بانویی که شعر انقلاب را به نسل بعد سپرد

درگذشت سیمین‌دخت وحیدی، از پیشگامان شعر انقلاب اسلامی، بار دیگر نام شاعری را بر سر زبان‌ها انداخت که علاوه بر سرودن شعر، در شکل‌گیری جریان شعر انقلاب و تربیت نسل تازه شاعران نیز نقشی مؤثر داشت؛ موضوعی که شاعران و نویسندگان در مراسم تشییع او بر آن تأکید کردند.
گروه کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس: شاعران و نویسندگان حاضر در مراسم تشییع سیمین‌دخت وحیدی،شاعر، از او به عنوان یکی از پایه‌گذاران شعر بانوان انقلاب، شاعری متعهد و معلم نسل‌های بعدی یاد کردند؛ شاعری که از پیش از انقلاب فعالیت ادبی خود را آغاز کرد و تا سال‌های پایانی عمر، حضوری مؤثر در فضای شعر انقلاب داشت.جواد محقق که از نخستین سال‌های پس از انقلاب با مرحومه وحیدی در جلسات شعر حوزه هنری همراه بود، سابقه آشنایی خود با او را به سال‌های پیش از انقلاب نسبت داد و گفت: زندگی‌نامه و شعرهای ایشان را پیش از انقلاب خوانده بودم، اما آشنایی نزدیک ما به سال‌های بعد از انقلاب و جلسات شعر حوزه هنری بازمی‌گردد.او با اشاره به جایگاه ویژه مرحومه وحیدی در میان بانوان شاعر انقلاب افزود: ایشان سومین بانویی بودند که به جمع شاعران جلسات شعر حوزه پیوستند؛ پیش از ایشان سپیده کاشانی و طاهره صفارزاده حضور داشتند و بعدها بانوان شاعر دیگری نیز به این جمع اضافه شدند.محقق، تحول زبان شعری وحیدی را از ویژگی‌های مهم او دانست و گفت: در سال‌های حضور در حوزه هنری، زبان شعری ایشان شکفتگی بیشتری پیدا کرد و آثاری درخشان درباره انقلاب، شهدا، شخصیت‌ها و حوادث آن دوران سرود که سال‌ها بر زبان علاقه‌مندان جاری بود.وی ادامه داد: عمده آثار ایشان در قالب غزل و شعر کلاسیک بود و زبانشان، زبانی بسیار پخته و استوار به شمار می‌رفت.
میلاد عرفان‌پور نیز سیمین‌دخت وحیدی را از چهره‌های پیشرو شعر انقلاب اسلامی دانست و گفت: زنده‌یاد سیمین‌دخت وحیدی به نوعی یکی از پیشروان جدی شعر انقلاب اسلامی و به‌ویژه در میان بانوان شاعر انقلاب اسلامی بودند.او افزود: ایشان از پیش از انقلاب، فعالیت متعهدانه و مبارزاتی خود را آغاز کردند و این مسیر پس از انقلاب نیز ادامه یافت. در این سال‌ها هم آثار بسیاری منتشر کردند و هم منشأ اثر در تربیت شاعران جوان‌تر بودند.عرفان‌پور با تأکید بر جایگاه ادبی این شاعر اظهار کرد: تسلط بر ادبیات فارسی، شعر کهن و شعر روزگار ما، در کنار استقامتی که در این مسیر داشتند، باعث شده بود هم در شعر و هم در منش و رفتار، سرمشق شاعران جوان‌تر باشند.در کنار این روایت‌ها، محمدرضا سنگری نیز بر حضور میدانی مرحومه وحیدی در سال‌های دفاع مقدس تأکید کرد و او را «خاتون شعر جبهه» خواند. به گفته او، کمتر شاعری به اندازه سیمین‌دخت وحیدی در جبهه‌های جنگ حضور داشت و برای رزمندگان شعر خواند.عبدالرحیم سعیدی‌راد نیز با اشاره به نقش این شاعر در تربیت نسل جدید، گفت مرحومه وحیدی همواره از شاعران جوان، به‌ویژه بانوان، حمایت می‌کرد و حتی در دیدارهای شاعران با رهبر انقلاب، فرصت شعرخوانی خود را در اختیار شاعران جوان قرار می‌داد تا آنان بیشتر دیده شوند.#سیمین_دخت_وحیدی #شعر #شعر_انقلاب
20:45 - 9 تیر 1405



1 Reply

Replying to
با سلام و احتراملطفا در صورت امکان از پویش زیر حمایت کنید تا شاید بخشی از وظیفه نظارتی که امام سید مجتبی خامنه‌ای بر عهده ما گذاشتند را انجام داده باشیم یاعلیhttps://farsnews.ir/Alireza87/1781968540950823723
A
Ali

@Alireza87  •  30 خرداد 1405

اولتیماتوم به اسرائیل و آمریکا در برابر نقض تفاهم‌نامه
Demand

اولتیماتوم به اسرائیل و آمریکا در برابر نقض تفاهم‌نامه

با سلام و احترام با توجه به مجموع اطلاعاتی که پیرامون بندهای تفاهم‌نامه منعقد شده میان رئیس جمهوران ایران و آمریکا وجود دارد و سوالات پیش آمده، و با توجه به نقض مکرر تفاهم‌نامه توسط دشمن، از تیم مذاکره کننده و مسولان آن، تقاضا داریم موارد زیر را انجام دهند تا شاهد رفع نگرانی‌های مردم و همدلی روزافزون مردم با مسولان باشیم: ۱. تعیین حدود و مرزهای نقض هر یک از بندهای تفاهم نامه. ۲. تعیین زمان‌بندی پاسخ به هر یک از نقض‌های انجام شده. ۳. تعیین سطح پاسخ متناسب با هر نقض عهد دشمن. ۴. تعیین حدود و مرزهای از بین رفتن کامل تفاهم‌نامه. به آمریکا و اسرائیل در برابر نقض تفاهم اولتیماتوم بدهید و اجازه ندهید بصورت نامحدود بتوانند هم در تفاهم نامه بمانند و ادعا کنند تفاهم نقض نشده و هم از طرفی موارد متعددی از تفاهم نامه را نقض کنند و آنچنان هزینه‌ای ندهند پیروزی ایران عزیز و شکست دشمنانش را از خداوند متعال مسئلت می‌کنیم.

100
Claim report
1000
Follow up from the relevant official