مسلسل گاتلینگ ایرانی

در رزمایش اخیر ارتش شاهد رونمایی های زیادی از انواع تسلیحات سنگین و سبک بودیم.در بحبوحه این رزمایش یک نسخه تیربار چرخان (گتلینگ) 4 لول توجهاتی را  به سمت خود جلب کرد.از دید اهالی فن پیشتر گمان می شد این تیربار در حالت چند پیش نمونه به آجا واگذار گردیده که هم اکنون با تحقیقات میدانی به این نتیجه رسیدیم که سلاح مذکور در تعداد انبوه به بدنه ارتش در حال تزریق بوده و میباشد. این تیربار کاملا ایرانی و ساخت وزارت دفاع  با نام TG12 (ظاهراً به جای اسم ذوالفقار قرار بر این شده که نامگذاری به علت سهولت در شناسایی محصول بر اساس کد فنی باشد) برگرفته از گاتلینگ سه لول CS/LM5 چینی بوده و ظاهرا یک کپی و الهام  با کیفیت تر از محصول اصلی از آب درآمده است!
در تیربار چرخان چینی CS/lm5 عمر گارانتی شده سلاح توسط شرکت سازنده 10 هزار تیر می باشد ، حدود 3300 تیر به ازای هر لوله (عمر گارانتی شده یعنی شرکت سازنده تضمین می کند اگر تا N مقدار شلیک برای سلاح اتفاق خاصی افتاد تمامی خسارات را بر عهده بگیرد) ولی در تیربار ایرانی TG12 عمر گارانتی شده شرکت 18 هزار گلوله بوده!یعنی حدود 4500 تیر برای هر لوله خب این یک نکته مثبت در ساخت این سلاح می باشد.این سلاح تماما بر گرفته از گتلینگ چینی نیست یعنی بدین صورت که در آزمون و خطا تمامی نقاط ضعف تیر بار چینی  توسط صنعت شناسایی و در صدد اصلاح تنها سیستم روتور و بولت ها شبیه به سلاح مبدأ باقی مانده و تمامی قسمت ها دستخوش تغییراتی شده‌اند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.مهمات این سلاح 108×12.7 میلیمتری با زمان عملکرد 3 میلی ثانیه می باشد (در گتلینگ هایی که با سیستم برقی ، پنوماتیکی یا هرچیز دیگری جز گاز باروت مسلح می شوند زمان عملکرد مهمات بسیار حیاتی و مهم است)برای مسلح شدن این سلاح از یک الکتروموتور DC قدرتمند 24 ولتی 100 آمپر با گشتاور 7500rpm و قدرت 4/7 اسب بهره مند میباشد و باز هم نقطه قوت این سلاح نسبت به نسخه چینی آپشن امکان استفاده از برق دینام خودروی محمول در زمان نبود برق باتری است که این به تنهایی نقطه قوت خوبی میباشد.
از دیگر خواص و مزایای این سلاح نسبت به همتایان چینی می توان به سیستم قطع قدرت اشاره کرد در نسخه چشم بادامی ها در صورت گیر الکترو موتور سلاح انقدر فشار وارد میکرد تا سلاح کاملا ناک اوت شود یا این که در سیستم گیربکس چرخ دنده فدا شونده‌ای وجود داشت که در صورت وجود بار اضافی خرد میشد تا سیستم کاملا معیوب نشود در هر دوحالت نیاز بود سلاح برای عملیاتی شدن مجدد به شرکت سازنده عودت داده شود که خب این یک ضعف بزرگ در میدان نبرد است!ولیکن در TG12 ایرانی بر خلاف عمو زاده های شرقی قطع قدرت بصورت هوشمند از طریق الکترو موتور و کامپیوتر در صورت ایجاد اضافه فشار انجام می‌گیرد که واقعاً سیستم بسیار کاربردی و خوبی میباشد.سلاح دارای سیستم دمپر برای دفع تنش و لگد است نواخت تیر سلاح در دور پایین 200±1200 و در دور بالا 200±2200 است لوله 1002 میلی متری سلاح با 8 خان راستگرد دقت 8 الی 9 میلیمی را برای اپراتور فراهم میکند و تيرانداز توانایی اجرای و ایجاد دیوار آتش علیه اهداف زمینی تا فاصله 1500 متری و اهداف هوایی تا فاصله 1000 متری در زوایای سمتی 360 درجه و زوایای برد از 50+ تا 30- را دارد.در مجموع ساخت بصورت انبوه و صنعتی این دست از تسلیحات نشانگر احساس نیاز و ایجاد زیر ساخت های جدید میباشد که در ظاهر این در وزارت دفاع در حال تولد است گرچه تنها گذر زمان میتواند کیفیت تسلیحات تولیدی را اثبات کند ولیکن باز هم تولیدات عملیاتی شده در این رزمایش یک قدم رو به جلو و خوشحال کننده برای جماعت میلیتاریست ایرانی بود.#سپاه
10:28 - 12 بهمن 1403

3125 بازدید




1 پاسخ