نوبت‌های دیری که زود جان می‌گیرند!

استان مرکزی ایران، قطب صنعتی کشور، در بحرانی دوگانه از بیماری قلبی فزاینده و کمبود شدید پزشک متخصص گرفتار شده است. افزایش موارد قلبی مرتبط با آلودگی هوا و آمار بالای تصادفات، در تقابل با سیستم درمانی فرسوده این منطقه، جان بیماران را به ویژه سالمندان، به طور فزاینده‌ای در معرض خطر قرار داده است. همان‌طور که ساکنان می‌گویند: "نوبت‌های دیر، زود جان می‌گیرد".
خبرگزاری فارس_اراک: استان مرکزی، قطب صنعتی کشور، در بحرانی دوگانه از بیماری قلبی فزاینده و کمبود شدید پزشک متخصص گرفتار شده است. افزایش موارد قلبی مرتبط با آلودگی هوا و آمار بالای تصادفات به دلیل واقع شدن در شاهراه ارتباطی کشور، در تقابل با سیستم درمانی ناکافی و کم‌بودجه این منطقه، جان بیماران را به ویژه سالمندان، به طور فزاینده‌ای در معرض خطر قرار داده است.این بحران پس از درگذشت دکتر شاه‌میرزایی، متخصص قلب (اینترونشنالیست) برجسته محلی، عمق بیشتری یافته و بیماران را مجبور به سفرهای پرهزینه و دشوار به پایتخت برای دریافت درمان کرده است. با این حال، گزارش‌های میدانی و گفته‌های بیماران تصویری هشداردهنده از وضعیت درون استان ترسیم می‌کند: نوبت‌های طولانی، شلوغی بیش از حد مطب‌ها و شیوه‌های ناعادلانه دسترسی به مراقبت که جان بیماران را به مخاطره می‌اندازد.
دسترسی ناعادلانه و انتظار طولانی مدتبیماران مسن، که آسیب‌پذیرترین گروه هستند، از وضعیت موجود به شدت رنج می‌برند."برای افراد سالخورده که نیاز به مراقبت بیشتری دارند، گرفتن یک نوبت ساده، خود به یک جنگ تبدیل شده است"، مریم، ۶۲ ساله، که از بیماری قلبی همسرش سخن می‌گفت، به فارس گفت که. "اگر پارتی و آشنا نداشته باشی، باید هفته‌ها و گاهی یک ماه کامل منتظر بمانی. این نوبت‌های دیرهنگام، به قیمت جان آدم‌ها تمام می‌شود. استرسِ همین انتظار، حال بیمار را بدتر می‌کند."
این اظهارات توسط بیماران دیگر نیز تأیید شد. یک بیمار قلبی ۵۸ ساله که خواست نامش فاش نشود، گفت: "نوبت یک ماهه برای کسی که درد قفسه سینه دارد، یک خطر جانی آشکار است. وقتی بالاخره می‌رسی پیش دکتر، آنقدر عجله دارد و مطب آنقدر شلوغ است که احساس می‌کنی به حرف‌هایت به دقت گوش نمی‌دهد. نسبت پزشک به بیمار کاملاً به هم ریخته است."تأیید رسمی در برابر واقعیت‌های میدانیمقامات بهداشتی استان، در حالی که کمبودها را تصدیق می‌کنند، بر تداوم خدمات تأکید دارند.دکتر جواد نظری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به نگرانی‌ها درباره خلأ ایجادشده پس از فوت دکتر شاه‌میرزایی، اعلام کرد: "در حال حاضر، دو متخصص در بیمارستان‌های امیرالمؤمنین (ع) و سینای اراک مشغول ارائه خدمات هستند. اگرچه ممکن است برخی انتظارات خاص برآورده نشود، اما فعالیت‌های جاری در این حوزه بدون مشکل در حال انجام است."با این حال، تناقض آشکاری بین این اظهارات رسمی و تجربیات روزمره بیماران وجود دارد. شهادت‌های آنان از یک سیستم تحت فشار شدید حکایت دارد که در آن کیفیت مراقبت، قربانی حجم بالای بیماران و کمبود نیروی متخصص شده است.
فاطمه، ۴۸ ساله، که مادرش نیازمند آنژیوگرافی است، گفت: "نوبت‌ها طولانی است و ما به مراقبت فوری نیاز داریم. گفته می‌شود متخصص هست، اما دسترسی به آن‌ها سخت است. مجبور شدیم به بخش خصوصی در تهران روی بیاوریم که هزینه‌اش برای ما بسیار زیاد بود."سفر بیماران از اراک به سایر شهرها از جمله تهران فشار بیشتری را بر سیستم درمانی تهران وارد می‌کند که از قبل با حجم بالای بیماران از سراسر کشور مواجه است. همچنین، نابرابری در توزیع امکانات پزشکی بین پایتخت و سایر استان‌ها را برجسته می‌سازد.استان مرکزی، علیرغم موقعیت استراتژیک و نقش صنعتی، نمونه‌ای از معضل گسترده‌تر کمبود پزشک متخصص در بسیاری از مناطق ایران خارج از کلان‌شهرهاست.
این وضعیت، دسترسی به موقع به مراقبت‌های بهداشتی ضروری را برای صدها نفر به خطر می‌اندازد. #کمبود_متخصص_قلب #آلودگی_هوا_اراک #پزشک_قلبی
13:07 - 16 دی 1404
استان ها
مرکزی

2 بازنشر1 واکنش
40٫7k بازدید



1 پاسخ

در پاسخ به
مشکل پرداختی اینقدر کمه که کسی تمایل نداره بیاد دولتی کار کنه. تا موقعی پرداختی اصلاح نشه کسی حاظر نیست بیگاری بکشه.