هشدار! مسیر بدن‌نمایی به کجا ختم می‌شود؟

قانون به‌تنهایی کافی نیست. سلاح اصلی در این نبرد فرهنگی، آگاهی‌بخشی دقیق و دلسوزانه به خود زنان و خانواده‌هاست. باید با زبان منطق و نشان‌دادن عواقب ملموس، این حقیقت را آشکار کرد که پیروی از مدل‌های غربی بدن‌نمایی، در نهایت به قربانی شدن خود زنان و تقویت سیستم سودجوی حاکم بر صنعت مد و رسانه می‌انجامد.
در ماه‌های اخیر، شاهد گسترش بحث برانگیزی در حوزه پوشش بوده‌ایم؛ پدیده‌ای که از مرزهای اولیه فراتر رفته و به ترویج نوعی از بدن نمایی و برهنگی نسبی انجامیده است. این روند، اگرچه از سوی برخی به‌عنوان «آزادی» و سلیقه فردی تبلیغ می‌شود، اما در بطن خود، پیامدهای عمیق اجتماعی و روان‌شناختی به همراه دارد که اصلی‌ترین قربانیان آن، خود زنان هستند.سال‌هاست استدلال غالب در تبیین فلسفه حجاب، «صیانت جامعه از لغزش» و کنترل محرک‌های جنسی عنوان شده است. اگرچه این استدلال به سهم خود قابل‌تأمل است، اما نگاه ژرف‌تر، وجه دیگری از حقیقت را آشکار می‌کند: پوشش، در حقیقت سپری برای حفظ کرامت و هویت انسانی زن در برابر نگاهی است که او را صرفاً به پیکری برای مصرف تقلیل می‌دهد.متأسفانه، جریان‌های تجاری و رسانه‌ای قدرتمندی با سوءاستفاده از شعارهای فریبنده، زن را به سطح یک «کالای بصری» تنزل داده‌اند. در این نگاه ابزار گونه، ارزش زن نه در اندیشه، استعداد، شخصیت و نقش سازنده‌اش، بلکه در جذابیت‌های گذرای فیزیکی او خلاصه می‌شود. برنامه‌ها و محتوای برخی رسانه‌ها، همچون نمونه‌های آشکاری که اخیراً در فضای مجازی دیده می‌شود، به‌وضوح نشان می‌دهند که انتهای این مسیر، چیزی جز «شی‌ء سازی» زن و فروکاستن مقام او به یک ابزار نیست.
اما چرا اصلی‌ترین قربانی، خود زنان هستند؟زمان، بی‌امان می‌گذرد. جذابیت‌های ظاهری، سرمایه‌ای زودگذر و آسیب‌پذیرند. زنی که تمام هویت و سرمایه اجتماعی خود را بر محور بدنش بنا نهاده، با گذر عمر و کاهش این جذابیت‌های طبیعی، به ناگاه خود را تهی و بی‌پناه می‌یابد. احساس پوچی، افسردگی و ازدست‌دادن هویت، گریبان‌گیر کسی می‌شود که سال‌ها «دیده‌شدن» را با «ارزشمندبودن» اشتباه گرفته است. مطالعات روان‌شناختی و مشاهدات میدانی در جوامعی که بدن نمایی در آنها نهادینه شده، به‌وضوح شیوع بالای این نوع رنج‌های روانی را در میان زنان نشان می‌دهد.در برابر این هجوم خاموش، حجاب به‌مثابه یک انتخاب آگاهانه، پرچم مقاومت در برابر این سیستم کالاسازی است. فرد باحجاب فریاد می‌زند که «من بیش از این بدنم هستم.» حجاب به جامعه یادآوری می‌کند که معیار سنجش یک زن، خرد، اخلاق، مهارت‌ها و شخصیت اوست، نه اندامش. این حکم الهی، در واقع راهکاری خردمندانه برای آزادکردن انرژی و استعدادهای زن از دام «خود-شی‌ء پنداری» و هدایت آن به سمت تعالی و نقش‌آفرینی واقععرصه هایه‌های فردی و اجتماعی است.راه حل چیست؟بی‌تردید، تصویب و اجرای قوانین متقن و کارآمد، سد مهمی در برابر گسترش بی‌ضابطگی است. اما قانون به‌تنهایی کافی نیست. سلاح اصلی در این نبرد فرهنگی، آگاهی‌بخشی دقیق و دلسوزانه به خود زنان و خانواده‌هاست. باید با زبان منطق و نشان‌دادن عواقب ملموس، این حقیقت را آشکار کرد که پیروی از مدل‌های غربی بدن‌نمایی، در نهایت به قربانی شدن خود زنان و تقویت سیستم سودجوی حاکم بر صنعت مد و رسانه می‌انجامد.
وقتی یک دختر جوان درک کند که با پذیرش این الگو، در حال تقویت سیستمی است که او را به‌عنوان یک «شیء مصرفی» می‌بیند و ارزش حقیقی‌اش را نادیده می‌گیرد، آنگاه به طور طبیعی در مسیر کشف هویت اصیل و سرمایه‌های پایدار خود گام خواهد گذاشت. این آگاهی، قدرتمندترین مانع در برابر افتادن در دام همان چیزی است که به‌ظاهر «آزادی» نامیده می‌شود، اما در باطن، بردگی جدیدی را به ارمغان می‌آورد.متأسفانه علی‌رغم بیان ظاهری ضرورت «کار فرهنگی» در مقوله پوشش و حجاب، در مقابل هجمه گسترده جریان ابتذال، تقریباً هیچ اقدام مؤثری در سازمان‌های دولتی، رسانه‌ای و حاکمیتی در این مورد انجام نگرفته است و هر چند وقت یکبار صرفاً به اظهار تأسف و گلایه از وضع موجود بسنده می‌شود.
21:45 - 24 مهر 1404
زندگی
خانواده
مهارت‌های زندگی

