توطئه آمریکا برای تسلط بر مرز شمالی ایران

ایالات متحده به بهانه کاهش تنش‌ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان پیشنهاد داده که کنترل کریدور «زنگه‌زور» را به عهده بگیرد، مسئله‌ای که می‌تواند منجر به تسلط آمریکا بر مرز شمالی ایران شود.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس؛ نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و سفیر واشنگتن در ترکیه تام باراک گفته است که یک شرکت خصوصی آمریکایی می‌تواند کنترل کریدور «زنگه‌زور» را بر عهده بگیرد تا مذاکرات صلح بین باکو و ایروان پیشرفت داشته باشد.باراک روز جمعه در نشست خبری در نیویورک به خبرنگاران گفت: «ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر ۳۲ کیلومتر جاده اختلاف دارند، اما این موضوع شوخی نیست. این اختلاف بیش از یک دهه است که ادامه دارد، فقط ۳۲ کیلومتر جاده.»سفیر آمریکا در ترکیه در این باره افزود: «پس کاری که آمریکا انجام می‌دهد این است که می‌گوید: «ما کنترلش را می‌گیریم. این ۳۲ کیلومتر جاده را به ما برای مدت صد سال اجاره بدهید، و همه شما می‌توانید از آن استفاده کنید.» اما این دیدگاه‌های قبیله‌ای همچنان پابرجاست و از بین نمی‌رود.»علاوه بر این، نماینده آمریکا در این نشست خبری گفت که «ترکیه وسط این ماجرا قرار دارد»، با این که این کشور ارتباط مرزی با منطقه مذکور ندارد.از سوی دیگر باراک که در این نشست خبری بارها علیه تهران و محور مقاومت موضع گرفته بود، در رابطه با زنگه‌زور هیچ اشاره‌ای به ایران و تأثیر این تصمیم بر کشور نکرد. این در حالی است که این کریدور در مرز شمالی ایران قرار داشته و هر تغییری در آن بر شرایط ژئوپولیتیکی کشور تأثیر می‌گذارد.اظهارات باراک اولین تأیید رسمی است که دولت رئیس‌جمهور جدید آمریکا دونالد ترامپ پیشنهاد داده است تا این مسیر توسط یک شرکت تجاری خصوصی آمریکایی مدیریت شود که مثلاً نقش «ضامن بی‌طرف» را ایفا کند.
جمهوری آذربایجان و ترکیه مدعی‌اند برای کارآمدی ارتباط ریلی آذربایجان و نخجوان، عبور و مرور از درون خاک ارمنستان باید بدون کنترل ارمنستان صورت پذیرد و کنترل این مسیر ریلی در اختیار آذربایجان باشد.آذربایجان اصرار دارد که کنترل این مسیر نباید به طور کامل در اختیار ارمنستان باشد و نگرانی خود را از اینکه ایروان نتواند دسترسی آزاد را تضمین کند، ابراز کرده است.این یعنی ارمنستان از اصل حاکمیت خود بر مرزهای کشور چشم‌پوشی کرده، در ورودی ریل به خاک ارمنستان و خروجی آن از این کشور به سوی نخجوان، امکان بازرسی و مدیریت را از خود سلب کند.این درخواست به این بهانه ارائه می‌شود که عدم کنترل ایروان بر این خط ریلی، ضمانتی برای عدم اختلال در دسترسی جمهوری آذربایجان به نخجوان و ترکیه در صورت بروز تنش‌های سیاسی و امنیتی است.درعین حال، باکو و آنکارا اسم این پروژه را کریدور «زنگه‌زور» نهاده‌اند که نام ادعایی جمهوری آذربایجان برای منطقه جنوبی ارمنستان است، منطقه‌ای که اکنون استان سیونیک نام دارد و باکو با نام‌گذاری استان هم‌جوار این منطقه در خاک خود به نام «استان زنگه‌زور شرقی»، سعی در القای این معنا دارد که سیونیک نیز «زنگه‌زور غربی» بوده و متعلق به سرزمین تاریخی ادعایی آذربایجان است.
ارمنستان به شدت مخالف انتقال کنترل این مسیر به هر شخص ثالثی است.گزارش اخیر بنیاد کارنگی اشاره کرده است که این طرح بر اساس پیشنهادی مشابه از سوی اتحادیه اروپا است که یک شرکت لجستیکی آمریکایی مسئول مدیریت و نظارت بر عبور کالا در طول مسیر شود و داده‌ها را به طور شفاف با همه طرف‌ها به اشتراک بگذارد.
در این گزارش ادعا شده که این پیشنهاد از نمونه‌های نظارت بین‌المللی در مناطق جدایی‌طلب گرجستان الهام گرفته است و هدف آن تأمین ضمانت‌های امنیتی قوی و بلندمدت برای باکو در حالی است که حاکمیت ایروان بر مسیر حفظ می‌شود.رهبران آذربایجان و ارمنستان اواخر تیرماه در دوبی دیدار خواهند کرد. این مسیر ۳۲ کیلومتری یکی از موانع جدی برای دستیابی به صلح پایدار بین ارمنستان و آذربایجان است.در همین حال، به گفته میدل ‌ایست آی ترکیه به طور پنهانی ادعاهایی را علیه ایران مطرح نموده و باکو را ترغیب کرده تا توافق صلح را امضا کند و به مسئولان آذربایجانی درباره تغییرات منطقه‌ای مانند «کاهش نفوذ ایران» هشدار داده است.یک منبع مطلع از مذاکرات به میدل ایست آی تأیید کرده است که ابتدا ترکیه ایده شرکت خصوصی که توسط هر دو طرف تأیید شود را مطرح کرده است تا مدیریت این مسیر را بر عهده بگیرد.رئیس‌جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان مدعی است که «گشایش کریدور زنگزور مسئله‌ای با ایران است نه ارمنستان»، در حالی که مقامات ارمنستانی بارها با این مسئله مخالفت کرده‌اند.#ایران#آمریکا #زنگه‌زور#ارمنستان#جمهوری_آذربایجان#تام_باراکبا دنبال کردن صفحه بین‌الملل فارس در جریان آخرین تحولات جهان قرار گیرید.
19:19 - 23 تیر 1404

