دارو با مشکل جدی روبرو شد و بعد از شروع جنگ نیز بحث حمل و نقل دارو نیز مشکل پیدا کرد.مثلا هندوستان در طول جنگ یک کشتی مواد اولیه نیز ارسال نکرد.وزیر بهداشت متذکر شد: بر اساس اخرین آمار اقلام کمبود داروهای اساسی و حیاتی ما از قبل از جنگ کمتر شده است.وی متذکر شد: عمده کمبود ما روی برند های اروپایی است؛ اما بسیاری از این داروها مشابه داخلی یا کشورهای دیگر را دارد و اعتراض ها نیز در خصوص کمبود این نوع برند ها بوده اما محدویت در انتقال ارز بوده البته بانک مرکزی بودجه لازم را تامین کرده اما در انتقال ارز مشکل داریم.ظفرقندی درباره حذف ارز ترجیحی گفت: صحبتهای زیادی شد و برای حذف ارز ترجیحی شرایط مناسبی نیست و با توضیحاتی که در مجلس دادم همه قانع شدند که شرایط مناسب حذف ارز ترجیحی دارو نیست.ظفر قندی در خصوص تجمیع بیمه‌ها ابراز کرد: باید این موضوع یکروز اتفاق بیفتد اما به دلیل موضوعاتی مثل نیروهای مسلح و محرمانگی و برخی مسائل مربوط به تامین اجتماعی و کارگران فعلا انجام نشده است.وزیر بهداشت افزود: مراکز درمانی حدود ۷۵ همت از تامین اجتماعی مطالبه دارند که بخشی مربوط به داروست و پیگیر موضوع هستیم و توافقاتی بدست اوردیم تا تامین اجتماعی به تدریج پرداخت کند.
وی درباره اقدامات واقعی شدن تعرفه‌های پزشکی،گفت: قدمهای خوبی برداشته ضمن اینکه کتاب ارزش‌های نسبی مورد توجه قرار گرفته و فاصله ها از بین رفته و ۹۰ درصد عدالت بین رشته ای در خصوص تعرفه ها حل شده و جز وحرفه ای اعمال شده؛ همچنین بخش فنی نیز به تورم و تغییرات قیمتها برمی‌گردد و دولت باید انجام دهد.
ظفرقندی درباره وضعیت معیشت کادر سلامت،ابراز کرد: در حدی که بودجه اجازه می دهد در بخش بهداشت،درمان و پرستاران اقدام کردیم.کارانه نیروهای بهداشت را زیاد کردیم و اضافه کاری پرستاران را افزایش دادیم؛ ضمن اینکه در تعرفه پرستاری و جزو حرفه ای حدود ۶۰ درصد افزایش داده‌ایم.وزیر بهداشت افزود: در این دوره فعالیت وزارت بهداشت برای اولین بار کارانه بهورزها بین ۲ تا ۷ برابر افزایش پیدا کرده است.وی در خصوص پرداختی به پزشکان و کادر بهداشت و درمان فعال در طرح پزشکی خانواده پزشک، بیان کرد: در مراکز ما بر اساس قرار داد جدید برای پزشکان و کادر فعال در این طرح، دریافتی آنها حداقل ۶۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.
ظفر قندی با اشاره به عملکرد وزارت بهداشت در مراسم تشییع رهبر شهید، ابراز کرد: سازماندهی اورژانس در مراسم تشییع رهبری شهید صورت گرفت و بحث نیروی پیاده اورژانس و ایجاد ۱۸ بیمارستان صحرایی در تهران قم و مشهد انجام شد و در این مراسم یک نفر هم فوت یا شهید نداشتیم.وزیر بهداشت با اشاره به حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع رهبر شهید گفت: شرکت حدود ۴۰ میلیون نفر را می توان به عنوان یک الگوی قابل ارایه در دنیا ارایه کرد.ظفر قندی درباره نتایج طرح پزشکی خانواده گفت: یکی از بزرگترین برنامه های ما پزشکی خانواده است که این طرح نیز در بیش از ۱۰۰ کشور اجرا می شود.وی ادامه داد: باید ۷ درصد تولید ناخاص ملی به نظام سلامت داده شود در حالی که کشورهایی با سهم سلامت از جی دی پی ۱۴ درصد نیز با مشکل روبرو هستند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: تاکنون این طرح در ۶۴ شبکه اجرا شده است.وی با اشاره به جزئیات طرح پزشکی خانواده متذکر شد: برای هر خانواده پزشکی تعیین کنیم که محل رجوع اولیه است و اگر نیاز بود به متخصص و در نهایت به سطح ۳ کلینیک یا مراکز درمانی ارجاع داده می‌شود تا بیمار با حفظ کرامت درمان شود.ظفرقندی با اشاره به وضعیت نامطلوب جمعیت کشور گفت: مسئله اول در خصوص جمعیت بحث عدم از ازدواج است؛ یعنی در افرادی که ازدواج کردند فرزند آوری ۲.۵ است اما عدد فوق العاده زیادی از آقایان و بانوان مجرد هستند . وزیر بهداشت تصریح کرد: روند جمعیت کشور نزولی است و فرزند آوری و تولد در سال ۱۴۰۳، ۹۷۹ هزار نفر بوده و این روند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه داشته است.وی با بیان اینکه نرخ فرزند آوری کنونی کشور ۱.۳۵ است،گفت: حدود 40 هزار تخت فرسوده داریم و در دولت کنونی نیز تاکنون ۷۳۰۰ تخت جدید ایجاد شده است و تا پایان سال جاری نیز ۲ هزار تخت جدید اضافه می شود.#پزشکی_خانواده#کمبود_دارو#ارز_ترجیحی
##
##
##
11:49 - 20 مرداد 1405

3 إعادة النشر
21k من المشاهدات