10 بازنشر45 واکنش
100٫4k بازدید



83 پاسخ

@Davood_Foroghi24 مهر 1404
در پاسخ به
مسیر دوقطبی کردن جامعه به کجا ختم میشود؟ سال 401 براتون درس عبرت نشد باز این بازی رو شروع کردید؟ اسرائیل منتظر یه فرصته دوباره حمله کنه اون وقت شما مشغول چی هستید.

تصویر نمایه‌ی ‌عصرظهور‌
@user17090554734324 مهر 1404
یک دختر جوان بی حجاب از سویی تمایل داره چشمهای هرزه رو به خودش جلب کنه و از سوی دیگر توقع داره همسری نصیبش بشه که الهه ی چشم پاکی باشه و به هیچ دختری نگاه نکنه!!!نهایت تناقض یعنی این

@MahdiFeyzollahi24 مهر 1404
در پاسخ به
بهترین راه ابلاغ قانون حجاب و شروع کار مهم و زیرساختی در مدرسه و دانشگاه است.

@user17133521264024 مهر 1404
در پاسخ به
جریانی خواسته یا ناخواسته میخواد دوباره نظامو در برابر زنان و دختران (به خصوص جوان) قرار بده. به نظرم الان اولویت کشور باید کار اطلاعاتی در برابر اسرائیل و تقویت پدافند و مسائل اقتصادی باشه نه درگیری با مردم. کار فرهنگی هیچ اشکالی نداره اما بعضی ها فقط دنبال تقابل با مردم هستند.

در پاسخ به
این وضع پوشش حاصل چندین سال کار فرهنگی غلط و بی عملی هست! راه حل کوتاه مدت و مسکن : قانون سفت و سخت برای جلوگیری از برهنگی تدوین و اجرا شود که اوضاع بدتر از این نشود . پوششی که عرف فعلا با ان موافق است به عنوان معیار و کمتر از ان حرم نگاری شود راه حل اصولی: بیست سال کار باند مدت میخواهد .همینطور ک…نمایش بیشتر

در پاسخ به
دولت از ترس ایجاد دوقطبی هیچ کاری نمی کند تا مبادا شورش شود و اسراییل به ما جمله کند. اما نمی دانند که با نابودی جوانان و بنیان خانواده کمی دیرتر و بدون هزینه نابود می شویم. هیچ کس ادعا نمی کند که باید برخورد قهری باشد اما دوستان روشنفکر که از ترس دوقطبی اراده عمل ندارند بگویند با کسی که بخش بزرگی ا…نمایش بیشتر

@Weryui24 مهر 1404
در پاسخ به
افرادی درداخل کشور هستن با پروژه ابتزال دشمن همراهی می‌کنند گذر ازسنگر حجاف وعفاف جنگ فرهنگی دشمن است سه دهه روی کارکردن که حالادارن موفق به‌ انجام آن می شوند

تصویر نمایه‌ی ‌احمد طیبی‌
@Ahmad_tayebi24 مهر 1404
در پاسخ به
جوهر وجودی آدم را نادیده گرفتن آن می شود که گرانبهاترین سرمایه او که جسمش می باشد به کالایی برای استفاده چندباره تبدیل می شود و همچنین دارای استهلاک !