5 بازنشر11 واکنش
255٫8k بازدید



22 پاسخ

در پاسخ به
بمب اتم خواست ملی مردم

@Shaer23 تیر 1404
در پاسخ به
باید روی آمریکا رو کم کنیم

تصویر نمایه‌ی ‌محمد کوهکن‌
@IranbisheShiran146623 تیر 1404
در پاسخ به
بمب اتم و ساختن پایگاه در ارمنستان

@user17090620685423 تیر 1404
در پاسخ به
اگر کشوری قرار باشه کنترل زنگزور رو بگیره اون قطعا و قطعا ایرانه. این باید واضح و روشن بیان بشه و حد و حدود روشن بشه. باز آقایون خوابشون نبره

@SMehdy23 تیر 1404
در پاسخ به
به نظرم کریدور ما به دریای سیاه که شامل قسمتهای جدا شده از ایران باشه می تونه تمام مشکلات رو حل کنه

@SMehdy23 تیر 1404
در پاسخ به
الهام باید بره، حالا هر چی کم درد تر بهتر. دیگه خود دانید. اردوغان هم بزارید تو لیست. ماجراجویی های این دو متوهم هزینه سنگینی برای ما خواهد داشت. که تا همینجاش داشتن.

تصویر نمایه‌ی ‌عصرظهور‌
@user17090554734323 تیر 1404
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌عصرظهور‌
عصرظهور

@user170905547343  •  23 تیر 1404

شباهتهای عجیب علیف و ترامپ!!!

علیف و ترامپ هر دو از جوانی شکار موساد شده اند و اسرائیل اصطلاحا از انها آتو داردهردوی آنها داماد یهودی دارند یعنی اسرائیل از طریق ایجاد روابط فامیلی به درون خانواده ی آنها نفوذ کرده استهر دوی آنها برای فریب افکار ملت خود و پوشاندن تابعیت محض خود از اسرائیل ژست وطن پرستانه و هجومی دارند

@Alirezapor23 تیر 1404
در پاسخ به
ایران نباید کوتاه بیاید چونکه مرز شمالی ما با ارمنستان مسدود خواهد شد و نباید این تغییر ژئو پلتیک را قبول کردآقای پزشکیان دیگه ضعف و عقب نشینی نشان نده

تصویر نمایه‌ی ‌شهاب‌
@ShahabeIrani23 تیر 1404
در پاسخ به
عوضش رئیس جمهور الهام رو بغل کرد. همین خودش گشایشه...!

@al_aghsa23 تیر 1404
در پاسخ به
و احتمالا ایران هم خودشو به خواب استراتژیک بزنه

تصویر نمایه‌ی ‌《فانوس》 کنشگر، فعال رسانه‌
@Lantern23 تیر 1404
در پاسخ به
🚩 ادعای ارتش رژیم صهیونیستی‌: «اشتباهی» کودکان تشنه غزه را کشتیم🔻طبق اعلام مقامات فلسطینی صبح امروز، یکشنبه، ده نفر از جمله شش کودک در حمله هوایی اسرائیل به یک مرکز توزیع آب در مرکز نوار غزه به شهادت رسیدند.🔻به گزارش بی‌بی‌سی، ارتش اسرائیل اعلام کرد که «خطای فنی» در حمله‌ای که هدف آن نیروهای …نمایش بیشتر

@user17079835447623 تیر 1404
در پاسخ به
وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهمباکو خوراک ۲۴ ساعت ماست

@user17472498643323 تیر 1404
در پاسخ به
باز هم تحت عنوان صبر استرانژیک!! خودتون رو به ..یت بزنید

تصویر نمایه‌ی ‌《فانوس》 کنشگر، فعال رسانه‌
@Lantern23 تیر 1404
در پاسخ به
🚩 ترامپ: بعد از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، خلبان‌ها اومدن دفترم و گفتن: «ما ۲۲ ساله داریم واسه این حمله تمرین میکنیم ولی هیچ رئیس جمهوری جرأت نکرد بهمون بگه بزنین.»🏷 #مرگ_بر_آمریکا

در پاسخ به
روی رود مرزی ریل آویزان زده شه روی پل آویزان و کنترل آن با ایران باشه ساعت عبور و مرور رو ایران تعیین کنه ترافیک در ۲۴ ساعت رو ایران تعیین کنه و محدود باشه

تصویر نمایه‌ی ‌سروش بهداروند‌
@Soldier23 تیر 1404
در پاسخ به
دنیا برای آمریکا مثل یه اسباب بازی تو دست یه بچه س

در پاسخ به
این در اصل توطئه آذربایجانی ترکیه ای هست که بمانند سگ کثیف نتانیاهو به اربابشان پناه برده اند جهت ایجاد راهکاری که بتوانند جلوی زور ایران را بگیرند..

در پاسخ به
بدنیست،بک جاده ترانزیتی دراختیارآذربایجان قرارداده شود،منتهی درداخل خاک ایران ،بانظارت وحق ترانزیتی ایران!بجای کریدورزنگروزکه درارمنستان است

@Seyed_m_m24 تیر 1404
وقتش نرسیده که الهام قمار باز درس عبرتی بیاموزد؟