تصویر نمایه‌ی ‌علی موسی پور‌
@alimousapour24 مهر 1404
در پاسخ به
متاسفانه یک عده تابع احساسات تحت تاثیر انقلابی نماهای معلوم الحال مانع ساماندهی اصولی موضوع حجاب شده اند و امروز کار به جایی رسیده که انسان با دیدن برخی افراد در خیابان از خانواده خجالت میکشه.از همان ابتدا هم مشخص بود هدف صرفا حجاب معمولی نیست بلکه هدف بی حیایی و برهنگی و ایستادن و دهن کجی به اسلام…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌حسن ص.‌
@HasanSalehiJan24 مهر 1404
در پاسخ به
بعضی‌ از آدم‌ها فکر می‌کنند با برهنه شدن و عریانی تن و نمایش آزاد بدن و زینت‌های بدن که خدا به آنها عطا کرده آزاد می‌شوند و آزادی رو حس می‌کنند. ولی خیر، در واقع خودشان را رایگان اسیر می‌کنند.هیچ‌کس خانه‌ای بدون درب و قفل نمی‌سازد. هیچ کس خانه‌ای بدون پنجره و حصار ایمن نمی‌سازد و نمی‌خرد، هیچ‌کس در…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌رضا‌
@Reza15924 مهر 1404
در پاسخ به
در جواب داود، تنها چیزی که مانع ایجاد دو قطبی در جامعه میشه، اجرای قانونه. اگر قانون حاکم نباشه، هر کسی میتونی هر عمل ضد فرهنگی و اخلاقی رو انجام بده.نتانیاهو به صراحت از بی حجابها حمایت کرده و گفته که سربازان من در ایران هستند.انقدر تحلیل سلیقه‌ای و سطحی نکنید. فصل الخطاب باید قانون باشد.

تصویر نمایه‌ی ‌Ha Hasani‌
@hasani134124 مهر 1404
در پاسخ به
در پاسخ به کابران داوود و کامبیز صادقی راهکار بدهید. اینکه با اجرای قانون مخالفت می کنید به چه معناست ؟ راهکار بدهید. مثلاً قانون برای کسانی که بی حجاب بیرون بیاید تصریح کند که از مزایای حقوقی زن مسلمان در دادگاههای کشور محروم خواهد شد.

@user17082769413624 مهر 1404
در پاسخ به
این عکسی که مربوط به میدان تجریش هم هست کجاش بدن نمایی داره ، من نمیدونم!؟

تصویر نمایه‌ی ‌نورالدین لبنانی‌
@asantoor24 مهر 1404
در پاسخ به
واقعا که این افراد با پوشش های غیر اسلامی خود دارند جامعه را به انحتات و بدی می کشند می باید حداقل از روسری استفاده کنند

تصویر نمایه‌ی ‌رضا‌
@Reza15924 مهر 1404
در پاسخ به
تا پایان چهار ساله دولت پزشکیان اثری از حجاب باقی نخواهد ماند. بدون استفاده از قوه قهریه اجرای قانون امکان پذیر نیست.

تصویر نمایه‌ی ‌راحی‌
@user17079106595124 مهر 1404
در پاسخ به
اگر مسئولین مرتبط، غیرت ناموسی داشتندشبها به خاطر این وضعیت خوابشان نمی برد.دانستند چه کار کنند به اسم تمکین از قانون و وفاق آتش به اختیاری و کنشگری را از مذهبی ها و علی الخصوص بسیجی ها گرفتند.دانستند آنهایی که سرشان را هم ببری شلوغ نمی کنند مذهبی ها هستند.و آنان که هوچی گری می کنند همین بی غیرت…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌Lync7‌
@Lync724 مهر 1404
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌Lync7‌
Lync7

@Lync7  •  24 مهر 1404

'گلایه مردم ایران از وضعیت مبتذل حجاب در شهر ها
۱۲ MB

نمایش گزارش


@HRK_400924 مهر 1404
در پاسخ به
ای کاش تو مبارزه با گرانی و فساد و رانت هم اینقدر پیگیر بودین

تصویر نمایه‌ی ‌Lync7‌
@Lync724 مهر 1404
این نشانه، ریشه در فساد دولت دارد